új hír érkezett
 • A légitársaságok réme lehet az új táska

  Szabó Dániel, 2017. augusztus 12. szombat, 07:57

  A Kickstartereren az igényeltnél harmincszor több pénzt gyűjtött össze a Taskin Kompak nevű projekt, melynek lényege, hogy egy olyan minitáska kerüljön sorozatgyártásba, amely sokkal kisebb helyet foglal a bőröndben, mintha csak simán összehajtogatva raknánk be a ruhákat. Az eljárás lényege az, hogy a kis tasakszerű dolgokat egy zipzárral még összébb lehet húzni, így kipréselődik rengeteg levegő, vagyis több hely marad szabadon.

  A Taskin készítői eredetileg csak 3000 dollárt akart összeszedni közösségi finanszírozásból, ehelyett már 91 ezer dollárnál is több pénzhez jutott. Főként akkor jöhet jól a csomagolás, ha valaki sokat repül olyan légitársasággal, amely korlátozza az utastérbe vihető poggyászok méretét.

 • Schobert Norbi visszavonul!

  Szabó Zsuzsanna, 2018. február 20. kedd, 10:47

  A fitneszguru nem tart többé edzéseket, a jövőben kizárólag üzletemberként szeretne dolgozni és több időt tölteni a családjával - írja a Blikk. Rengeteg fellépést, edzést vállaltam be egészen a mai napig, de 47 éves leszek, 25 éve vagyok aerobikedző, itt az ideje visszavonulót fújni. Ezt a Norbit nem akarom többé színpadon látni - mondta a Blikknek a fitneszguru.

  Schorbert Norbi - saját bevallása szerint - még mindig bírja a terhelést, de úgy érzi, hogy így 50 felé "eljött az az idő, amikor jobban áll az öltöny, mint a tornaruha." Norbi egy óriási közös edzéssel zárja élete egyik meghatározó időszakát - írja a Blikk. Utolsó fitneszóráját Berki Krisztián (37) vállalta, hogy megtartja.

  Schobert Norbi a közösségi oldalakról is visszavonult, csak a cégen keresztül kommunikál, ott mindenki megtalálja, aki életvezetési tanácsokat akar kérni - árulta el a lapnak.

  Schobert visszavonulása az Update márka eseté­ben is tetten érhető. A termékek gyakorlatilag teljesen megújultak 2018 elején. Geszti Péter segítségével váltott arculatot a termékcsalád, az elsődleges és legmarkánsabb változás, hogy Norbi neve eltűnik a logóról és a csomagolásokról is - jegyzi meg a Blikk.

  MTI Fotó: Balogh Zoltán
 • Nagy bajba került Jamie Oliver

  Domokos Erika, 2018. február 19. hétfő, 17:37

  Több tízmillió fonttal tartozik Jamie Oliver cége. A tévés szakács a Jamie’s Italian nevű étteremláncának nagyjából minden harmadik nagy-britanniai egységét, legalább tizenkét éttermet bezárja - írta a Sunra hivatkozva a hvg.hu. Az étteremlánc szóvivője azt közölte: összesen 47 millió font a mostani hiányuk, a további 27 millió az adókból, bérekből, és bérleti díjakból áll össze.

  A hitelezők már elfogadtak egy tervet az adósságok átütemezésére, ehhez azonban szükség lesz legalább egy tucat étterem bezárására. Ez azt jelenti, hogy 450 dolgozó vesztheti el az állását. Már tavaly is be kellett zárni hat éttermet, amit a brexit következtében gyengülő font miatti megnövekedett importköltségekkel indokoltak.

 • Az Oscar-díjas Jennifer Lawrence egy évre hátat fordít Hollywoodnak, és filmezés helyett azért dolgozik majd, hogy a fiatalok aktívabban politizáljanak. A világ legjobban megfizetett filmcsillaga már most is tagja a Represent.US nonprofit szervezet vezetőségének David O. Russell rendezővel együtt, akivel több filmet forgatott. A szervezet a politikai korrupció megszüntetését és korrupcióellenes törvények elfogadását tűzte zászlajára - írta a BBC Newsra hivatkozva az MTI.

  A színésznő legújabb filmje, a Vörös veréb bemutatója előtt beszélt terveiről. Hangsúlyozta, hogy nem a pártpolitikában akar részt venni, hanem kifejezetten a korrupció ellen akar küzdeni, hogy segítsen a demokrácia megerősítésében. (Az új filmjét március 1-jétől játsszák a magyar mozik.) Lawrence korábban is ismert volt politikai aktivizmusáról. 2015-ben ő volt az első hollywoodi színésznő, aki nyíltan szóvá tette, hogy Hollywoodban mennyivel kevesebbet keresnek a színésznők.

  MTI/EPA/Claudio Onorati