új hír érkezett
 • Éveken át csalta az adót az ügyvéd - sok tízmillió a kár

  K. Kiss Gergely, 2018. április 17. kedd, 12:03

  A Somogy Megyei Főügyészség vádat emelt egy - korábban már hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt előállított - kaposvári ügyvéddel szemben. A vádlott több mint 226 millió forint jövedelem után mulasztott el adót fizetni.

  A vádlott 2011 és 2015 között baleseti károsultak peres képviseletét látta el biztosító társaságokkal szemben. A biztosítók ebben az időszakban több mint 1,1 milliárd forint kártérítést fizettek ki az ügyfeleknek oly módon, hogy a kártérítési összeget az ügyvéd vádlott letéti számlájára teljesítették. A vádlott a biztosítóktól kapott pénzből levonta az ügyvédi munkadíját, majd a fennmaradó összeget átutalta az ügyfeleinek.

  Ebből a tevékenységből a vádlottnak több száz millió forint jövedelme keletkezett, azonban 395 ügyfél esetében az ügyvédi munkadíjainak egy részéről nem adott számlát és bevételének ezen részét nem szerepeltette az adóbevallásaiban sem, így 226 millió forint jövedelmet titkolt el az adóhatóság elől.

  A vádlott a bűncselekmény elkövetésével összesen 82 millió forint adóhiányt okozott az állami költségvetésnek. Mivel a bűncselekményt haszonszerzés céljából követte el, az ügyészség pénzbüntetés kiszabását is indítványozta.


 • Cápatámadás volt New York mellett

  Szász Péter, 2018. július 19. csütörtök, 16:00

  Két gyereket is cápa támadott meg New York közelében elterülő Long Islanden - írja az Index.hu.

  A 12 éves lány és a 13 éves fiú sérüléssekkel megúszták az esetet.

  A Guardian szerint 70 éve történt ilyen utoljára New Yorkban.

 • Már biztos, hogy szeptember 22-én megrendezik az első Csengetett, Mylord? Közönségtalálkozót Magyarország: a rendezvényre közösségi finanszírozásban több mint 800 rajongó összesen 7 188 000 forintot fizetett be. Az összeg minden várakozást felülmúlt, a találkozón azonban már csak az vehet részt, aki június 19 és július 17 között hozzájárult a szervezéshez.

  A népszerű brit sorozat sztárjai közül Susie Brann (Miss Poppy), Catherine Rabett (Miss Cissy), Amanda Bellamy (Rose), Michael Knowles (Mr. Teddy), Jeffrey Holland (James), Perry Benson (Henry), Su Pollard (Ivy) is Magyarországra látogat szeptember 22-én.

  A rendezvényen nem lesz jegyértékesítés, így csak azok vehetnek részt a talákozón, akik legalább ötezer forintal támogatták a szervezést. A teljes egészében civil kezdeményezést három magánember: Polgár Zsuzsa, Hegedüs Kinga és Szijj András koordinálja, akik, bár már ismerik a rendezvény helyszínét, csak azokkal osztanak meg részleteket, akik hozzájárultak a gyűjtéshez.

 • Shane Tusupot nem érdekli a bíróság döntése

  Szász Péter, 2018. július 19. csütörtök, 10:02

  Shane Tusup, Hosszú Katinka volt edzője és férje annak ellenére nem kért írásban bocsánatot exkollégájától Darren Wardtól és nem fizette ki a 135 ezer forintos perköltséget, hogy erre a Fővárosi Törvényszék kötelezte - írja a Blikk.

  Tusup tavaly áprilisban a debreceni országos bajnokságon a medence mellett fenyegette és meglökte volt párjával közös úszóklubja, az Iron Aquatics akkori trénerét, mert az nem nevezte be a férfiváltót a versenyre.

  A bíró a „lekicsinylő” lökésért marasztalta el Tusupot, ezt minősítette becsületsértésnek.