új hír érkezett
 • Az elmúlt évben 44 tömegközlekedésen bliccelő kutyát, pontosabban a tulajdonosaikat büntettek meg a fővárosban az ellenőrök, legalábbis ennyien választották, hogy nem a helyszínen, hanem később fizetik be a pótdíjat - tudta meg a BKK-tól a Pénzcentrum. A büntetés összege utólagosan kiegyenlítve 16 ezer forint.

  A lap felidézi, a kutyák havi bérlete 5250 forintba kerül, egyszeri alkalommal a természetes személyek számára alkalmas jeggyel utazhatnak 350 forintért (ugyanez 450, ha a sofőrtől vesszük meg). A jegy vagy a bérlet mellett a szájkosár és az állat oltási könyve is szükséges tartozéka az utazásnak.

  A régió többi fővárosában kedvezményes egyszeri utazásra jogosító jegyeket is vásárolhatunk a kutyáknak, Budapesten most nincs ilyen lehetőség,  s napirenden sem szerepel hasonló terv - közölte a BKK a lappal.


 • 250 ezres nyári tábort hirdet Kerényi

  Szepesi Anita, 2018. január 17. szerda, 15:53

  Hangsúlyozottan elit és keresztény szellemiségű tábort tervez Kerényi Imre miniszterelnöki megbízott a politikai elit 10-16 éves gyerekeinek. Kerényi a Magyar Krónikában vázolja a Vörösberény-projekt részeként szervezendő tábort, amelyhez a hírek szerint masszív politikai és anyagi támogatást is kap - írta a Magyar Nemzet.

  A fejenkénti részvételi díjat Kerényi 250 ezer forintra kalkulálta, hangsúlyozva a minőséget. Még azt a kérdést is felteszi, hogy "Ér a trónörökösünk ekkora befektetést?".  Húsz diák ingyenesen vehetne részt a programokon, amennyiben szüleik kézzel írt levelében megfogalmazott indokokat Kerényi Imre méltányolja.

  Néhány érdekesség a táborról: alapfelszerelés a görög peplon, a római tunika, egy puhafából készült rövid római kard, egy cserkészzsinórral ellátott napkalap. Programként pedig a római centuriák mintájára masírozást, hadi versenyeket, népi körtáncot, leánykarikázót (?) és szobrok utánzását gyakorolhatják a gyerekek. Karénekeket és színpadi jeleneteket is tanulnak, a tábor végén pedig „énekelnek, táncolnak, alakoskodnak” szüleik előtt. Kerényi úgy fogalmaz:  „Angyalként ezt éneklik majd: „Született világ megváltója”, ördögként pedig így csúfolódnak: „Bíró, pandur, lakatos, tiéd lesz egy láda fos”.

  (Képünk illusztráció.)

 • A francia Lactalis cégcsoport kiterjesztette a termékvisszahívást a craoni gyárban előállított valamennyi termékére, függetlenül a gyártás időpontjától és a terméktételtől. A francia gyártó termékeiből Magyarországra is szállítottak - olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

  A korábbi visszahívás csak a Craonban 2017. február 15-e után gyártott tápszerek bizonyos tételeire vonatkozott.​ Ezt terjesztette ki a cég gyártási időponttól és tételszámtól függetlenül minden, a craoni gyárban (EU azonosítószám: FR 53.084.014 CE) készült termékre. A Lactalis cégcsoport hangsúlyozta, hogy a kiterjesztett további intézkedés nem egészségügyi okokból vált indokolttá.

  A Nébih megkezdte a Magyarországra szállított termékek körének ellenőrzését, az érintett termékek pontos adatairól a lakosságot a lehető legrövidebb időn belül értesíti.

  (Képünk illusztráció.)