új hír érkezett
 • Nagy változtatásra készül a Coca-Cola

  Szabó Zsuzsanna, 2018. március 8. csütörtök, 15:14

  Teljesen megváltozik a diétás Coke doboza: a különböző ízesítésű kólák különböző színeket kapnak és a doboz is karcsúbb lesz. A változás egyelőre az Egyesült Királyságban fog bekövetkezni, de nem kizárt, hogy a Coke globálisan is be fogja vezetni az új “szivárványkollekciót” - írja a 24.hu a The Sunra hivatkozva.

  Fotó: dietcoke.com

   

   

   

 • "A legrégebbi, nálunk fellelt hajóroncs még az Anjou-korból, az 1300-as évekből származik. Valaki lefűrészelt egy darabot a hajó egyik deszkájából, és elvitte" – mesélte a Borsnak Tóth János Attila, a ráckevei Árpád Múzeum búvárrégésze.

  A napilap írása szerint olyan is előfordult, hogy valaki traktorral vontatott ki a vízből egy több száz éves roncsot, hazavitte, és felvágta tűzifának. Itt legalább happy end-nek örülhettünk, hiszen a hajótestet még az elégetése előtt megtalálták, sőt, összeilleszteni is sikerült a részeket.

  Az erdőből és a vízből sem lehet csak úgy elhozni a fát, ezt a törvény bünteti. Ami a földben, a vizekben és a barlangokban van, az az állam tulajdona - hívta fel a figyelmet a szakember.

 • Nagylelkű ajánlatot tett az MTA

  Dzindzisz Sztefan, 2018. szeptember 19. szerda, 10:46

  A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) pályázatot írt ki kisgyermeket nevelő kutatónők és kiskorú gyermeküket egyedül nevelő kutatók tudományos előmenetelének elősegítése érdekében. Az Akadémia a pályázatot a doktori cím megszerzésére irányuló kérelem benyújtásához szükséges értekezés megírásának támogatására írta ki - olvasható az MTA tájékoztatójában.

  A pályázat keretében bruttó 1 millió 800 ezer forint összegű vissza nem térítendő ösztöndíj-támogatás nyerhető el, melyet a kedvezményezett 2019. január 1-je és december 31. között vehet igénybe, választhatóan három, négy, hat, nyolc vagy tizenkét hónapos támogatási időtartammal, az időtartamnak megfelelő hónaponkénti bontásban - áll az MTI által idézett felhívásban.


  Képünk illusztráció

  Az MTA fejezetének terhére várhatóan tíz pályázat támogatására nyílik lehetőség. A pályázatokat legkésőbb 2018. október 15-ig kell benyújtani a jelentkezőknek.

 • Országos videó pályázatot hirdet a Magyar Államkincstár felső tagozatosoknak, középiskolásoknak és felsőoktatási hallgatóknak - mondta Borbély László, a Magyar Államkincstár elnökhelyettese az M1-en.

  A program célja, hogy a kincstár felmérje, mit gondolnak a diákok a megtakarításokról, az állampapírokról, milyen pénzügyi ismeretekkel rendelkeznek.

  Ön mit tud róla?
  Dömötör Csaba, Katona Vanda 

  A pályázat témája a felső tagozaton a megtakarításokra, a középiskolában a pénzügyi ismeretekre, a felsőoktatási hallgatók körében pedig az állampapír-értékesítésre kérdeznek rá.