új hír érkezett
 • Kampánynóta az oroszok vezérlő csillagához

  Komócsin Sándor, 2018. március 8. csütörtök, 16:00

  Oroszország legnépszerűbb popzenészei úgy látták jónak, hogy egy igazán szívhez szóló nótával bekapcsolódnak az elnökválasztási kampányba – derül ki a Moscow Times cikkéből. Nem egyszerűen a választási részvételre biztatják az embereket, hanem azt is világossá teszik, hogy szerintük hová kellene tenniük az X-et. 

  Hogy kire gondolnak, az már a szám címéből - Vezérlő csillag - is sejthető, ám akinek ennek ellenére nem esett le a tantusz, annak mankóul szolgálhat, hogy a dal klipjét a Vkontaktye közösségi portál Putin Team csoportjának oldalán tették közzé.

  A Putin Teamet 2017 novemberében alapította Alekszander Ovecskin, az NHL-ben játszó hokisztár. Csoportjához azóta számos ismert zenész, színész és sportoló csatlakozott. A Vezérlő csillagot nem egészen egy nap alatt 11 millióan nézték meg. Vlagyimir Putyin elnök egyébként sok utcahosszal vezeti az elnökjelöltek versenyét a március 8-ai elnökválasztás előtt.

  A dal szövegétől nem fognak lehidalni a popzenefogyasztók. Olyasmiről van szó, hogy az énekesek és a velük azonosulók, vagy esetleg a Putin Team tagjai büszkén hajóznak a hullámokon a jó szélben, és nem hagyják magukat eltéríteni a kellemetlen esőzések, valamint az ellenséges viharok által. Az élet óceánján haladni nem könnyű, de segítik az eligazodást és biztonságot nyújtanak a hazai partok. Millió csillag ragyog az égen, de csak az egyik az igazi: a vezérlő csillag. Együtt erősebbek vagyunk, ha a vezérlő csillagunk velünk van és mutatja az utat - mutatnak rá a popsztárok. A rap részben felszólítják a hallgatót, hogy hallva a dal üzenetét pattanjon fel, és csináljon valamit. Válasszon, duplázza meg a sikert, játsszon egy erős csapatban!

  Fotó: Shutterstock

   

 • Nem ütközik törvénybe többé a marihuána fogyasztása a Dél-afrikai Köztársaságban az alkotmánybíróság keddi határozata értelmében – írja az MTI.

  Az országban mindeddig jogszabály tiltotta, hogy felnőttkorúak otthon marihuánát fogyasszanak, a testület ezt a szabályozást nyilvánította egyhangúlag semmisnek, így mostantól nem számít többé bűncselekménynek, ha egy felnőtt ember marihuánát használ vagy saját személyes használatára tart a lakásában.

  Az alkotmánybíróság a döntéssel együtt elrendelte, hogy a parlament két éven belül fogadjon el új törvényt a keddi döntéssel összhangban.

 • Lázár János még miniszterként nem egyszer mondta, hogy nem focirajongó, sőt szerinte nincs helye állami pénznek a magyar fociban - írja a 444.hu.

  A politikus városában, Hódmezővásárhelyen a jelek szerint megtörténik az a csoda, hogy miközben a magyar foci fürdik a támogatásban, megszűnik a csapat.  A Hódmezővásárhelyi FC  az NB III. 16-os mezőnyében 16. Horváth Zoltán klubelnök szerint a cél a bentmaradás. Pénzük viszont nincs, mert náluk valamiért nem működnek azok a pénzcsapok, amik szinte mindenhol.

  A Magyar Labdarúgó Szövetség jóváhagyott a számukra egy 58,7 millió forintos, utánpótlás nevelésre fordítható TAO-támogatást, azonban eddig még egyetlen forintot sem sikerült a támogatóktól TAO formájában lehívni. Egyetlen bevételük van, amit az MLSZ-től kapnak. Ezért a klubelnök szerint veszélybe került a működésük. 

  „A következő hónapban úgy tűnik, nem tudunk az edzőinknek fizetést adni és a járulékaikat fizetni, de az utaztatás költségeit sem tudjuk állni és nem tudunk a városnak létesítmény használati díjat fizetni. A csapatnak gyakorlatilag napi életben maradási problémái vannak.” A klubelnök bízik abban, hogy valakitől mégis kapnak támogatást - idézi a portál.

  Kép forrása: Shutterstock
 • Jön a Prima Primissima 2018 díjátadó

  K. Kiss Gergely, 2018. szeptember 18. kedd, 14:01

  Idén már tizenhatodik alkalommal adják át a Prima Primissima díjakat, amelyre tavaly óta határon túli magánszemélyek, illetve alkotóközösségek is jelölést kaphatnak. A díj jelöltjeire idén is szavazhat a közönség és a korábbi évekhez hasonlóan lesz Junior Prima választás is. A kiválóságok alkotómunkáját, tehetségük fejlesztését eddig összesen 4 milliárd forinttal támogatta a Prima Primissima Alapítvány - adta hírül az OTP Bank közleményében.

  Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is harminc díjazottat választanak majd ki. A magas erkölcsi elismerés mellett összesen 250 millió forintos támogatásban is részesülnek a saját szakterületükön kiválót alkotó honfitársaink. A Junior és Megyei Primák további 120 kitüntetést kapnak, a díjjal járó összesen 150 millió forinttal együtt.

  A díjak struktúrája sem változik, továbbra is tíz kategóriában hirdetnek kiválóságokat: magyar irodalom, magyar színház és filmművészet, magyar képzőművészet, magyar tudomány, magyar oktatás és köznevelés, magyar építészet és építőművészet, magyar sajtó, magyar sport, magyar népművészet és közművelődés, magyar zeneművészet. (Az idei jelöltek listája itt érhető el.)

  Minden kategóriában három díjazott kap helyet, az alapítvány Kuratóriumának tagjai és a VOSZ kibővített elnöksége pedig titkos szavazással közülük választja ki a Primissimákat, összesen tízet. A Primissimák 15, míg a Primák 5 millió forint elismerésben részesülnek. A Közönségdíjas jelölt személye idén is SMS-szavazással dől el. Szavazni szeptember vége és december eleje között lehet. A Közönségdíjas 15 millió forinttal lesz gazdagabb.