új hír érkezett
 • Orbánon és Kaczynskin poénkodtak Düsseldorfban

  Szabó Zsuzsanna, 2018. február 12. hétfő, 17:05

  Németországban a farsangi szezon egyik jelentős szabadtéri eseménye a düsseldorfi karnevál, amelyen sokszor globális események által ihletett alkotásokat is felvonultatnak. A politikusok között a tavalyi évhez hasonlóan most is feltűnt Orbán Viktor magyar miniszterelnök, ezúttal Jaroslaw Kaczynskivel, a Jog és Igazságosság Pártjának (PiS) elnökével egy installáción. 

  Az alábbiakban íme néhány installáció:

  Jaroslaw Kaczynski, a PiS elnöke és Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Fotó: AFP photo/ Patrik STOLLARZ
  Angela Merkel német kancellár, Fotó: AFP photo/Patrik STOLLARZ
  Martin Schulz, az SPD elnöke, Fotó: AFP photo/Patrik STOLLARZ
  Theresa May brit miniszterelnök, Fotó: AFP photo/Patrik STOLLARZ
  Az orosz affér című installáció Donald Trumppal, Fotó: AFP photo/ Patrik STOLLARZ
  Volkswagen emissziós botrány Fotó: AFP photo/Patrik STOLLARZ
 • A világszerte népszerű IKEA 11 újabb országban jelent meg, köztük a milliárdos lakosságú Indiában is: a bútorcég a több mint 9 millió lakosú Haidarábád városában nyitotta meg első indiai üzletét augusztus 9-én, és az áruház átlagosan 28 ezer látogatót vonzott naponta.

  A Qubit beszámolója szerint ez olyan tömeget jelent, hogy a cég augusztus 15-én kénytelen volt egy számlálót elhelyezni az indiai weboldalán, amely azt mutatta, mennyit kell várakozniuk a vásárlóknak, hogy bejussanak az üzletbe. A várakozási idő a kora délutáni csúcsidőben 2-3 órára is felugrott. 

 • A Samsung Electronics és a Szépművészeti Múzeum együttműködésének köszönhetően 21 darab, a Múzeum tulajdonában álló műalkotás kerül be a Samsung The Frame Art Store-ba. Így mostantól a Monet festmények és Bischof fotók mellett már magyar festők képeivel is díszíthetik lakásukat a világ legkülönbözőbb országaiban élő Samsung televízió birtokosainak - írja a cég közleményében.

  A kezdeményezés lényege az, hogy miközben a tévék központi helyen vannak a lakásokban, addig a nap nagy részében kikapcsolva képeznek egy fekete foltot valamelyik bútortetején, vagy a falon lógva. A Samsung ezt felfedezve az új tévéinél lehetővé teszi, hogy valamilyen kép jelenjen meg 4K UHD képminőségben a helyiségekben. 

  Senkit ne tévesszen meg, ez egy tévé.

  Arra jutottak, hogy a festmények lehetnek impozáns elemei a szobának. Az olyan neves múzeumok és galériák remekművei mellett, mint a Victoria and Albert Museum, a Teleworker, a Museo del Prado, a The Albertina vagy a Saatchi Art mostantól a Szépművészeti Múzeum gyűjteményéből származó festmények - köztük három magyar festő, Izbéghy Vörös István, Mányoki Ádám és Bogdány Jakab képei is - díszíthetik a felhasználók otthonát.

 • Így készül az ország kenyere

  Szabó Dániel, 2018. augusztus 17. péntek, 10:07

  Az idei év Szent István-napi Ország Kenyere a "Várhegyi Deres" lett. A Kurdi Family Pék Kft. fejlesztése egy friss kovásszal, 12 órás érlelelési folyamat eredményeként készült, cipó formájú ropogós búzakenyér egy csipet kukoricával és egyedi metszéssel - derül ki a készítők közleményéből.

  A fotó forrása: Siska Lajos.
  Marketing

  A pékség csaknem 70 alkalmazottal igazi családi vállalkozásként működik. 2014 évben az ország kenyere versenyen az andornaktályai pékség a „Várkapitány kenyere” első, a „Bükki burgonyás kenyér” terméke a második helyet szerezte meg.