új hír érkezett
 • Ezt még az oroszokról sem gondolná!

  Komócsin Sándor, 2017. november 23. csütörtök, 17:46

  Találós kérdés: Celsius-fokban mérve milyen hőmérsékleten zárják be az iskolákat a rettenetesen hideg időjárása miatt „Északi-sarknak” gúnyolt Ojmajakonon, Oroszország egyik legészakibb településén. Ha a választ valahol mínusz 35 Celsius-fok körül keresi, akkor téved. Valójában akkor maradhatnak otthon a gyerekek, ha a hőmérséklet mínusz 52 Celsius-fokra esik. Ezt a régi szabályt az tette friss hírré, hogy kedden délelőtt még mínusz 50 fokban is folytatódott a tanítás, mert hát, a szabály az szabály – derült ki a helyi news.ykr.ru hírportál tudósításából, amelyet átvett a Moscow Times. Ma reggel csak mínusz 50 fokot mértünk, ezért a tanítás zavartalnul folyik – tájékoztatták a hírportált a helyhatóságnál.

  Forrás: Reuters/Maxim Shemetov

  Ojmajakon Moszkvától 5310 kilométerre, Kelet-Szibériában, Jakutföldön található, lakóinak száma 521 – derül ki a Wikipedia szócikkéből. Állítólag ez a Föld leghidegebb emberlakta települése. Nevét az Ojmajakon folyóról kapta, jelentése: Ahol a víz nem fagy be. Ez a városban található meleg vizű forrásra utal. A sarkkör közelsége miatt decemberben három órán át, júniusban viszont 21 órán át süt a nap a településen. Ojmajakon, ahol egész éven át fagyott a föld, csupán az 1930-as évektől vált állandóan lakott várossá, azelőtt utazók átmeneti táborhelye volt. 1933. február 6-án mínusz 67,8 Celsius-fokot mértek Ojmajakonon.

 • Vereséggel debütált Georges Leekens szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott kispadján, mivel csapata pénteken 3-2-re kikapott a több mint másfél éve nyeretlen Kazahsztántól a Groupama Arénában - írta az MTI.

  A világranglista 136. helyén álló vendégek tíz perc után két góllal vezettek, majd Szalai Ádám ugyan a 21. percben szépített, de a kazahok így is 3-1-re vezettek a szünetben. A hazai szurkolók egy része a 60. perc után hazaindult, Németh Krisztián nem sokkal később szépített, azonban így is vereséget szenvedett a magyar válogatott. A kazahok 2016 júniusa után nyertek újra mérkőzést. A magyar csapat kedden 20 órától a skótokkal játszik a Groupama Arénában.

  MTI
 • Tolószékbe kényszerült Michael Caine

  Szabó Zsuzsanna, 2018. március 23. péntek, 17:19

  Sokan aggódnak a múlt héten 85. születésnapját ünneplő Michael Caine miatt. A kétszeres Oscar-díjas színész a tiszteletére érkezett partira érkezvén ugyanis elesett a jeges úton - írja a Borsonline.

  A színész szóvivője az eset után az Expressnek elárulta: nincs is komoly baj, a színész megcsúszott a jeges úton, szerencsétlenül esett, és eltörte a bokáját, de már szépen gyógyul.

  Fotó: Shutterstock
 • Két hétre szabadságra megy a Balázsék műsor stábja, legközelebb április 9-én, azaz a választások után lesznek hallhatók Andy Vajna rádiójában - írja a 444.hu.

  Sebestyén Balázs azt mondja, nyaralni megy, mert a felesége „elengedte”, mert ez neki most kell, meg lesz ugye a nagypéntek, húsvét is, „meg mert megtoltuk az elmúlt három, három és fél hónapot.”

  Sebestyén Balázs búvárkodni fog egy barátjával Zanzibáron, mert nagyon rég merült utoljára.

  Fotó: Unsplash