új hír érkezett
 • Oroszországban "találtak másodállást" amerikai sztárok

  Komócsin Sándor, 2017. szeptember 13. szerda, 15:17

  Zach Braff, az amerikai Dokik szituációskomédia-sorozat sztárja azt hitte, különleges üzenettel lepheti meg azokat, akik a Twitteren követik életének eseményeit. Posztolt egy fotót, amelyen egy orosz vagy ukrán informatikus házi gyártású, villanyoszlopra ragasztható, letéphető telefonszámfülekkel ellátott hirdetésen ajánlja szolgálatait a rászorulóknak. Az olcsó reklámhordozón látható egy arckép a fiatalemberről, aki a megszólalásig hasonlít Braffra. Sőt valójában az amerikai tévésztár képe került a hirdetésre - írja a Moscow Times.

  Forrás: https://twitter.com/terbiyarchitect/

  Hamar kiderült azonban, hogy nem Braff az egyetlen, aki tudtán kívül szakértője a vírusirtó szoftvereknek, a házi wifinek vagy bármilyen számítástechnikai rendszernek, és csak egy telefonba kerül, hogy a megrendelő lakásán rendbe tegye a komputereket. A színész Twitter-üzenetére válaszul egész sereg szintén otthon készült hirdetések fotóját tartalmazó poszt érkezett, amelyeken bizalomgerjesztőbbnél bizalomgerjesztőbb filmsztárok kínálják fel szolgálataikat.

   

   

  A Nirvána Krónikáiból ismert angol Ben Barnes például Nyikolájként, a routerek szakértőjeként „dolgozik” Oroszországban. Szolgáltatásait 30 százalékos árkedvezménnyel kínálja. Zach Effron, az amerikai High School musical sztárja bármikor „orvosolja”, ha kék halálba hanyatlik egy számítógép. A legviccesebb ötlettel azonban a Microsoft Windows szoftverek szakértője, Fedor állt elő. Ő ugyanis a hirdetésén látható fotó tanúsága szerint a megszólalásig hasonlít a fiatal Bill Gatesre.

 • Jogerősen egy év végrehajtandó börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa egy volt rendőrt, aki pénzt kért ismerősétől egy közlekedési baleset eltussolásáért - tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t.

  Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság hivatali vesztegetés elfogadása bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, aki a legkorábban a büntetés felének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

  Az ítélet szerint a címzetes rendőr zászlós pénzügyi gondokkal küzdött, ezért 2017. december 29-én megkereste egy volt osztálytársát. Szentesi találkozójukon a szolgálatban lévő vádlott, aki egyenruhában, rendőrautóval érkezett, elhitette ismerősével, hogy az néhány nappal korábban személyi sérüléssel járó közúti balesetet okozott Fábiánsebestyén külterületén. Azt mondta neki, célszerű lenne, ha a sértettnek kártérítést fizetne, amit ő kész eljuttatni.

  A következő alkalommal ismerőse 56 500 forintot adott át a vádlottnak. Ezt követően még kétszer találkoztak, de a volt osztálytárs gyanút fogott és bejelentést tett az illetékes nyomozóhatóságnál.


 • Az okosotthonok elriasztják a betörőket

  K. Kiss Gergely, 2018. február 23. péntek, 16:23

  A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által nyilvánosságra hozott adatok szerint több mint 47 ezer lakásba törtek be 2015-ben, a legveszélyeztetettebb térség pedig a közép-magyarországi régió. Itt mintegy 10 ezer lakásbetörést regisztráltak, amelyből 6200 Budapesten történt - idézi közleményében a Media Markt. 

  A betöréshez pedig nem kell sok idő, elég 10-15 perc, és megtakarított készpénzt, laptopot, elektronikai eszközöket és egyebeket elvitték.

  Ma már rendelkezésre állnak olyan okoseszközök, amelyek lehetővé teszik, hogy egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével a lakók bárhol és bármikor élőképet láthatnak otthonukról például felhőalapú kamerán keresztül. 

  A biztonsági rendszer ráadásul anyagi lehetőségeink szerint bármikor bővíthető. Így a rendszerhez hozzáadhatnak például nyitás- és mozgásérzékelőt, vagy riasztót is. Nem szükséges vagyonokat áldoznunk különböző webes szolgáltatásokra, melyeknek ráadásul magas havidíja is van. 

 • Egy dél-angliai szálloda hallját fogja díszíteni az a ritka repülőgép orrkúp, amely 53 ezer fontért (18 millió forint) kelt el egy csütörtöki angliai árverésen.

  A 3,35 méter hosszú orrkúp egy eredeti Concorde repülőgépé volt, amely az 1970-es években készült. A polgári légiközlekedésben használt szuperszonikus repülőgépet 2003 októberében vonták ki a forgalomból
  "Tudtam, hogy ez a tétel el fog szállni" - idézte Jonathan Humbertet, a nevét viselő towcesteri aukciósház vezetőjét a BBC News.

  Az árverésre bocsátott tétel az egyetlen olyan orrkúp, amelyet végül nem használtak fel az 1970-es években épült 20 repülőgépből állt Concorde-flotta számára.