új hír érkezett
 • Lendületben a Szemerey-cég

  Szakonyi Péter, 2017. október 5. csütörtök, 15:01

  Új céggel és vadonatúj kamionflottával újítja meg szállítmányozási és logisztikai tevékenységét Szemerey Lóránd. A miskolci székhelyű Szemerey+Plus Zrt. és a Pappas autó a mai napon írta alá azt a szerződést, amelynek keretében összesen 100 darab Mercedes és Iveco nyergesvontatót szereznek be.

  A másfél milliárd forint értékű beszerzést az UniCredit Bank finanszírozza, a járműveket a Szemerey+Plus Zrt. lízingeli a pénzintézettől. A prémiumszolgáltatást kínáló cég idén 2,8 milliárdos forgalmat tervez, amelyet jövőre duplájára kívánnak növelni.

  A cég vezérigazgatója Szemerey Péter lesz (Szemerey Lóránd kisebbik fia), az alapító pedig az igazgatóság elnökeként folytatja tevékenységét. Az új vállalkozás - amely Kft. formában már 2002-től működik -  egyesül Szemerey Lóránd korábban létrehozott szállítmányozási cégével az NRG  Logisztika Kft.-vel. Ez utóbbi vállalkozás 100 hűtőkamionnal végez szolgáltatásokat az országban működő kereskedelmi cégeknek, szupermarketeknek. Az NRG Logisztikai Kft. 2016-ban 2 milliárd forintos árbevétel mellett 142 millió forintos adózás előtti eredményt ért el.


  Szemerey Lóránd és fia Péter
  Forrás: Iró Zoltán fotóriporter
 • Sir Bob Geldof zenész, zeneszerző, dalszövegíró, filantróp és politikai aktivista nem lesz ott jövő hét szerdán (január 24-én) a davosi Világgazdasági Fórumon (WEF) - derült ki a Politico hírleveléből. 

  Az 1985-ös Live Aidről, illetve a 2005-ös Live 8 jótékonysági fesztiválról ismert rocksztár ezúttal az EU idén májusban hatályba lépő adatvédelmi rendeletéről, a GDPR-ról rendezett konferencia egyik fő előadója lesz Londonban. Geldof egyébként társalapítója a 2001-ben létrejött Groupcallnak, amely a tanárok, a diákok és a szülők közötti kommunikációhoz biztosít biztonságos platformot, a szolgáltatások középpontjában pedig a gyermekek és az adatbiztonság áll - ez magyarázhatja a rocksztár részvételét a konferencián.

  Sir Bob Geldof, Fotó: Shutterstock

  Geldof egyébként már évekkel ezelőtt arról beszélt, hogy kiábrándult az olyan nemzetközi fórumokból, mint amilyen a davosi WEF is, miután hiányolja belőle az innovációt és a hajtóerőt. Szerinte ezeken a világ vezetői "saját, már elbukott elképzeléseikről beszélnek".

 • Eladók Rowan Atkinson autói

  Szász Péter, 2018. január 19. péntek, 13:25

  Aukción adják el Rowan Atkinson (Mr. Bean) Mercedesét és Lanciáját - írja a hvg.hu.

  Forrás: www.silverstoneauctions.com

  Az egyik autó egy 500E, amelyben csupán 53 ezer km-t tett bele Atkinson. Az utasterébe szürke kárpit került.

  Forrás: www.silverstoneauctions.com

  A másik autó egy Lancia, amelyről  nem tudni, hogy mennyit futott, de az autóban egy Ferrari V8-as, 32 szelepes motorja dolgozik, a beltere pedig csupa bőr.

  Forrás: www.silverstoneauctions.com

  A színész az utóbbi hét évben komoly összeget fordított arra, hogy a Lanciában minden a lehető legnagyobb rendben legyen.

  Forrás: www.silverstoneauctions.com

   

 • Conchita Wurst fellép a Pride-on

  Szász Péter, 2018. január 19. péntek, 11:32

  Az idei Pride sztárvendége Conchita Wurst lesz. Az énekes július 7-én lép fel Budapesten - írja a merce.hu.

  Conchita Wurst akkor lett ismert, amikor 2014-ben megnyerte az Eurovíziós dalfesztivált. Az énekes rögtön a támadások kereszttűzébe került, mivel férfiként nőnek öltözve ad elő.

  A kép forrása: MTI/EPA/Abir Szultan