új hír érkezett
 • Megvan, ki lesz Hosszú Katinka edzője

  Szabó Dániel, 2018. február 14. szerda, 11:59

  Hosszú Katinka egyik legnagyobb ellenfelének, a spanyol Mireia Belmonténak edzőjével készülhet a jövőben - írja a Bors.

  A világbajnok és olimpiai bajnok Belmonte Hosszú nagy riválisa, általában ugyanazokon a számokon indulnak. A spanyol is otthagyja edzőjét, a lap szerint, ahogy Hosszú Katinka és lecserélte Shane Tusupot - legalábbis a pletykák szerint. A francia Fred Vergnoux visszatér Franciaországba, ahova a Belmonte nem követi, de kérdés, hogy a magyar úszó hajlandó-e kiutazni az edzőért, miközben itthon saját úszóegyesületet futtat.

 • A labdarúgó utánpótlásképzés mellett a térség sportjának is központi helyszíne lesz a múlt szombaton átadott Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont - hangzott el a szerdai sajtóbejáráson az MTI szerint.

  A létesítmény három részre tagolódik: egy labdajátékcsarnokra, egy torna- és edzőteremre, valamint egy konferenciaközpontra.

  A kép forrása: MTI/Illyés Tibor

  A labdajátékcsarnok 250 fős lelátóval futball-, kosárlabda-, kézilabda-, röplabda- és teniszmérkőzések rendezésére alkalmas, de a mindennapos testnevelés helyszíne is lesz. A négysávos futópálya 96 méter hosszú, ahol a futballisták futóteljesítményét fotocellák segítségével tudják mérni.

  A kép forrása: MTI/Illyés Tibor

  A gimnasztika teremben kondicionáló- és kardiogépek, speciális láberősítő gépek, tornaszerek és egy bokszring is helyet kapott.

  A konferenciaközpont egy 250 fős és egy kisebb, 130 fős előadótermet foglal magában, melyek cégek számára is elérhetők lesznek egész évben.

  A kép forrása: MTI/Illyés Tibor
 • Ezért remek a mediterrán diéta

  Szász Péter, 2018. október 17. szerda, 12:41

  2040-re Spanyolországban élhetnek a legtovább az emberek, megelőze a jelenlegi világelső Japánt - írja a 444 az amerikai Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) előrejelzése nyomán.

  A témában az eddigi legátfogóbb kutatást végző tudósok szerint ebben főleg a spanyolok étkezési szokásainak, a mediterrán diétának van szerepe.

  Az élethosszunkat a túlsúly, a magas vérnyomás és vércukorszint mellett a dohányzás és az alkoholfogyasztás befolyásolja leginkább.

  A kutatás szerint a spanyolok étrendje kiemelkedően jó, ezért is lehet 2040-re már 85,8 év az átlagos várható élettartam. Japánban akkor 85,7 év lesz az IMHE szerint ez az érték, főleg a dohányzás és az egyre gyakoribb elhízás miatt.

 • Mintegy ezer csomag adózatlan cigarettát rejtegetett egy szociális otthonban és lakóhelyén két dolgozó, az illegális dohánytermékeket lefoglalták - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

  A hivatal munkatársai egy közép-magyarországi szociális otthon két alkalmazottját ellenőrizték, öltözőszekrényükben és lakhelyükön mintegy ezer csomag adózatlan cigarettát találtak. A dohánytermék legnagyobb részét a baromfiudvar hordóiban tárolták.

  A NAV a dolgozók lakóhelyét a munkahelyükön végzett ellenőrzés alatt is megfigyelés alatt tartotta, nehogy eltűnjenek a bizonyítékok. A pénzügyőrök költségvetési csalás miatt büntető feljelentést tesznek, a bírság kétmillió forint is lehet.

  Pixabay