új hír érkezett
 • Hétéves börtönt kapott a volt VW-igazgató

  Domokos László, 2017. december 7. csütörtök, 12:05

  A detroiti bíróság hétéves börtönbüntetésre ítélte a Volkswagen környezetvédelmi megfelelőségért felelős volt vezetőjét, a német állampolgárságú Oliver Schmidtet. Emellett 400 ezer dollárt is fizetnie kell a 48 éves Schmidtnek.

  A VW korábbi munkatársát konkrétan vádolták, hogy ő vezette azt az összeesküvést, amelynek a célja a dízelmotorokba épített csaló szoftver létezésének eltitkolása volt. Mivel a Sean Cox vezette bíróság megállapította, hogy Schmidt nem működött együtt a hatóságokkal, a maximális büntetést szabták ki rá. Augusztusban két másik vádpontban – összeesküvésben és a levegőtisztasági törvény szándékos megszegésében – már bűnösnek találták a férfit, de ítéletet csak most hirdettek - írta a Totalcar.

  A volt igazgatót januárban tartóztatták le, és március óta ül a Michigan állambeli Milanban, szövetségi fegyházban. Az ítélet alapján ott is marad, és az eddig fogdában és börtönben töltött csaknem 11 hónapot beleszámítják a büntetésbe. Bár a dízelbotrány kapcsán eddig nyolc korábbi VW-alkalmazottat vádoltak meg, Schmidten kívül eddig csak James Liang mérnök állt bíróság elé, ő három év négy hónap börtönt kapott, miután együttműködött a hatósággal.

 • Emőke is elmegy szavazni, és Ön?

  Szabó Dániel, 2018. március 21. szerda, 11:19

  Újabb videóban buzdít választásra a Comedy Central Magyarország. Ezúttal Emőkét mutatják be, aki oltásellenes, hisz abban, hogy lapos a Föld - mind a 17 oldalán -, valamint azt is vallja, hogy az új hollandok irányítják a világot.

  A Bődöcs Tibor humorista által narrált videóban tisztázzák, hogy Emőke elmegy szavazni. Szívesen dönt mások sorsáról, pedig ugyanannyit ér a szavazatuk.

 • Megmenekült a magyar álompár?

  Szabó Dániel, 2018. március 21. szerda, 09:03

  Külföldön próbálta megmenteni házasságát a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka, valamint amerikai férje és egyben edzője, Shane Tusup - írja a Blikk egy nappal azután, hogy lefotózta a budapesti Duna Aréna előtt a kedélyesen (de legalábbis egymással nem ellenségesen) beszélgető párt.

  A lap arról ír, hogy Hosszú és Tusup kapcsolata kapott még egy esélyt. A válóperüket is egyelőre szüneteltetik, amelyről korábban azt írták, hogy nagyjából 1 milliárd forintos vagyonuk szétosztása lehet a téma, de ezek szerint mégsem vált férjet - és vélhetően edzőt - az olimpiai bajnok magyar úszónő.

 • Mintegy 450 millió forintos beruházással nyílt meg kedden Zalaegerszegen a Burger King 40. magyarországi és egyben első Zala megyei étterme. Dara Zsolt, az étteremláncot működtető Fusion Befektetési Zrt. vezérigazgató-helyettese az átadáson az MTI tudósítása szerint azt mondta: a Burger King 1954-ben indult Miamiból, mára pedig a világ 100-nál is több országában több mint 15 ezer éttermet működtet. A hálózat mintegy 300 ezer dolgozója évente több mint 11 millió embert szolgál ki.

  Az első zalai Burger King 40 új munkahelyet teremtett, a cég országszerte mintegy 1200 dolgozót foglalkoztat, a néhány héttel ezelőtt megnyitott kecskeméti után hamarosan Budaörsön nyit éttermet, de idén még további üzletnyitásokat is tervez.

  A nyilvános cégadatok szerint a 651,5 millió forintos alaptőkéjű Fusion Zrt. 2016-ban 10,4 milliárd forint nettó árbevételt és 445 millió forint adózott nyereséget ért el.