új hír érkezett
 • Szokatlanul ismerősek a Volt fesztivál fellépői

  Szabó Dániel, 2017. november 14. kedd, 12:31

  "Elmondhatatlanul nagy öröm számunkra, hogy minden idők egyik legjobban várt világsztárjával indíthatjuk a következő évet. Dave Gahan és csapata évek óta a közönségünk kívánságlistájának élvonalában foglal helyet, a Volt fesztivál az első hazai fesztiválkoncertjük lesz, nagyon sokak örömére" - így jelentette be Lobenwein Norbert, a VOLT alapító-főszervezője a jövő évi line-up első tagját.

  Továbbá fellép még a 2018-as fesztiválon a Depeche Mode, az Iron Maiden, a Hurts és a Hollywood Undead. Valamint ismét lesz Rudimental (pontosabban utóbbinak csak a DJ-szetje érkezik Sopronba). A Fesztblog az előadók kapcsán rávilágít, hogy a jövő évi fellépők közül mindegyik többször is volt Magyarországon az elmúlt öt évben. 

  MTI Fotó: Ruzsa István

  Az Iron Maiden a legkevesebbszer, csak háromszor, de két éve épp a Volton, míg a legtöbbször a Rudimental, amely hétszer is járt hazánkban (lehetett volna 8-szor is, ha a 2015-ös Hegyalja nem marad el). A blog megnyugtat mindenkit, hogy a magyar zenei fesztiválók elhagyhatatlanná váló szereplőjét, a Prodigyt még bejelenthetik.

  A bérletek már most megvásárolhatók, az ötnapos egyelőre kedvezménnyel 44 900 forint (57 990-ról leárazva), a napijegyek pedig majd 12 ezer forintba kerülnek elővételben.

 • Nagy bajba került Jamie Oliver

  Domokos Erika, 2018. február 19. hétfő, 17:37

  Több tízmillió fonttal tartozik Jamie Oliver cége. A tévés szakács a Jamie’s Italian nevű étteremláncának nagyjából minden harmadik nagy-britanniai egységét, legalább tizenkét éttermet bezárja - írta a Sunra hivatkozva a hvg.hu. Az étteremlánc szóvivője azt közölte: összesen 47 millió font a mostani hiányuk, a további 27 millió az adókból, bérekből, és bérleti díjakból áll össze.

  A hitelezők már elfogadtak egy tervet az adósságok átütemezésére, ehhez azonban szükség lesz legalább egy tucat étterem bezárására. Ez azt jelenti, hogy 450 dolgozó vesztheti el az állását. Már tavaly is be kellett zárni hat éttermet, amit a brexit következtében gyengülő font miatti megnövekedett importköltségekkel indokoltak.

 • Az Oscar-díjas Jennifer Lawrence egy évre hátat fordít Hollywoodnak, és filmezés helyett azért dolgozik majd, hogy a fiatalok aktívabban politizáljanak. A világ legjobban megfizetett filmcsillaga már most is tagja a Represent.US nonprofit szervezet vezetőségének David O. Russell rendezővel együtt, akivel több filmet forgatott. A szervezet a politikai korrupció megszüntetését és korrupcióellenes törvények elfogadását tűzte zászlajára - írta a BBC Newsra hivatkozva az MTI.

  A színésznő legújabb filmje, a Vörös veréb bemutatója előtt beszélt terveiről. Hangsúlyozta, hogy nem a pártpolitikában akar részt venni, hanem kifejezetten a korrupció ellen akar küzdeni, hogy segítsen a demokrácia megerősítésében. (Az új filmjét március 1-jétől játsszák a magyar mozik.) Lawrence korábban is ismert volt politikai aktivizmusáról. 2015-ben ő volt az első hollywoodi színésznő, aki nyíltan szóvá tette, hogy Hollywoodban mennyivel kevesebbet keresnek a színésznők.

  MTI/EPA/Claudio Onorati
 • Több mint százszor firkálták, graffitizték, és hússzor rongálták meg a HÉV-szerelvényeket 2017-ben. A kocsik mellett az állomásokat és a megállóhelyeket sem kímélik a vandálok – betörik a perontükröket, szétrugdossák az esőbeállókat, padokat, valamint festékkel csúfítják el az állomásépületeket is - közölte a MÁV-HÉV Zrt.

  A járműkárok helyreállítása – ideértve az ablakok karcmentesítését és a belső elemek cseréjét – tavaly több mint 700 millió forintjába került a MÁV-HÉV-nek. A fóliázott felületű kocsik esetében a folyamat gyorsabb és egyszerűbb, ezért a MÁV-HÉV a járművek külső és belső felületeit lefóliázza. Jelenleg a kocsik belső terének színvilágát szeretnék korszerűbbé tenni, ezért kialakítottak egy prototípust, amelyben kicserélték az üléshuzatokat és átfestették az elválasztó paravánokat, a jegykezelő készülékeket, valamint a kapaszkodókat - írta közleményében a társaság.

  Forrás: MÁV Zrt.