új hír érkezett
 • Nem először támadja meg a súlyos kór a népszerű magyar énekesnőt

  Szepesi Anita, 2017. július 17. hétfő, 14:19

  Öt éve már egyszer  megküzdött a rákkal a népszerű jazzénekesnő, Fábián Juli, aki vasárnap arról tájékoztatta rajongóit saját Facebook oldalán, hogy daganatos megbetegedése és az arra kapott kezelés miatt most bizonytalan ideig nem vállal semmilyen fellépést, interjút, közszereplést. Mint írja, minden erejével a gyógyulásra koncentrál, hogy végleg maga mögött tudhassa ezt a betegséget – olvasható a Blikk.hu-n.

  MTI Fotó: Kálmándy Ferenc

   

 • A Hitelintézeti Szemle tudományos folyóirat első kínai nyelvű válogatáskötetét pénteken mutatták be a Magyar Nemzeti Bank munkatársai, a kiadványt a kínai Holdújév első napján publikálta a jegybank - közölte az MNB az MTI-vel. (Ezzel a kínai asztrológia szerint február 16-án beköszöntött a Kutya éve - a szerk.) Az MNB, a folyóirat kiadójaként a kínai nyelvű publikációval elsősorban a kínai-magyar gazdasági kapcsolatok további fejlesztéséhez kíván hozzájárulni. A Hitelintézeti Szemle szerkesztőbizottsága bízik abban, hogy a kínai nyelvű ismeretterjesztő folyóirat hiánypótló és jelentős kiadvány, amellyel gazdaságdiplomáciai szempontból is értékes kezdeményezést indítanak el - írta a jegybank.

  Az MNB-alapítványok Pallas Athéné Könyvkiadójának első kötetét is ma mutatták be, ez Boyé Lafayette De Mente A kínai észjárás - a hagyományos kínai gondolkodásmód és kortárs kultúrára gyakorolt hatásai címmel jelent meg. A könyv egyfajta iránytűt ad a kínai gondolkodásmódhoz. A kibontakozó "új világrend" várhatóan a kelet felemelkedését hozza majd, ezért különösen fontos megérteni a kínaiak gondolkodását, kultúráját - mondta Csizmadia Norbert, a Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány kuratóriumi elnöke.

   

 • Nem szokatlan a nagy világversenyeken, hogy a rajongók kabalafigurákat dobálnak imádott versenyzőiknek, ám a japán szurkolók olyan macibombázást rendeztek a phjongcsangi téli olimpián, amit ritkán látni tévéfelvételen – derült ki a Business Insider cikkéből. Hanjú Juzuru többszörös olimpiai és világbajnok japán műkorcsolyázó azzal indította fellépését a téli játékokon, hogy minden idők második legjobb eredményével, 111,68 ponttal besöpörte az férfi egyéni műkorcsolya rövid programok versenyének aranyérmét.

  Amint véget ért a fellépése a nézők elkezdtek játék Micimackókat hajigálni a pályára. Több száz plüssállat landolt a jégen és nagyon sok nem jutott túl a nézőtéren. A rendezők percekig szedegették fel a Micimackókat és néhány másfajta macit is, amelyekből végül két plüsshegyet képeztek a stadion két végében. Minden bizonnyal azért most történt a macibombázás, mert a japán rajongók végre elég közel voltak Juzuru fellépésének helyszínéhez, így tömegesen utaztak Phjoncsangba. A korcsolyázó ismert arról, hogy egy Micimackó a kabalája, amelyet a fellépései előtt dédelget, majd a pálya szélére ültet.

 • Nagy baj van a tehenekkel Hollandiában

  Domokos Erika, 2018. február 16. péntek, 14:33

  Hollandia a világ ötödik legnagyobb tejtermék-exportőre, mintegy 1,8 millió tehén él az országban. Ám annyi tehéntrágya keletkezik, amivel már nem tudnak a gazdák mit kezdeni - írja cikkében a 444.hu. A talaj terhelését törvények korlátozzák, nehogy túl sok foszfor kerüljön a talajvízbe. Sok tehéntelep környékén több trágya keletkezik, mint amennyit földjükön elteríthetnének. Ilyenkor a trágyát el kell vitetni, de mint kiderült, sok a csalás, és egyre rosszabbak a talajszennyezettségi mutatók. Már az EU is indított eljárást az ügyben. Ezért a holland állam kompenzációt fizet most azoknak a gazdáknak, akik csökkentik az állományukat, de ez érdemi változást egyelőre nem hozott.

  A WWF környezetvédelmi szervezet szerint 40 százalékkal kellene csökkenteni a tehenek számát Hollandiában. A vita egyre élénkebb a Guardian riportja szerint, és lassan a következő választás egyik fontos kampánytémájává dagad - olvasható a portálon.

  Pixabay