új hír érkezett
 • Ez teszi szívmelengetővé az őszt - ettől Önnek is jobb hangulata lesz

  Komócsin Sándor, 2017. szeptember 14. csütörtök, 08:03

  Óriási szerencsében részesültek idén a britek: a kedvező időjárási körülmények miatt szokatlanul bőséges bogyóterméssel ajándékozta meg őket a természet – derül ki a BBC cikkéből. A meleg, száraz tavaszt júliusban és augusztusban esők követték, ami utat nyitott a bogyók zabolátlan burjánzása előtt – mondják a kertészek. A kedvező tavaszi időjárás segítette a méheket abban, hogy beporozzák a virágokat, miközben távol tartotta a növényektől a darazsakat és a legyeket. Ezzel megágyazott a természet annak, hogy a bogyók a csapadékos nyáron bőven teleszívják magukat vízzel. Mondhatjuk az is, hogy ez a kombináció meghosszabbította a tavaszt.

  Shutterstock

  A bogyók nélkülözhetetlen elemei a természetnek és az embereket körülvevő kerteknek. Idén minden összejött ahhoz, hogy csodálatos termésnek örvendezhessünk – mondja Guy Barter, a Royal Horticultural Society vezető kertésze. Az elmúlt hetekben a kecskerágó és a tűztövisek bokrai kápráztatták el roskadozó bogyófürtjeikkel a kertek szerelmeseit és felsorakoztak melléjük a vadalmafák is.

  És az ősz még csak most kezdődik. A fák és a bokrok levelei a következő hetekben cserélik le zöld színűket sárgára, vörösre és barnára, ami a bogyókkal kombinálva a kertészek szerint szívet melengető látványt ígér a a következő hónapokra. Az elmúlás egy szakaszában a levelek és bogyók együttese a többféle piros, sárga, fekete és lila színkombinációiban fog pompázni – vetíti előre a királyi kertészszövetség vezetője.

 • Meghalt a bollywoodi szupersztár

  Domokos Erika, 2018. február 25. vasárnap, 14:40

  Elhunyt 54 évesen szívroham következtében Szridevi Kapúr (Sridevi Kapoor) bollywoodi szupersztár, aki mintegy 300 filmben szerepelt csaknem öt évtizedes pályafutása alatt - írta az MTI. Halálhírére nagy tömeg gyűlt össze mumbai otthonánál. Váratlan halála a bollywoodi filmes elitet és az indiai politikai vezetőket is mélyen megrázta.

  A hatalmas népszerűségnek örvendő színésznőt csak Szrideviként emlegették Indiában. A filmcsillag éppen Dubajban tartózkodott családjával egy rokona esküvőjén, amikor szívrohamot kapott - számolt be róla vasárnap a BBC News. Szridevi azon kevés bollywoodi színésznő közé tartozott, akik anélkül is sikerre vittek egy filmet, hogy jelentős férfi sztár szerepelt volna benne. Legismertebb filmjei között volt a Mr. India, a Csandni, a Csal Baz és a Nyelves-lecke. Utolsó filmje, a Mom tavaly került a mozikba.

  A kép forrása: Mark Blinch/Reuters

  Négyéves korától dolgozott tamil, telugu, malajalam, kannada és hindi nyelvű filmekben, mielőtt 1978-ban Bollywoodban debütált volna. A hetvenes és kilencvenes évek között számos kasszasikerben láthatta a közönség, filmjeit több nyelven is játszották Indiában. 1997-ben, a Judaai című film bemutatása után visszavonult, és csak 2012-ben tért vissza a filmezéshez a Nyelves-lecke című produkcióval.

 • Jogerősen egy év végrehajtandó börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa egy volt rendőrt, aki pénzt kért ismerősétől egy közlekedési baleset eltussolásáért - tájékoztatta a törvényszék szóvivője az MTI-t.

  Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság hivatali vesztegetés elfogadása bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, aki a legkorábban a büntetés felének letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

  Az ítélet szerint a címzetes rendőr zászlós pénzügyi gondokkal küzdött, ezért 2017. december 29-én megkereste egy volt osztálytársát. Szentesi találkozójukon a szolgálatban lévő vádlott, aki egyenruhában, rendőrautóval érkezett, elhitette ismerősével, hogy az néhány nappal korábban személyi sérüléssel járó közúti balesetet okozott Fábiánsebestyén külterületén. Azt mondta neki, célszerű lenne, ha a sértettnek kártérítést fizetne, amit ő kész eljuttatni.

  A következő alkalommal ismerőse 56 500 forintot adott át a vádlottnak. Ezt követően még kétszer találkoztak, de a volt osztálytárs gyanút fogott és bejelentést tett az illetékes nyomozóhatóságnál.


 • Az okosotthonok elriasztják a betörőket

  K. Kiss Gergely, 2018. február 23. péntek, 16:23

  A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) által nyilvánosságra hozott adatok szerint több mint 47 ezer lakásba törtek be 2015-ben, a legveszélyeztetettebb térség pedig a közép-magyarországi régió. Itt mintegy 10 ezer lakásbetörést regisztráltak, amelyből 6200 Budapesten történt - idézi közleményében a Media Markt. 

  A betöréshez pedig nem kell sok idő, elég 10-15 perc, és megtakarított készpénzt, laptopot, elektronikai eszközöket és egyebeket elvitték.

  Ma már rendelkezésre állnak olyan okoseszközök, amelyek lehetővé teszik, hogy egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével a lakók bárhol és bármikor élőképet láthatnak otthonukról például felhőalapú kamerán keresztül. 

  A biztonsági rendszer ráadásul anyagi lehetőségeink szerint bármikor bővíthető. Így a rendszerhez hozzáadhatnak például nyitás- és mozgásérzékelőt, vagy riasztót is. Nem szükséges vagyonokat áldoznunk különböző webes szolgáltatásokra, melyeknek ráadásul magas havidíja is van.