új hír érkezett
 • Lecsaptak egy bordélyházra Nógrádban

  Szabó Dániel, 2018. február 14. szerda, 11:02

  Bordélyházat működtettek egy Nógrád megyei faluban; a Salgótarjáni Járási és Nyomozó Ügyészség kitartottság és prostitúció elősegítése miatt emelt vádat egy férfi és egy nő ellen - idézi Bóna Gyulát, a megyei főügyészség szóvivőjét az MTI.

  Az elsőrendű vádlott, egy 38 éves férfi 2017 áprilisában három nővel állapodott meg abban, hogy azok prostitúciós tevékenységet folytatnak, a szolgáltatást a férfi az interneten hirdette - közölte a hatóság.

  Megegyezésük szerint a nők az így szerzett keresetük felét átadták a férfinak, aki ezért cserébe "védelmet" biztosított nekik, és többször is megjelent a tevékenység végzésére használt ingatlanban. A férfi így a prostituáltakkal tartatta ki magát.

  Az ingatlant a három nő egyike, a 48 éves másodrendű vádlott bocsátotta rendelkezésre úgy, hogy társai a lakás egyik szobáját használták felváltva, ő pedig a lakás általa lakott helyiségét ugyanilyen célra.

  A főügyész hozzátette: a férfi ellen kitartottság bűntette, míg a másodrendű vádlott ellen prostitúció elősegítése miatt emelt vádat az ügyészség.

 • Elvesztette rekorder szerepét Michael Jackson 33-szoros platinalemeze, a Thriller - írja a 24.hu.

  Az első helyet átvette az Eagles legjobb számait tartalmazó Their Greatest Hits 1971-1975 című albuma, aminek az eladási számai 38 milliónál járnak.

  A történethez hozzátartozik, hogy az Eagles lemezének hat évvel több ideje volt a rekord elérésére.

  A toplista harmadik helyén egyébként szintén az Eagles dala, a Hotel California áll.

  A frissített számokba már az online streaming szolgátatásokon való hallgatás, és az internetes letöltések is beleszámítanak: ezek szerint egy album 1500-szor való netes meghallgatása számít egy albumeladásnak, illetve ha tíz számot töltenek le egy bandától, az is egy lemezvásárlást ér.

   

 • A Magyar Kétfarkú Kutya Párt felszólítólevelet kapott a Felcsút önkormányzatától, hogy állítsák helyre annak a kátyúnak az állapotát, amelyet korábban betömködtek. Ellenkező esetben a "kátyúk helyreállításának" költségét rájuk terhelik.

  A Kutyapárt rögtön válaszolt is az önkormányzatnak, amelyben a kátyúk pontos paraméterei iránt érdeklődnek, úgy mint műszaki tervrajz, pontos méret, színkód és egyéb vonatkozó előírások.

 • Erősebb fellépést és komolyabb büntetéseket szeretné kiszabatni az Egyesült Királyság Polgári Repülési Hatósága (CAA) a renitens, ittas utasokkal szemben - írja az Airportal.

  2018-ban több mint 200 bejelentést kapott olyan esetekről, amikor részeg, vagy a repülés biztonságára veszélyt jelentő utas miatt tettek panaszt. Ezek a számok még a nyár elejéről származnak, tehát az üdülő szezon nem tartozik bele. Az elmúlt években folyamatosan emelkedett ez a szám.

  Richard Stephenson, a CAA vezetője teljesen elfogadhatatlannak nevezte, az ittas és erőszakos emberek viselkedését egy járaton, mivel ezzel nem csak másokat zavarnak, vagy idegesítenek fel, de a repülés biztonságát is veszélyeztetik. Szerinte bűncselekménynek kellene nyilvánítani ezeket az eseteket és az utasoknak tisztában kellene lennie azzal, hogy a “törvény teljes szigorával” fognak eljárni velük szemben.

  A probléma már a légitársaságokat is elkezdte zavarni, a Ryanair is felemelte már szavát ez ellen, azt kérte a repülőterektől, hogy legalább reggel ne szolgáljanak fel alkoholt.