új hír érkezett
 • 720 malaccal borult fel a teherautó

  Domokos László, 2018. január 3. szerda, 12:32

  Hétszázhúsz malac került bajba szerda délelőtt Püspökladány és Nádudvar között a 3405-ös számú út negyedik kilométerszelvényénél, ahol az állatokat szállító nyerges vontató árokba borult - adta hírül a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság alapján a 24.hu.

  A teherautóban két ember utazott, ők nem sérültek meg. A tűzoltók egy daru segítségével fogják a teherautót felállítani. Az állatok nem szabadultak ki, hamarosan a helyszínre érkezik egy másik állatszállító, amelybe át tudják pakolni a malacokat.

  Képünk illusztráció.
 • Egyetemisták adtak üzleti tanácsot a nagyoknak

  Szepesi Anita, 2018. szeptember 20. csütörtök, 14:28

  Kilenc ország tizenkét felsőoktatási intézményének legkiválóbb diákjai azért jöttek Budapestre, hogy üzleti tanácsadással segítsék az OTP Bankot és a BKK-t. Magyarország legnagyobb nemzetközi esettanulmány-versenyén, a Solvers’ Cupon, ahol a két vállalat nemcsak létező problémákra kereste a válaszokat diákok segítségével, hanem leendő munkavállalóit is igyekezett megtalálni.

  Az OTP Bank arra kereste a választ, hogy hogyan tudja megszólítani privát banki szolgáltatásával a különböző generációkat, különös tekintettel az Y generációra. A BKK pedig azzal kapcsolatban kért tanácsot a diákoktól, hogy hogyan lehet egységesíteni és egyetlen rendszerbe szervezni Budapest és az agglomeráció közlekedését.

  A tavaly publikált PISA-felmérés szerint a magyar diákok világ- és régiós szinten is sereghajtók a kollaboratív problémamegoldás-terén. Az a kevés diák viszont, aki egy ilyen versenyen jól teljesít, könnyen felhívhatja magára egy-egy cég figyelmét, ugyanis az esetversenyeken az esetet biztosító cég döntéshozói is részt szoktak venni, akik itt feladatmegoldás közben is látják a potenciális munkavállalókat.

  Az esetversenyek a cégek és a diákok körében is egyre népszerűbbek, ezért egyre több ilyen jellegű megmérettetést szerveznek hazánkban és világszerte. A Case Solvers - habár még csak hat éve működik- a világ 27 országában tartott már tréningeket és versenyeket, melyeken több mint 6000 diák vett részt.

 • Jogerősen elítélték Ahmed H.-t

  Szepesi Anita, 2018. szeptember 20. csütörtök, 13:28

  Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtotta Ahmed H.-t csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla. A táblabíróság a határzár tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett tiltott átlépése és társtettesként, állami szerv kényszerítése céljából, személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével megvalósított terrorcselekmény bűntettében mondta ki bűnösnek másodfokon a Cipruson élő szír férfit - írta az MTI.

  A szabadságvesztés kiszabása mellett a bíróság a vádlottat tíz évre kiutasította Magyarország területéről. A férfi legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Döntésével a táblabíróság enyhítette az első fokon eljáró Szegedi Törvényszék által kiszabott hét év fegyházbüntetést.

  A három évet már rács mögött eltöltött Ahmed H. nem követett el terrorcselekményt, ezt a bizonyítékok világosan alátámasztják. Ahogyan ő is elismerte, a zavargás során eldobott pár követ, de ez még nagyon messze a tényleges terrorcselekménytől. Ahmed H. bűncselekményt követett el a határon, de semmiképpen sem terrorista, ahogyan azt a magyar kormány képviselői évek óta szünet nélkül hirdetik - kommentálta az ítéletet Demeter Áron, az Amnesty International Magyarország emberi jogi szakértője.

 • Íme, ezt teszi, ha valaminek rossz a sajtója

  Szepesi Anita, 2018. szeptember 20. csütörtök, 12:36

  Noha egyformán hasznosak, a darazsakat utálja, a méheket szereti az emberek többsége. A megkülönböztetés "méltánytalan", ezért kampányra lenne szükség, hogy a "darazsakról alkotott negatív képen" változtassanak, valamint védelmükben ugyanolyan intézkedéseket kell tenni, mint a méhekért - idézi egy brit tanulmány megállapításait az MTI.

  A felmérés résztvevőinek egy -5-től +5-ig terjedő skálán kellett értékelni a rovarokat. A túlnyomó többség a méheket +3-ra vagy annál többre, a darazsakat -3-ra vagy annál kevesebbre értékelte annak alapján, hogy milyen érzést vált ki belőle a rovar. Amikor arra kérték őket, keressenek szavakat, amelyek a méhekkel kapcsolatosak, a leggyakoribb szavak a méz, a virágok és a beporzás lettek. A darazsakról leginkább a szúrás, a bosszantó és a veszélyes szavak jutottak a többség eszébe.

  Pedig a darazsak éppúgy beporozzák a virágokat és elpusztítják a kártékony rovarokat - hívják fel a figyelmet a kutatók. A kutatást vezető Seirian Sumner, a University College London tudósa szerint az a probléma, hogy a darazsaknak "rossz a sajtója", a közvélemény nyűgként tekint rájuk, pedig fontos ökológiai szerepet játszanak.