új hír érkezett
 • Autista vásárlói érdekében heti egy "csendes órát" vezetett be a brit Morrisons szupermarketlánc. A cég 439 brit élelmiszerboltjában szombatonként 9 és 10 óra között tompítanak a világításon, kikapcsolják a zenét, nem használják a hangosbeszélőt és lehalkítják a kasszák kódleolvasóinak "csipogását" - idézi a BBC hírét az MTI.

  Egy brit játékboltlánc (The Entertainer) 145 áruházában kapcsolja le a zenét minden szombaton, a nyitva tartás első órájában, hogy "kellemesebb legyen a környezetet az autizmussal élő gyerekeknek".

  Az autizmus spektrumzavar nevű idegi-fejlődési rendellenesség (ASD) többek között a kommunikációs képességekben, a társas viselkedésben, a normálistól eltérő magatartási szokásokban nyilvánul meg. Az ADS-sel élők érzékelése a normálistól eltérően működhet, hangokkal, érintéssel, vizuális ingerekkel vagy szociális gesztusokkal szemben csökkent vagy túlzott érzékenységet is mutathatnak.

 • Fenéknagyobbító injekciótól halt meg egy 46 éves brazil nő. A plasztikai beavatkozást elvégző, Doktor Bumbumként ismert brazil sztársebészt, Denis Furtadót négynapos bujkálás után Rio de Janeiróban fogták el és tartóztatták le - írta a BBC-re hivatkozva az Index.

  Az emberöléssel vádolt orvos szerint fatális véletlen baleset volt az asszony halála.  A hatóságok a barátnőjét és az anyját is letartóztatták, a vádak szerint mindketten segítettek az orvosnak. Az orvost 650 ezren követik az Instagramon.

 • Cápatámadás volt New York mellett

  Szász Péter, 2018. július 19. csütörtök, 16:00

  Két gyereket is cápa támadott meg New York közelében elterülő Long Islanden - írja az Index.hu.

  A 12 éves lány és a 13 éves fiú sérüléssekkel megúszták az esetet.

  A Guardian szerint 70 éve történt ilyen utoljára New Yorkban.