új hír érkezett
 • Így nosztalgiázhat Budapesten

  Szepesi Anita, 2018. március 14. szerda, 16:21

  Vasárnap elindulnak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a BKV nosztalgiajáratai, a Széll Kálmán tér és Hűvösvölgy között április 15-éig minden vasárnap a 611-es vagy a  436-os favázas villamossal találkozhatnak majd a nosztalgiázók. A villamosok vasárnaponként 10, 11, 13 és 14 órakor indulnak a Széll Kálmán térről, és 26 perccel később fordulnak vissza Hűvösvölgyből - írta az MTI.

  A sárga 436-os villamost 1913-ban gyártották Budapesten, és 1980-ban nyugdíjazták. Leállítása után mintegy tíz évig tárolták, majd 1987-re a gyártáskori állapotának megfelelően felújították. A 2000-es évek közepéig a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeumban állították ki, azóta a nosztalgiaflotta tagja.


  MTI Fotó/Földi Imre

  A barna 611-es villamost 1908-ban gyártotta a Schlick gyár. Az 1950-es években a megnövekedett forgalom szükségessé tette, hogy ikerkocsikká alakítsák a flotta egy részét és több szerelvény korszerűbb motort kapjon. A 611-es számú kocsi 1975-ben a bontástól menekült meg, 1987-re pedig az eredeti formáját is visszanyerte.

  A járatokon külön nosztalgiajeggyel (speciális, 500 forintos vonal- és 2000 forintos napijeggyel) vagy a 15 ezer forintba kerülő éves nosztalgiabérlettel lehet utazni.

 • Új rádióadó indul Budapesten

  K. Kiss Gergely, 2018. június 22. péntek, 10:37

  A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti döntése értelmében új körzeti közösségi rádió indulhat Budapesten Cross FM néven, amely elsősorban felekezetközi hitbéli értékrendet közvetítő, családcentrikus csatorna kíván lenni - közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága az MTI-vel.

  A jelenleg használaton kívüli, Budapest 98,6 MHz-es körzeti rádiós frekvencia közösségi célú hasznosítására kiírt pályázati eljárásban két vállalkozás - a Manna Vision Media Kft. és a Scaletta Kft. - nyújtott be ajánlatot. A felhívásban részletezett szempontrendszer alapján a Médiatanács a Manna Vision Media Kft.-t nyilvánította nyertesnek.

  Az új rádió a pályázatában megjelöltekkel összhangban elsősorban felekezetközi hitbéli értékrendet közvetítő, családcentrikus csatorna kíván lenni, hírekkel, magazinműsorokkal és minőségi könnyűzenei kínálattal, a helyi és tematikus közösségekkel együttműködve.

  Fotó: stocksnap.io
 • Újra elindította a válási procedúrát Hosszú Katinka és Shane Tusup. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő és amerikai edző-férje immáron hivatalosan is szeretné végleg felbontani a házasságukat.

  Katinka kérelmezte, hogy folytassák a felfüggesztett eljárást. Az ügyvédjével nemrégiben küldték be az iratokat a bíróságra, hogy ne szüneteljen tovább a válóper – mesélte a Blikknek a házaspár egyik közeli ismerőse. Mint ismert, az egykori álompár házassága az elmúlt év végén romlott meg, ezt decemberben Hosszú Katinka a közösségi oldalán erősítette meg.

  A szakítás azonban nem csak az érzelmek terén nehéz, papíron sem könnyű külön utakon folytatni a szakítás után, főleg, hogy becslések szerint 1 milliárd forintos vagyonon kell osztozniuk.

  Akár három évig is elhúzódhat egy ilyen bontóper. Ha az anyagiakról sikerül megegyezniük, akkor is eltarthat egy ideig, mire kimondják a válást – nyilatkozta Szilágyi Roland ügyvéd.

  (Fotó: AFP PHOTO/FRANCOIS XAVIER MARIT)
 • Schobert Norbiék az Újpest FC-t támogatják

  Domokos Erika, 2018. június 21. csütörtök, 15:53

  Az Update Low Carb Zrt. a Magyar Kupa-címvédő Újpest FC labdarúgóklub élelmiszer-beszállítója, mezszponzora, egyben stratégiai főtámogatója lett - írta az MTI. "Az egészséges táplálkozás és életmód rendkívül fontos a klubnál, ez a terület százszázalékig lefedett lesz az Update jóvoltából. Az együttműködés eljuthat egészen az utánpótlásunkig is, így a legkisebbek táplálkozási szokásait is pozitív irányba mozdíthatja" - mondta Dzodzoglu Sziderisz, az Újpest FC operatív igazgatója, aki reményét fejezte ki, hogy a szerdán hivatalossá vált kapcsolatuk hosszú távú lesz.

  Engem igazából sohasem érdekelt a foci, marketing és szakmai szempontból sem, még a tévében sem néztem, pedig a miskolci nagybátyám futballbíró volt - mondta Schobert Norbert, az Update Low Carb tulajdonosa. A cége és a sportklub kapcsolata azóta tart, amióta feleségének unokahúga, Rubint Rella, valamint az Újpest FC csatára, Novothny Soma egy párt alkot, a megbeszélések pedig a tavaszi Magyar Kupa-győzelem után fordultak célegyenesbe. A szakmai jellegű együttműködés keretein belül pénzzel nem támogatják a csapatot - hangsúlyozta a fitneszguru. "A foci, az utánpótlás, a tömegsport mindenki számára nagyon fontos, ahogyan számunkra az egészség, a minőség és a megbízhatóság is."

  Forrás: Facebook/Update Low Carb