új hír érkezett
 • Most ezt veszik karácsonyra a magyar gazdagok

  Domokos Erika, 2017. december 7. csütörtök, 15:14

  A brilles ékszerek voltak a legkeresettebbek a BÁV karácsonyi aukcióján. A legmagasabb eladási árat egy 4,8 karátos art deco brillgyűrű érte el 7,8 millió forinttal, míg egy másik, 4 karátos brillel ékített szoliter gyűrű, 5,4 millió forintért kelt el - adta hírül az aukciós cég. A legkeresettebbek a klasszikus, 1-2 karátos eljegyzési gyűrűk voltak, amelyek 1-3 millió forint közötti árakon találtak új tulajdonosra.

  Sokan licitáltak a színes drágaköves gyűrűkre is. Egy 2,5 karátos smaragddal és 56 brillel ékített gyűrű 1,1 millió forintért kelt el, míg egy 21,9 karátos smaragddal és brillekkel díszített függő 1,5 millió forintért talált gazdára. A gyöngyös ékszerek is kelendőek voltak - biztos szép karácsonya lesz annak a hölgynek, aki az 1,3 millió forint értékű, ritka tahiti gyöngyös nyakéket találja majd a fa alatt. Az idei év újdonsága a retró ékszerek, ezek közül is a luxuskategóriát képviselő Créations Boris Company nyakék 4,8 millió forintért kelt el - ezen 146 rubint és 268 briliánst párosítottak arannyal és ónixszal - írta közleményében a BÁV.

  Forrás: BÁV
 • Két hétre szabadságra megy a Balázsék műsor stábja, legközelebb április 9-én, azaz a választások után lesznek hallhatók Andy Vajna rádiójában - írja a 444.hu.

  Sebestyén Balázs azt mondja, nyaralni megy, mert a felesége „elengedte”, mert ez neki most kell, meg lesz ugye a nagypéntek, húsvét is, „meg mert megtoltuk az elmúlt három, három és fél hónapot.”

  Sebestyén Balázs búvárkodni fog egy barátjával Zanzibáron, mert nagyon rég merült utoljára.

  Fotó: Unsplash
 • Elhunyt a játékkirály

  Szabó Zsuzsanna, 2018. március 23. péntek, 12:37

  Elhunyt Charles Lazarus, az egyik legnagyobb amerikai játékbolt, a Toys "R" Us alapítója - adta hírül csütörtökön a CNN Money. Halála egy héttel azután következett be, hogy a cég bejelentette: az amerikai üzleteit be kell zárnia.

  A 94 éves korában elhunyt Lazarus 70 éve, 1948-ban, 25 évesen alapította cégét, arra a várakozásra építve, hogy a háború utáni, úgynevezett baby boomer nemzedék jelentős keresletet fog generálni a gyermekjáték és babafelszerelések iránt. Lazarus - akit "játékkirályként" is emlegettek - 1994-ig volt a vállalat vezérigazgatója, mára már nem volt részesedése az üzletláncban.

  "Ő volt a játékboltok atyja" - fogalmazott a cég vezetésében a vezetői poszton helyére lépő utódja, Michael Goldstein.

  Lazarus halálát a vállalat is megerősítette.

  Képünk forrása: AFP photo/Frederic J. BROWN

  A Toys "R" Us 1978-ban lépett tőzsdére és az 1990-es évek elejétől 1 milliárd dollárról 11 milliárdos üzletté nőtte ki magát. A vállalatnak azonban kemény konkurenciát támasztottak az olyan nagy kiskereskedelmi láncok, mint a Walmart vagy a Target. A részvényeit 2005 januárjában bóvlivá minősítették, egy évvel később a céget 6,6 milliárd dollárért eladták egy befektetői csoportnak. A Toys "R" Us-nak az ügylet után még 5,3 milliárd dollár adóssága maradt, és nem is sikerült utána már talpra állnia.

 • Vészcsúszdákon menekítették az utasokat egy repülőgépből péntek hajnalban a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren - tudta meg a Hír TV. Az evakuálás során egy utas kiesett a csúszdából és súlyosan megsérült. 

  Az érintett utasszállítónak semmi baja nem volt. A Hír TV értesülései szerint egy izraeli légitársaság műszaki hibás gépét pótolta a cseh Travel Service légitársaság repülője, amely már közvetlenül az indulás előtt volt, jártak a hajtóművei.

  A Travel Service egy gépe a Vaclav Havel reptéren, Prágában. Képünk forrása: AFP photo/Michal Cizek

  A gépet az állami tulajdonú MalévGH gépe tolta ki a terminál elől, amikor - eddig ismeretlen okból - sűrű fekete füstfelhőt eresztett, amit a repülőgép hajtóművei beszívtak és ez elárasztotta az utasteret. Az utasok pánikba estek, a személyzet pedig az ilyenkor szokásos rend szerint elrendelte a repülőgép kiürítését a csúszdákon át. Eközben történt a baleset.

  Azt, hogy az extrém füstöt műszaki- vagy emberi hiba okozta, még vizsgálják.