új hír érkezett
 • A vészkijáratot választotta a türelmetlen utas

  Domokos László, 2018. január 3. szerda, 16:33

  Őrizetbe vették a malagai repülőtéren a Ryanair légitársaság egyik utasát, aki a késve érkező repülőgép leszállása után a vészkijáraton hagyta el csomagjával a kabint - írta az MTI.

  A Londonból Malagába érkezett járat utasait megdöbbentette, amint a türelmetlen utasnak elege lett abból, hogy várakoznia kell a repülőgépből való kiszállásra, és a vészkijáratot kinyitva távozott, ám a repülőgép szárnyán találta magát. A földi személyzetnek sikerült őt rábeszélni arra, hogy menjen vissza a fedélzetre, ahol később a helyi rendőrség letartóztatta. A férfit állítólag az bosszantotta fel, hogy a repülőgép egyórás késéssel indult Londonból, majd a malagai repülőtéren is 30 percet várakozni kellett arra, hogy az utasok kiszállhassanak.

  Képünk illusztráció - Pixabay
 • Hétvégén ismét rózsaünnep

  Domokos Erika, 2018. június 18. hétfő, 17:51

  Huszadik alkalommal rendeznek rózsaünnepet hétvégén a Szeged melletti Szőregen, péntektől a sok százezer virággal feldíszített Tisza-Maros-szögi településre várják a vendégeket - mondta Berkesi Ottó szervező az MTI híre szerint. A rózsaünnepet első ízben 1999-ben, a 120 éves szőregi rózsatermesztés hagyományait továbbéltető kertészek előtti tiszteletadásként szervezték meg. A két folyó közötti öntéstalaj kedvező a rózsakertészkedéshez, ezért a magyarországi termesztés 90 százaléka ebből a térségből származik, a szőregi rózsatő elismert hungarikum. A környékén csaknem száz hektáron termesztenek rózsát, ez a munka mintegy 250 családnak jelent megélhetést.

  A helyi ünnepből a fesztivál az ország egyik legnépszerűbb virágünnepévé vált. A szombati felvonuláson hatvan rózsákkal feldíszített lovasfogat, hintó, homokfutó, mezőgazdasági gép és más jármű, illetve csoport vonul fel. Hagyományos program a virágzó rózsaföldekre szervezett látogatás. Vasárnapig vágottrózsa-kiállítás, virágkötészeti bemutató, virágvásár, koncertek, táncbemutatók várják az érdeklődőket.

   

 • Szombaton és vasárnap rendezik a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki sorozat budapesti viadalát, amit a Forma-1 mellett szintén támogat az állam. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint ez az egyik legjobb reklámja és turistákat vonzó eseménye a fővárosnak."Nem könnyű az emberekkel teli belvárost motorsport színhellyé alakítani. Munkánkhoz nagy segítséget kapunk a Magyar Honvédségtől, amely nélkül nem lehetne megvalósítani az eseményt, mert naponta kell felépíteni és lebontani a pályát" - mondta az MTI híre szerint Gyulay.

  Az Orbán-kormány 2015-2017 után 2018 és 2020 között is támogatja Hungaroring Zrt.-t és a Red Bull Air Race versenyt (egy magáncég rendezvényét), évi 6 millió eurós (1,8 milliárd forintos) költségtérítéssel - hívta fel a figyelmet az Átlátszó Vastagbőr blogja. A verseny miatt 20 napra lezárták a Bem rakpartot, korlátozva az autós forgalmat, jelentősen fokozva ezzel is a környék amúgy sem túl fényes légszennyezettségét - írták.

  A kép forrása: MTI Fotó/Kovács Tamás
 • Csúnyán lebukott a szemetelő

  Szász Péter, 2018. június 18. hétfő, 13:56

  Lebukott K. Sándor, aki veszélyes hulladékot helyezett el a debreceni Fancsika tavaknál - írja a police.hu. A rendőröknek nem volt nehéz dolguk, mert miután bejelentés érkezett az illegális lerakásról, a kupacban megtalálták egy egy forgalomból kivont gépkocsi rendszámát és forgalmi engedélyét. A 26 éves debreceni férfinak a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett és okirattal visszaélés vétsége miatt kell majd felelnie.

  A kép forrása: Police.hu.