új hír érkezett
 • Így taníthatja gyermekét a legfontosabb dolgokra

  Szepesi Anita, 2018. május 16. szerda, 15:13

  Egy házikedvenc családba fogadása nem csak rengeteg élménnyel ajándékozza meg a családtagokat, de emellett a gyerekek pénzügyi tudatosságának fejlesztésében, a gondoskodás képességének erősítésében is fontos szerepet játszhat. Ha a kisállat költségeinek alakulásába bevonjuk gyerekeinket, később fiatal felnőttként is tudni fogják, hogy milyen anyagi vonzata van egy-egy döntésüknek. A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő egyik fő célja is ez. Az egész tanéven átívelő edukációs program során a gyerekek elsajátíthatják a pénzügyi alapismereteket és azok gyakorlatba ültetését, hogy később felnőttként okos pénzügyi döntéseket hozhassanak - olvasható a bank közleményében.

  A megfelelő kisállat kiválasztása komoly mérlegelést igényel. A K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő szervezői arra buzdítják a szülőket, hogy tervezzék előre együtt a költségeket. Egy közepes méretű kutya éves táplálási és orvosi költsége 140 ezer forint, ugyanennyit kell szánni a cicákra is.

  Egy tengerimalac vagy hasonló méretű rágcsáló tartása jó bevezető lehet a kisállattartás alapjaiba. Ebben az esetben éves szinten 80 ezer forinttal számolhatunk. A kisállatok sora végtelen,, mindegyikükben közös, hogy rajtuk keresztül felelősségvállalást, elköteleződést, mindemellett pénzügyi tudatosságot is taníthatunk gyermekünknek.


  Fotó: Napi.hu/Szepesi Anita
 • Az utasoknak osztott dezodorral próbálta kellemesebbé tenni a hőségtől felforrósodó metrón az utazást a bécsi tömegközlekedési vállalat. A hírek szerint az akció annyira sikeres volt, hogy a kiosztásra szánt 14 ezer dezodort pillanatok alatt szétkapkodták - írta 24.hu a brit Telegraph híre alapján.

  A bécsi BKV szóvivője szerint erre nem azért volt volt szükség, mert a bécsiek büdösebbek lennének más városok lakóinál, hanem azért mert melegben az emberek jobban érzik a szagokat.

   

 • Jól előkészített, célzott hekkertámadással ellopták másfél millió ember személyes adatát, nevüket és lakcímüket és 160 ezer beteg esetében szereztek információt a szedett gyógyszerekről - írja a BBC híre alapján a 444.hu.

  A 2015 májusa és 2018 július negyedike között orvosnál jártak adatai kerültek a hekkerekhez, de a szingapúri kormányzat szerint orvosi leleteket, diagnózisokat nem tudtak ellopni, illetve módosítani, vagy törölni sem.


  Shuterstock
 • A most következő hétvégén ismét a gyalogosoké a Szabadság híd. A gyalogosok a teljes hidat, a bringások a déli járdát használhatják.

  Pilates, jóga és táncórákon, koncerteken szórakozhatnak az idelátogatók, vagy csak úgy, program nélkül élvezhetik az autómentes, panorámás városi teret.  A hétvége pontos programja a Szabihíd Facebook-oldalán olvasható.

  A koordináció és az előkészítés a Valyo - Város és Folyó Egyesület önkénteseinek köszönhető, akik az esemény oldalán elmondják, noha tisztában vannak vele, milyen jó üzlet lenne a rendezvényen, lakókocsiból ezt azt árulni, most nem a meggazdagodás és fancy fesztivál szervezése a cél, ezért még Budapest legmenőbb kocsmárosai se keressék meg őket árusítási ajánlatokkal, mert a legmenőbb kocsmánál is menőbb egy jó tér a városban. Mivel a Szabihídon nem lesz árusítás, arra kérnek mindenkit, hozzon magának enni és innivalót.

  A szervezők viselkedési tanácsokat is adnak a hídon tartózkodóknak, amelyek szintén itt olvashatók .


  Napi.hu, Jaksa Vivien