Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Augusztus 19-én, a Humanitárius Világnapon világszerte tisztelegtek a különböző szervezetek azon emberek előtt, akik szembenéznek a veszéllyel és a különböző csapásokkal annak érdekében, hogy másokon segíthessenek. Ezt a napot az Egyesült Nemzetek Szervezete jelölte ki a 2003-as bagdadi merénylet évfordulóján, amikor 22 ENSZ-alkalmazottat öltek meg. Az emberbaráti munka egyre veszélyesebb vállalkozás, a segélyszervezetek munkatársai egyre több erőszakos támadásról számolnak be. Csak az elmúlt másfél évben 112 humanitárius dolgozó esett áldozatul, 102 fő az adott ország állampolgára volt, 10 ember pedig más országból jött, hogy másokon segíthessen.

A több országban zajló konfliktusok és a folyamatos bizonytalanság nemcsak a humanitárius munkatársak − különösen a helyi dolgozók − életét veszélyeztetik, hanem megakadályozzák őket abban, hogy a legkiszolgáltatottabb helyzetben élő embereket biztonságosan elérjék és segíteni tudjanak rajtuk. Számos esetben az alapvető szociális szolgáltatások sem jutnak el a rászorulókhoz − például védőoltások, tiszta víz és higiéniai eszközök −, melyekre nagy szükségük lenne.

2011-ben az UNICEF 292 vészhelyzetben nyújtott segítséget 80 országban, beleértve számtalan sürgősségi, humanitárius helyzetet, helyreállítási munkálatot. Az UNICEF és a partnerei által végzett közös munka eredményeként − becslések szerint − több mint 1,8 millió súlyosan alultáplált gyereken segítettek. Ezenkívül 6 hónapos kortól 15 éves korig 52,3 millió gyereket oltottak be kanyaró ellen és 257 millió család kapott rovarirtóval kezelt szúnyoghálót. A WASH − vízügyi, egészségügyi és higiéniai program − keretében több mint 18,5 millió ember jut egészséges ivóvízhez. Több mint 4,86 millió ember tud hozzáférni megfelelően kialakított WC-hez és mintegy 10,2 millió gyermek jut hozzá biztonságos ivóvízhez, egészségügyi és higiéniás létesítményekhez az iskolák közelében. A gyermekvédelmi projektben 2 millió gyermek számára biztosítanak hozzáférést a közösségi terekhez, a társasági élethez, játékokhoz és tanuláshoz és 11 600 gyereket sikerült visszajuttatni a családjához, akiket a fegyveres erőkhöz kényszerítettek. A HIV és AIDS elleni küzdelemben 835 ezer terhes nő részesül a megelőzési, gondozási és kezelési programban, aminek az egyik legfontosabb célja az anyáról gyermekre történő vírusátvitel megelőzése. Az oktatás területét illetően elmondható, hogy 8,76 millió iskoláskorú gyermeknek nyújt formális és nem formális alapfokú oktatást.