Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Petrolkémia, kereskedelem, szállodaipar
BECSÜLT VAGYON: 6,7 MILLIÁRD

Az Envirochem-csoport − az elmúlt évekhez hasonlóan − tavaly mintegy 14 milliárd forint árbevételt ért el. A válság hatását még most sem heverte ki a magyar és a román piac − ugyanis a vegyi áruk iránti kereslet itt csökkent a legjelentősebben. Szlovákiában, Csehországban, valamint Lengyelországban már a kilábalás jelei mutatkoznak, és megnőtt az oda irányuló szállítások száma is. Szintén jónak mondható az Envi-kutak tavalyi teljesítménye. Naponta tízezer vásárlót szolgálnak ki a teljesen automata kutak, amelyek főleg nagy bevásárlóközpontok − Metro, Tesco, Praktiker − mellett találhatók. Az idén januárban átadott tizenötödik Envi-kút különlegessége, hogy a kijelzőn nemcsak az ár és a tankolt benzin mennyisége jelenik meg, hanem az lcd-képernyőn szórakoztató programok, zene és persze reklám is látható. A multimédiás tankolás európai szinten is úttörőnek számít, és a kutakat kezelő-felügyelő rendszer sem mindennapi. A benzinkutas személyzetet teljesen nélkülöző töltőállomásokat egy központból felügyelik, a fizetést − bankkártyával vagy készpénzzel − szintén automaták végzik. A kúthálózathoz kapcsolódóan webáruház is indult, ahol többek között biztosítási szolgáltatásokat és műszaki berendezéseket lehet vásárolni.

Kép: Napi Gazdaság, Katona Vanda

Egri Gábor cége jelentős mennyiségű speciális műtrágyát és vegyi anyagokat is szállít. A speciális lebomló műtrágyát gyártó nagytétényi üzem is teljes kapacitással működik. Itt évente 1500 tonna − kertek és golfpályák számára alkalmas − műtrágyát állítanak elő.
Egri Gábor a szállodaiparban is érdekelt. A Római-parton lévő négycsillagos szállodáját egyelőre nem bővíti, de bízik abban, hogy Budapest városmarketingje megváltozik, és a magyar főváros ismét vonzó célpont lesz a külföldi turisták számára. Nagy eredménynek tartja, hogy sokéves küzdelem után végre mobilgát védi majd a Római-partot. A főváros üdülőövezetének tartott partszakasz − ahol a szállodája is található − védelméért az Egyesület a Római Partért egyik vezetőjeként is sokat tett.

2004
4 milliárd forint
2005
4,5 milliárd forint
2006
5 milliárd forint
2007
6 milliárd forint
2008
6,7 milliárd forint
2009
6,3 milliárd forint
2010
6,1 milliárd forint
2011
6,2 milliárd forint
2012
6,4 milliárd forint