Egri Gábor

Szakonyi Péter, 2013. május 3. péntek, 00:00
Fotó:

Petrolkémia, kereskedelem, szállodaipar
BECSÜLT VAGYON: 6,7 MILLIÁRD

Az Envirochem-csoport − az elmúlt évekhez hasonlóan − tavaly mintegy 14 milliárd forint árbevételt ért el. A válság hatását még most sem heverte ki a magyar és a román piac − ugyanis a vegyi áruk iránti kereslet itt csökkent a legjelentősebben. Szlovákiában, Csehországban, valamint Lengyelországban már a kilábalás jelei mutatkoznak, és megnőtt az oda irányuló szállítások száma is. Szintén jónak mondható az Envi-kutak tavalyi teljesítménye. Naponta tízezer vásárlót szolgálnak ki a teljesen automata kutak, amelyek főleg nagy bevásárlóközpontok − Metro, Tesco, Praktiker − mellett találhatók. Az idén januárban átadott tizenötödik Envi-kút különlegessége, hogy a kijelzőn nemcsak az ár és a tankolt benzin mennyisége jelenik meg, hanem az lcd-képernyőn szórakoztató programok, zene és persze reklám is látható. A multimédiás tankolás európai szinten is úttörőnek számít, és a kutakat kezelő-felügyelő rendszer sem mindennapi. A benzinkutas személyzetet teljesen nélkülöző töltőállomásokat egy központból felügyelik, a fizetést − bankkártyával vagy készpénzzel − szintén automaták végzik. A kúthálózathoz kapcsolódóan webáruház is indult, ahol többek között biztosítási szolgáltatásokat és műszaki berendezéseket lehet vásárolni.


Napi Gazdaság, Katona Vanda

Egri Gábor cége jelentős mennyiségű speciális műtrágyát és vegyi anyagokat is szállít. A speciális lebomló műtrágyát gyártó nagytétényi üzem is teljes kapacitással működik. Itt évente 1500 tonna − kertek és golfpályák számára alkalmas − műtrágyát állítanak elő.
Egri Gábor a szállodaiparban is érdekelt. A Római-parton lévő négycsillagos szállodáját egyelőre nem bővíti, de bízik abban, hogy Budapest városmarketingje megváltozik, és a magyar főváros ismét vonzó célpont lesz a külföldi turisták számára. Nagy eredménynek tartja, hogy sokéves küzdelem után végre mobilgát védi majd a Római-partot. A főváros üdülőövezetének tartott partszakasz − ahol a szállodája is található − védelméért az Egyesület a Római Partért egyik vezetőjeként is sokat tett.

2004
4 milliárd forint
2005
4,5 milliárd forint
2006
5 milliárd forint
2007
6 milliárd forint
2008
6,7 milliárd forint
2009
6,3 milliárd forint
2010
6,1 milliárd forint
2011
6,2 milliárd forint
2012

HOZZÁSZÓLÁSOK