új hír érkezett
 • Álommunkájukban próbálhatják ki magukat a fogyatékkal élők

  Szabó Dániel, 2018. február 22. csütörtök, 17:08

  A Neked MUNKA, nekem ÁLOM! rendezvénysorozat részeként országszerte rendeznek különleges nyílt napokat, ahol a fogyatékossággal élő pályázók bepillantást nyerhetnek álommunkájukba. A március 19-23. között zajló program célja, hogy egy napra összehozza a fogyatékossággal élő, valamint a megváltozott munkaképességű álláskeresőket a fogadásukra nyitott vállalatokkal, cégekkel - írják közleményükben a szervezők. 

  A program lényege, hogy a részt vevő cégeknél fél napig dolgozhatnak együtt egy őket fogadó munkatárssal, így testközelből figyelhetik meg a mindennapi feladatokat. A cél, hogy a potenciális munkaadók ilyen különleges találkozásokon keresztül ismerjék meg a fogyatékossággal élők valós igényeit, álláskeresési céljait.  

   

  A program házigazdája, a Salva Vita Alapítvány, a szervezet 1993 óta támogatja a fogyatékos embereket munkában való elhelyezkedését, képességeik kibontakoztatását, valamint azt, hogy lehetőségük legyen megteremteni maguknak az önálló élet feltételeit.

 • Hat párizsi metróállomást nevezett át ideiglenesen az Ile-de-France régió közlekedési vállalata a labdarúgó-világbajnokságon aranyérmes francia válogatott előtt tisztelegve - írja az Infostart.hu.

  A portál szerint az Avron állomásból "Nous Avron Gagné" (a Nous avons gagné - győztünk kicsi módosításával), a Charles de Gaulle-Etoile-ból "On a 2 Étoiles" (Két csillagunk van) utalva a második vb-győzelem után a mezre felvarrható újabb csillagra, a Victor Hugóból "Victor Hugo Lloris", a Bercyből "Bercy les Bleus" (a Merci les Bleus - köszönjük Kékek kicsi módosításával) lett. A Notre-Dame des Champs új neve átmenetileg "Notre Didier Deschamps" (A mi Didier Deschamps-unk), a Champs Elysées-Clémenceau-é pedig "Deschamps Elysées-Clémenceau".

  Thomas Samson/AFP.

  Londonban Gareth Southgate-ről, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányáról is elneveztek egy állomást. Kreatív módon a Southgate megállót keresztelték át.

   

 • Új néven folytatja működését az élelmiszerbiztonság globális szereplője, a Hypred, Antigerm, az LCB Food Safety, a G3 Química és a Kilco cégeket tömbösítő csoport mostantól egybefoglalva Kersia Csoport néven folytatja. A 2017 eleje óta lezajlott akvizícióknak köszönhetően a 90 országban, köztük Magyarországon is jelenlevő vállalatcsoport megduplázta méretét, és szeretné tovább növelni szerepét a mezőgazdasági higiénia valamint az élelmiszerfeldolgozás területén - írja közleményében a vállalatcsoport.

  Az évi 200 millió euró árbevételű Kersia Csoport a 3 milliárd eurós értéket képviselő járványvédelmi - farmgazdasági, élelmiszer- és italbiztonsági - piac egyik legjelentősebb szereplője. A cégegyüttes a kelet-európai régióban leányvállalataival, valamint egy gyártóegységgel van jelen. Magyarországon a Hypred már több mint 15 éve jelentős piaci szereplő, míg az Antigerm is 25 év feletti múltra tekint vissza. A leányvállalatok portfóliója tisztító- és fertőtlenítőszerekből áll, valamint a Hypred ezen kívül takarmánykiegészítőket is forgalmaz a magyar piacon. Az LCB és a Kilco termékeit hazánkban disztribútorok értékesítik.

 • Skóciában űrrepülőtér épülhet

  Szabó Dániel, 2018. július 16. hétfő, 12:26

  A műholdakat szállító rakéták függőleges irányú fellövésére a UK Space Agency a legalkalmasabbnak az A’Mhoine-félszigetet találta, így ott valósulhat meg a 2,5 millió fontos (912 millió forintos) beruházás. Az űrkikötő építésére a Highlands and Islands Enterprise-zal szerződtek. Akár már 2020-ban is repülhetnek innen űrhajók.

  Illusztráció. Kirill Kudryavtsev/AFP.

  “A brit földről induló első űrrakéta visszaszámlálása ezennel megkezdődött. Az Egyesült Királyság szándéka, hogy az ország űrszektora a világ űriparának 10 százalékát tegye ki 2030-ra. Büszkék vagyunk, hogy bennünket választottak, hogy segítsük a célt megvalósítani” - idézi azuzlet.hu Patrick Wood, a projektben résztvevő amerikai Lockheed Martin képviseletőjének BBC-nek tett nyilatkozatát.