új hír érkezett
 • Lombkorona-tanösvényt adtak át

  Szász Péter, 2017. december 6. szerda, 15:55

  Hat méter magasan és több mint 300 méter hosszan épített lombkorona sétányt adtak át szerdán a Karcagi Parkerdőben - írja az MTI.

  A tanösvény 100 millió forintból készült el.

  MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

  A beruházás fontosságát jelzi, hogy az átadáson egy miniszter és egy kormánybiztos is részt vett. Utóbbi elmondta, hogy 2010 óta 38 új kilátó létesült, 31 kilátót felújítottak, 80 turistaház újult meg.

 • Egy 1950-ben készült Jackson Pollock-festményt bocsát áruba a Rio de Janeiró-i Modern Művészetek Múzeuma (MAM), hogy a következő három évtizedre biztosítsa a jövőjét - írja az MTI.

  A No. 16 című absztrakt képért, amelyet Nelson Rockefeller ajándékozott a MAM-nak 1954-ben, 25 millió dollárra (6,3 milliárd forintra) számít az intézmény, melyet 1948-ban alapítottak. Észak-amerikai és európai múzeumok esetében nem rendkívüli az ilyen döntés, ám Brazíliában példa nélküli.

  A múzeumokért felelős brazil közhivatal (IBRAM) "meglepődött" az eladás hírén és azt kérte a MAM-tól, hogy álljon el az eladástól, hogy a nemzeti muzeális vagyon megmaradjon, a brazil múzeumokat sújtó "mély pénzügyi válságra" "alternatív megoldások keresését" javasolták.

  A brazil kulturális minisztérium ezzel szemben üdvözölte a MAM döntését, szerintük ugyanis ezzel a múzeum "kevésbé lesz kitéve a válságoknak és a szponzori adományoknak". A város eladósodásához az vezetett, hogy a 2016-os olimpia súlyos pénzügyi válságba lökte, valamint az olaj alacsony árának tulajdonítható.

 • Emőke is elmegy szavazni, és Ön?

  Szabó Dániel, 2018. március 21. szerda, 11:19

  Újabb videóban buzdít választásra a Comedy Central Magyarország. Ezúttal Emőkét mutatják be, aki oltásellenes, hisz abban, hogy lapos a Föld - mind a 17 oldalán -, valamint azt is vallja, hogy az új hollandok irányítják a világot.

  A Bődöcs Tibor humorista által narrált videóban tisztázzák, hogy Emőke elmegy szavazni. Szívesen dönt mások sorsáról, pedig ugyanannyit ér a szavazatuk.

 • Megmenekült a magyar álompár?

  Szabó Dániel, 2018. március 21. szerda, 09:03

  Külföldön próbálta megmenteni házasságát a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, valamint amerikai férje és egyben edzője, Shane Tusup - írja a Blikk egy nappal azután, hogy lefotózta a budapesti Duna Aréna előtt a kedélyesen (de legalábbis egymással nem ellenségesen) beszélgető párt.

  A lap arról ír, hogy Hosszú és Tusup kapcsolata kapott még egy esélyt. A válóperüket is egyelőre szüneteltetik, amelyről korábban azt írták, hogy nagyjából 1 milliárd forintos vagyonuk szétosztása lehet a téma, de ezek szerint mégsem vált férjet - és vélhetően edzőt - az olimpiai bajnok magyar úszónő.