új hír érkezett
 • A nap képe: így vonult be a magyar csapat az olimpián

  Dzindzisz Sztefan, 2018. február 9. péntek, 13:33

  Elkezdődött a XXIII. téli olimpia Phjongcshangban. A magyar csapat már túl van a bevonuláson megnyitón.

  Fotó forrása: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt

  Az olimpiai stadionban nemzeti zászlót Nagy Konrád gyorskorcsolyázó, egyetemi világbajnok viszi.

 • A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! rendezvénysorozat részeként országszerte rendeznek különleges nyílt napokat, ahol a fogyatékossággal élő pályázók bepillantást nyerhetnek álommunkájukba. A március 19-23. között zajló program célja, hogy egy napra összehozza a fogyatékossággal élő, valamint a megváltozott munkaképességű álláskeresőket a fogadásukra nyitott vállalatokkal, cégekkel - írják közleményükben a szervezők. 

  A program lényege, hogy a részt vevő cégeknél fél napig dolgozhatnak együtt egy őket fogadó munkatárssal, így testközelből figyelhetik meg a mindennapi feladatokat. A cél, hogy a potenciális munkaadók ilyen különleges találkozásokon keresztül ismerjék meg a fogyatékossággal élők valós igényeit, álláskeresési céljait.  

   

  A program házigazdája, a Salva Vita Alapítvány, a szervezet 1993 óta támogatja a fogyatékos embereket munkában való elhelyezkedését, képességeik kibontakoztatását, valamint azt, hogy lehetőségük legyen megteremteni maguknak az önálló élet feltételeit.

 • Kínában terjeszkedik a magyar navigációs cég

  Szász Péter, 2018. február 22. csütörtök, 16:03

  Megduplázza idén a Kínával foglalkozó kollégáinak számát a hazai autóipari szoftverfejlesztő NNG. A cég jelenleg is erős pozícióval rendelkezik a távol-keleti országban, öt autógyárnak is fejleszt helyi megoldásokat - adta hírül a vállalat.

  Az NNG navigációs megoldásai, a kínai gyártók több mint kétharmadával kötött partnerkapcsolatoknak köszönhetően már eljutottak a délkelet-ázsiai, közel-keleti és dél-amerikai régiókba is. A cél most a világ legnagyobbjának számító kínai autópiacon történő térnyerés. 

  Az idei évben több mint 50 fővel hoznak létre fejlesztői csapatot Sanghajban. A kínai projekteken dolgozó NNG-s munkatársak száma várhatóan megduplázódik majd, így Budapesten is bővülés várható.

 • Indiai orvosok eltávolították egy férfi 1,8 kilogrammos agydaganatát, amely valószínűleg a legnagyobb volt a világon - írja az MTI.

  A hét órán át tartó műtétet a Nair kórházban végezték Mumbaiban február 14-én, ám addig nem nyilatkoztak, amíg nem bizonyosodtak meg az operáció sikerében. A 31 éves férfi túl van az életveszélyen, most a szervezet regenerálásán dolgoznak - nyilítkozta Trimurti Nadkarni, az idegsebészek vezetője.

  "A daganat nagyobb volt, mint a beteg feje. Végignéztük az orvostudományi irodalmat, de nem találtunk még egy ekkora tumort" - tette hozzá. Az Uttar Pradesh államban élő Szantlal Pal kereskedő három évig élt a daganattal. Orvosai a BBC-nek elmondták, hogy a férfi a tumor miatt elvesztette a látását, de remélik, hogy visszanyeri, ahogy az agy regenerálódik.