új hír érkezett
 • Rétvári: van egy hely, ahol már elismerik a magyar egészségügyet

  , 2017. június 19. hétfő, 09:39

  A magyar egészségügy teljesítményének elismerése, hogy Budapesten rendezik Kína és a közép-, valamint kelet-európai országok egészségügyi minisztereinek harmadik fórumát - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

  Rétvári Bence elmondta, 16 közép- és kelet-európai ország egészségügyi vezetői, szakértő, valamint egy 200 tagú kínai delegáció vesz részt a többnapos rendezvényen, amely tudáscseréről szól és gazdasági löketet is adhat az országnak.
  Magyarország a konferencián elsősorban a gyógyszergyártás, a népegészségügy és betegségmegelőzés, valamint a gyógyvízkészlet terén mutatkozik be - tolmácsolta a fideszes politikus szavait az MTI .

  MTI
 • A Brisbane-től délre lévő, szörfösök körében népszerű Lennox Head strandon vízi mentők éppen drónos gyakorlatra készültek, amikor valamelyikük észrevette, hogy két férfi a biztonsági bójákon túl, egy nagy hullám tetején bajba került. A vízi mentők elindították feléjük a drónt, ami összehajtott mentőcsónakot dobott a vízbe. A kapszula a tengeren kinyílt, a két férfi meg tudott benne kapaszkodni, és a partra úszott - írja a hvg.hu az MTI-re hivatkozva.

  "Soha nem használtak még vízen úszó eszközzel felszerelt drónt, hogy fürdőzőket mentsenek vele" - mondta John Barilaro, Új-Dél Wales kormányfő-helyettese. A mentés csak 70 másodpercig tartott. A két úszónak a kimerültségen túl semmi baja sem lett.

  Barilaro elmondta, hogy a kormány decemberben 430 ezer ausztrál dollárt (86,5 millió forint) fektetett a drónos mentés fejlesztésébe. Ausztrália mintegy 24 millió lakosának többsége tengerpart közelében él. Tavaly június 30-ig egy év alatt 291-en fulladtak vízbe, ami növekedés az előző évhez képest, ám az egy főre eső vízbe fulladások száma csökkent.

 • A Nestlé a világon elsőként dobott piacra rubin csokoládéval bevont édességet. Az újdonság a KitKat termékcsalád új tagja lesz, KitKat Chocolatory Sublime Ruby néven.

  A világ negyedik típusú csokoládéjaként emlegetett rubin csokoládé, amely a természetes rózsaszín árnyalatú Ruby kakaóbabból készül, egy teljesen új, bogyós gyümölcsöket idéző ízélményt kínál. A rubin csokoládét mesterséges aromák és színezék hozzáadása nélkül nyújtott intenzív íze és színe teszi különlegessé - olvasható a Nestlé közleményében.

  KitKat Chocolatory Sublime Ruby, Fotó forrása: Nestlé


  A KitKat Chocolatory Sublime Ruby először a japán és koreai piacon lesz kapható, kiegészítve a Japánban készült több mint 350 különféle ízben kapható KitKat változatot, de a tervek szerint idén a világ számos piacán, így Magyarországon is bevezetik a terméket.

 • Az elmúlt évben 44 tömegközlekedésen bliccelő kutyát, pontosabban a tulajdonosaikat büntettek meg a fővárosban az ellenőrök, legalábbis ennyien választották, hogy nem a helyszínen, hanem később fizetik be a pótdíjat - tudta meg a BKK-tól a Pénzcentrum. A büntetés összege utólagosan kiegyenlítve 16 ezer forint.

  A lap felidézi, a kutyák havi bérlete 5250 forintba kerül, egyszeri alkalommal a természetes személyek számára alkalmas jeggyel utazhatnak 350 forintért (ugyanez 450, ha a sofőrtől vesszük meg). A jegy vagy a bérlet mellett a szájkosár és az állat oltási könyve is szükséges tartozéka az utazásnak.

  A régió többi fővárosában kedvezményes egyszeri utazásra jogosító jegyeket is vásárolhatunk a kutyáknak, Budapesten most nincs ilyen lehetőség,  s napirenden sem szerepel hasonló terv - közölte a BKK a lappal.