új hír érkezett
 • Szomorú véget ért a kétkilós Putyin-burger története

  Komócsin Sándor, 2017. október 13. péntek, 08:06

  Kirúgták egy New York-i vendéglő két alkalmazottját, amikor kiderült, hogy belekeverték munkaadójukat egy vaskos álhírbe (fake news) - írja a Moscow Times. A történet október 7-én kezdődött, amikor a moszkvai kormány támogatását élvező RT médiacsoporthoz tartozó Ruptly videoügynökség közzétett egy „hírt”, miszerint a manhattani Lucy's Cantina Royale 1952 grammos Putyin-burgert készített az orosz államfő születésnapjára. (Vlagyimir Putyin 1952. október 7-én született.)

  A Putyin-burger, Forrás: themoscowtimes.com

  A következő fejezetet már Alekszej Kovalev újságíró írta, aki felhívta az éttermet, ahol Sean Ryan szővivőtől megtudta, hogy semmilyen megemlékezést nem terveztek az orosz államfő születésnapjára, továbbá a pincért, aki hazudik a Ruptly videóján, az ügy kivizsgálásának idejére felfüggesztették az állásából. A független Dozsgy TV megerősítette, hogy az illetőt egy pincérnővel egyetemben, aki szintén szerepel a videón, kirúgták.

  Itt véget is érhetett volna a történet, ha az TASZSZ hírügynökség nem rugózott volna rajta még egy kicsit. Az állami hírgyár munkatársa október 10-én beszélgetést készített egy bizonyos Ted Bryannal, aki a Lucy's Cantina menedzsereként mutatkozott be. „Bryan” részletezte a Putyin-burger receptjét, megjegyezve, hogy a közel kétkilós burger elkészítése csak egy bolondos ötlet volt a részükről. A vendéglő igazi szóvivője ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra az apróságra, hogy Ted Bryan nevű ember sosem dolgozott náluk. A Ruptly végül levette a sztorit a weboldaláról, mondván a videó minősége nem üti meg az elvárásaiknak megfelelő szintet.

 • Sir Bob Geldof zenész, zeneszerző, dalszövegíró, filantróp és politikai aktivista nem lesz ott jövő hét szerdán (január 24-én) a davosi Világgazdasági Fórumon (WEF) - derült ki a Politico hírleveléből. 

  Az 1985-ös Live Aidről, illetve a 2005-ös Live 8 jótékonysági fesztiválról ismert rocksztár ezúttal az EU idén májusban hatályba lépő adatvédelmi rendeletéről, a GDPR-ról rendezett konferencia egyik fő előadója lesz Londonban. Geldof egyébként társalapítója a 2001-ben létrejött Groupcallnak, amely a tanárok, a diákok és a szülők közötti kommunikációhoz biztosít biztonságos platformot, a szolgáltatások középpontjában pedig a gyermekek és az adatbiztonság áll - ez magyarázhatja a rocksztár részvételét a konferencián.

  Sir Bob Geldof, Fotó: Shutterstock

  Geldof egyébként már évekkel ezelőtt arról beszélt, hogy kiábrándult az olyan nemzetközi fórumokból, mint amilyen a davosi WEF is, miután hiányolja belőle az innovációt és a hajtóerőt. Szerinte ezeken a világ vezetői "saját, már elbukott elképzeléseikről beszélnek".

 • Eladók Rowan Atkinson autói

  Szász Péter, 2018. január 19. péntek, 13:25

  Aukción adják el Rowan Atkinson (Mr. Bean) Mercedesét és Lanciáját - írja a hvg.hu.

  Forrás: www.silverstoneauctions.com

  Az egyik autó egy 500E, amelyben csupán 53 ezer km-t tett bele Atkinson. Az utasterébe szürke kárpit került.

  Forrás: www.silverstoneauctions.com

  A másik autó egy Lancia, amelyről  nem tudni, hogy mennyit futott, de az autóban egy Ferrari V8-as, 32 szelepes motorja dolgozik, a beltere pedig csupa bőr.

  Forrás: www.silverstoneauctions.com

  A színész az utóbbi hét évben komoly összeget fordított arra, hogy a Lanciában minden a lehető legnagyobb rendben legyen.

  Forrás: www.silverstoneauctions.com

   

 • Conchita Wurst fellép a Pride-on

  Szász Péter, 2018. január 19. péntek, 11:32

  Az idei Pride sztárvendége Conchita Wurst lesz. Az énekes július 7-én lép fel Budapesten - írja a merce.hu.

  Conchita Wurst akkor lett ismert, amikor 2014-ben megnyerte az Eurovíziós dalfesztivált. Az énekes rögtön a támadások kereszttűzébe került, mivel férfiként nőnek öltözve ad elő.

  A kép forrása: MTI/EPA/Abir Szultan