új hír érkezett
 • Nagyon drágán árulnak egy BMW-ritkaságot az ebayen

  Szabó Dániel, 2017. október 13. péntek, 10:37

  Alig használt BMW M1, első tulajdonostól, megkímélt állapotban 170 millió forintért eladó - akár ez is állhatna abban az eBay-en feladott hirdetésben, amelyben a bajor gyártó egyetlen középmotoros sportkocsijára lehet licitálni.

  AFP

  A Totalcar szúrta ki, hogy az 1981-ig gyártott sportautó ritkaság piacra került. Összesen 431 darab készült belőle, a most árult ráadásul az egyike annak az 58 darabnak, amely sötétkék színben készült. "Az autót egy újságíró vette meg, akinek maga a gyár ajánlotta fel a lehetőséget hogy vásároljon a 3,5 literes sorhatosból. Ő aztán karrierje során a világ több országában élt, Új-Zélandtól Mexikóig, és az autót mindenhova magával vitte" - írja a portál. 

  Az M1 típus története abból a szempontból is izgalmas, mert eredetileg a BMW és a Lamborghini közösen készítette volna, de az olasz cég akkor pénzügyi válságban szenvedett, ezért beáldozták a projektet. Viszont a vonalvezetésben kiütköznek az olaszos jegyek: a tervező az a Giorgetto Giugiaro volt, aki talán az összes emlékezetes Maserattit tervezte a '60-as és '70-es években. 

 • Sir Bob Geldof zenész, zeneszerző, dalszövegíró, filantróp és politikai aktivista nem lesz ott jövő hét szerdán (január 24-én) a davosi Világgazdasági Fórumon (WEF) - derült ki a Politico hírleveléből. 

  Az 1985-ös Live Aidről, illetve a 2005-ös Live 8 jótékonysági fesztiválról ismert rocksztár ezúttal az EU idén májusban hatályba lépő adatvédelmi rendeletéről, a GDPR-ról rendezett konferencia egyik fő előadója lesz Londonban. Geldof egyébként társalapítója a 2001-ben létrejött Groupcallnak, amely a tanárok, a diákok és a szülők közötti kommunikációhoz biztosít biztonságos platformot, a szolgáltatások középpontjában pedig a gyermekek és az adatbiztonság áll - ez magyarázhatja a rocksztár részvételét a konferencián.

  Sir Bob Geldof, Fotó: Shutterstock

  Geldof egyébként már évekkel ezelőtt arról beszélt, hogy kiábrándult az olyan nemzetközi fórumokból, mint amilyen a davosi WEF is, miután hiányolja belőle az innovációt és a hajtóerőt. Szerinte ezeken a világ vezetői "saját, már elbukott elképzeléseikről beszélnek".

 • Eladók Rowan Atkinson autói

  Szász Péter, 2018. január 19. péntek, 13:25

  Aukción adják el Rowan Atkinson (Mr. Bean) Mercedesét és Lanciáját - írja a hvg.hu.

  Forrás: www.silverstoneauctions.com

  Az egyik autó egy 500E, amelyben csupán 53 ezer km-t tett bele Atkinson. Az utasterébe szürke kárpit került.

  Forrás: www.silverstoneauctions.com

  A másik autó egy Lancia, amelyről  nem tudni, hogy mennyit futott, de az autóban egy Ferrari V8-as, 32 szelepes motorja dolgozik, a beltere pedig csupa bőr.

  Forrás: www.silverstoneauctions.com

  A színész az utóbbi hét évben komoly összeget fordított arra, hogy a Lanciában minden a lehető legnagyobb rendben legyen.

  Forrás: www.silverstoneauctions.com

   

 • Conchita Wurst fellép a Pride-on

  Szász Péter, 2018. január 19. péntek, 11:32

  Az idei Pride sztárvendége Conchita Wurst lesz. Az énekes július 7-én lép fel Budapesten - írja a merce.hu.

  Conchita Wurst akkor lett ismert, amikor 2014-ben megnyerte az Eurovíziós dalfesztivált. Az énekes rögtön a támadások kereszttűzébe került, mivel férfiként nőnek öltözve ad elő.

  A kép forrása: MTI/EPA/Abir Szultan