új hír érkezett
 • Csődbe ment a Remington

  K. Kiss Gergely, 2018. február 13. kedd, 13:24

  Csődvédelmi eljárást kezdeményez a Remington Outdoor Co., a világ egyik legismertebb fegyvergyára - írja a portfolio.hu. 

  A 11-es cikkely szerinti csődeljárás vélhetően nem jelenti majd a Remington végét, a vállalat a csődvédelem alatt azon fog dolgozni, hogy ki tudja fizetni hitelezőit és átstrukturálja majd működését. A megoldás várhatóan a kötvények részvénnyé való átalakítása lesz. A Remington márkanév ugyanakkor valószínűleg nem tűnik majd el.

  A vállalat többségi tulajdonosa a Cerberus Capital Management, ez Stephen Feinberg cége, aki hangos Trump-támogató. A Remingtonnak főleg a 2016-os választás körüli félelmek ártottak. Mivel sokan a fegyverellenes Hillary Clintont tartották esélyes győztesnek, gőzerővel elkezdték vásárolni a fegyvereket, a fegyvergyárak pedig ontották magukból az új termékeket. Mivel végül a fegyverbarát Donald Trump nyert, a pánik-vásárlás alábbhagyott és a gyárak hatalmas eladhatatlan készleteket halmoztak fel. 

  Képünk illusztráció

 • Az M5-ös autópálya Szegedhez közeli pihenőhelyénél felejtette feleségét egy román autós szerdán, és abban a tudatban vezetett több száz kilométert, hogy párja a kocsiban van - írja az MTI.

  A családjával Olaszországba tartó férfi a pihenőhelyen nem látta, hogy felesége elment a mosdóba, azt hitte, a hátsó ülésen alszik, ezért elindult a gépkocsival.

  A nőnél sem telefon, sem készpénz, sem okmány nem maradt, autóstoppal indult családja után. Balatonkeresztúrig jutott, ahol egy benzinkútról rendőri segítséget kért, a tévedésre ráébredő férje pedig időközben a román nagykövetséggel vette fel a kapcsolatot.

  A család tagjai a követség és a rendőrség közreműködésével a fonyódi autópálya-rendőrségen találkoztak, majd folytatták útjukat.

 • Döntöttek a vallásszabadság napjáról

  Szász Péter, 2018. február 21. szerda, 14:58

  Tartózkodás és ellenszavazat nélkül szavazta meg az Országgyűlés azt a törvényjavaslatot, amely az 1568-ban Tordán elfogadott erdélyi vallásügyi törvény jelentősége előtt tisztelegve a vallásszabadság napjává nyilvánította január 13-át - olvasható az Országgyűlés honlapján.

  A jogszabály szerint az Országgyűlés tagjai, "azok, akik hiszünk abban, hogy Isten a történelem ura, s azok, akik a történelem menetét más forrásból igyekszünk megérteni", emlékezni kívánnak a tordai vallásügyi törvényre, amely a világon először foglalta jogszabályba a lelkiismereti és vallásszabadsághoz való jogot. Az erdélyi országgyűlés a reformáció eszmeiségéből fakadó törvénnyel a hitelvi sokszínűség mellett kötelezte el magát, aminek köszönhetően a reformáció különböző ágai szabadon és békés úton alakulhattak önálló egyházzá - áll a szövegben.

  Az előterjesztés elfogadásáról 142 igen szavazattal, egyhangúlag döntött a Ház.

 • Zavarja a hideg? Ez semmi!

  Komócsin Sándor, 2018. február 21. szerda, 14:12

  Magyarországon a néhány fokos hőmérsékletet iszonyú hidegnek tartjuk február végén, ám aki bosszankodik emiatt, annak talán érdemes belegondolnia, hogy sokkal rosszabb is lehetne. A moszkvaiak például még előtte vannak az idei év leghidegebb hetének – derül ki a Moscow Times cikkéből. Február utolsó napjaiban az előrejelzések szerint a hőmérséklet mínusz 20 Celsius-fok alá esik. A leghidegebbet február 26-án éjszakára várják mínusz 24 fokkal.

  Az orosz katasztrófavédelmi minisztérium szóvivője ugyanakkor sajátos összefüggésre hívta fel a figyelmet. Eszerint ez lesz az az időszak, mikor a legtöbb lakástűz fog pusztítani, ugyanis az emberek felpörgetik a fűtést, ám számos ehhez használatos berendezés rossz állapotban van, ezért könnyen tüzet okozhat.

  A legalacsonyabb hőmérsékletet, mínusz 42,2 Celsius-fokot 1940. január 17-én mérték Moszkvában. Az elmúlt évben a legfagyosabb napon mínusz 29,8 fokig csökkent a hőmérők higanyszála. Néhány héttel ezelőtt az Oroszország északkeleti vidékén lévő Jakutföldön mínusz 69 Celsius-fok volt, ám ez nem tartotta vissza a helyieket, hogy megtartsák a tradicionális jeges vízbemerülést vízkereszt idején, január közepén.