új hír érkezett
 • Milyen gyereknapja van az otthonban lakóknak? Nézze meg!

  Szabó Dániel, 2018. május 16. szerda, 14:05

  A Vásáry Tamás Alapítvány május 23-án a budapesti Millenáris Parkban tartja meg első jótékonysági gyermeknapját, amelyen az a cél, hogy  felhívják a családok figyelmét a gyermekotthonok világára. Millipop játszóházba több budapesti gyermekotthon kapott meghívást az alapítványtól, hogy számos izgalmas programmal köszöntsék őket gyereknap alkalmából. A társadalmi integráció nevében családokat is várnak a rendezvényükre, hogy gyerekeik együtt tudjanak játszani gyermekotthonban nevelkedő társaikkal.

  A felnőtteket informatív és érzékenyítő beszélgetések várják. Az érdeklődők megismerkedhetnek az alapítvány munkatársaival, a szervezet működésével, célkitűzéseivel és segítő programjaikkal - írja közleményében a szervezet.

  Illusztráció
  Pexels

  A gyereknapon való részvétel ingyenes, csak a Millipop játszóház belépődíját kell kifizetni. Azonban van lehetőség támogatói jegy megvásárlására is, amely mindössze 1000 Ft-ba kerül. Ezzel az alapítvány munkáját tehetik könnyebbé, és így a család nélkül élő gyerekek integrációját is segíthetik. 

 • Az utasoknak osztott dezodorral próbálta kellemesebbé tenni a hőségtől felforrósodó metrón az utazást a bécsi tömegközlekedési vállalat. A hírek szerint az akció annyira sikeres volt, hogy a kiosztásra szánt 14 ezer dezodort pillanatok alatt szétkapkodták - írta 24.hu a brit Telegraph híre alapján.

  A bécsi BKV szóvivője szerint erre nem azért volt volt szükség, mert a bécsiek büdösebbek lennének más városok lakóinál, hanem azért mert melegben az emberek jobban érzik a szagokat.

   

 • Jól előkészített, célzott hekkertámadással ellopták másfél millió ember személyes adatát, nevüket és lakcímüket és 160 ezer beteg esetében szereztek információt a szedett gyógyszerekről - írja a BBC híre alapján a 444.hu.

  A 2015 májusa és 2018 július negyedike között orvosnál jártak adatai kerültek a hekkerekhez, de a szingapúri kormányzat szerint orvosi leleteket, diagnózisokat nem tudtak ellopni, illetve módosítani, vagy törölni sem.


  Shuterstock
 • A most következő hétvégén ismét a gyalogosoké a Szabadság híd. A gyalogosok a teljes hidat, a bringások a déli járdát használhatják.

  Pilates, jóga és táncórákon, koncerteken szórakozhatnak az idelátogatók, vagy csak úgy, program nélkül élvezhetik az autómentes, panorámás városi teret.  A hétvége pontos programja a Szabihíd Facebook-oldalán olvasható.

  A koordináció és az előkészítés a Valyo - Város és Folyó Egyesület önkénteseinek köszönhető, akik az esemény oldalán elmondják, noha tisztában vannak vele, milyen jó üzlet lenne a rendezvényen, lakókocsiból ezt azt árulni, most nem a meggazdagodás és fancy fesztivál szervezése a cél, ezért még Budapest legmenőbb kocsmárosai se keressék meg őket árusítási ajánlatokkal, mert a legmenőbb kocsmánál is menőbb egy jó tér a városban. Mivel a Szabihídon nem lesz árusítás, arra kérnek mindenkit, hozzon magának enni és innivalót.

  A szervezők viselkedési tanácsokat is adnak a hídon tartózkodóknak, amelyek szintén itt olvashatók .


  Napi.hu, Jaksa Vivien