Jövő kedden Londonban zárul Magyarország másfél hetes roadshow-ja, mely hivatalosan ugyan nem egy devizakötvény-kibocsátást készít elő, de piaci szakértők szerint szinte biztos, hogy kilép hazánk a kötvénypiacra a közeljövőben. A Wall Street journal információi szerint ez már a hét közepén, rögtön a befektetői találkozók után megtörténhet, hiszen így még kihasználhatná az adósságkezelő a nemzetközi piacok jó hangulatát.

"Magyarország véleményem szerint komoly összeggel, mintegy kétmilliárd dollárral léphet ki a nemzetközi piacra. Vélhetően több lejárati javaslatot felkínálnak majd a piac számára, és ha komoly kereslet lesz, akkor a lehető legnagyobb összeget igyekeznek majd bezsákolni" - mondta a lap kérdésére Timothy Ash, a Standard Bank elemzője.

A Citigroup szakemberei pénteki elemzésükben úgy fogalmaztak, hogy a piac üdvözölheti a magyar devizakötvényt, minél nagyobb lesz a keretösszeg, annál jobb. Ennek oka, hogy a magyar kötvények jelentős hozamfelárat biztosítanak a hasonló papírokhoz képest.