A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) negyedévente közölt céges adóslistájának állandó szereplői a hírhedt tatabányai cégtemetőhöz (Komáromi út 31., földszint 1.) köthető társaságok. A tatabányai Erdélyi József és "kollégái", Erdélyi Márton Attila és Jakics Mónika Zsuzsanna a tartozást felhalmozó, bedőlésre ítélt vállalkozások eltüntetésével foglalkoznak. A 2012. negyedik negyedéves NAV-listán ezúttal 15, e tatabányai címre bejegyzett, immár felszámolás alatt lévő, jelentős − egyenként 100 millió forint feletti − adótartozást felhalmozó céget számolt össze lapunk (a harmadik negyedévben 14-et, a másodikban még 12-t). Ezúttal is találtunk köztük beszédes nevű társaságokat (Kidőlt, Hasitasi Hatos, Mecsboksz, Plüsmaci, Kisautó, továbbá öt Szpero és három Búgócsiga szóval kezdődő cégnevet) és a korábbi nevet visszafelé írva átkeresztelt társaságokat, mint a Illivillisc Bt. és az Uabaton Kft.

A nehéz pénzügyi helyzetbe került cégeket új székhellyel, névvel veszik át az új tulajdonosok, majd végelszámolással, felszámolással megszűnik a társaság. Például a 2005-ben budapesti székhellyel, 5 millió forint törzstőkével bejegyzett, hirdetési tevékenységet folytató E.S.G. Marketing Kft. 2010. december 7-én került Erdélyi József és Erdélyi Márton Attila tulajdonába, s egyúttal módosították a nevét Plüsmaci 101207 Gnitekram Kft.-re. Korábbi tulajdonosai Dombovári Csaba (rövid o-val volt a cégiratokban) és Zsuga Gábor voltak, a cég nettó árbevétele 2008-ban még 1,33 milliárd, 2009-ben 1,07 milliárd forint volt, adózott eredménye 8 millió forint, illetve 3,3 milliós veszteség volt − derül ki a nyilvános cégadatokból. A kötelezettségállománya 2009 végén meghaladta a 442 millió forintot, s akkor két főt foglalkoztatott. A társasággal szemben 2010 december elején indított végrehajtást az adóhatóság, az adószámát a bíróság 2011 áprilisában függesztette fel.

Erdélyi József nevéhez jelenleg 736 megszűnt vagy még működő cég köthető, Erdélyi Márton Attilához 249 és Jakics Mónika Zsuzsannához 354. Erdélyi József internetes oldalán (szperopirin.hu) humorosnak szánt formában hirdeti szolgáltatását, magát a Szperopirin nevű gyógyszer gyártójaként és forgalmazójaként tünteti fel, amely segítséget nyújt mindenféle cégbántalom ellen és "megakadályozza a felszámolók gondatlan, illetve szándékos magatartása által a cégek ügyvezetőinek és tulajdonosainak okozott súlyos joghátrányok járványszerű terjedését".