új hír érkezett
 • Új filmet forgat az Oscar-díjas magyar rendező

  Domokos Erika, 2018. május 17. csütörtök, 16:36

  Közös film megvalósításába kezdett Szabó István Oscar- és Kossuth-, valamint Sándor Pál ugyancsak Kossuth-díjas rendező - adta hírül a HVG. A Zárójelentés című film megvalósítására azonos névvel projektcéget hoztak létre (ez a filmtámogatások igénybevétele és az elszámolás miatt szükséges). A filmet - a Mephistóval Oscar-díjat nyert - Szabó István rendezi, Sándor Pál a producere, aki csak annyit árult el a műről, hogy az egy kórházi zárójelentésről szól. Az alapötlet Szabóé volt, a forgatókönyvet azonban már ketten fejezték be. A két művész 1958 óta ismeri egymást. Sándor Pál úgy jellemezte kapcsolatukat a film.hu-nak, hogy sorsuk hatvan éve folyamatosan összefonódik. A forgatókönyv fejlesztésére 7,2 millió forint támogatást kaptak a Filmalaptól.

 • Az utasoknak osztott dezodorral próbálta kellemesebbé tenni a hőségtől felforrósodó metrón az utazást a bécsi tömegközlekedési vállalat. A hírek szerint az akció annyira sikeres volt, hogy a kiosztásra szánt 14 ezer dezodort pillanatok alatt szétkapkodták - írta 24.hu a brit Telegraph híre alapján.

  A bécsi BKV szóvivője szerint erre nem azért volt volt szükség, mert a bécsiek büdösebbek lennének más városok lakóinál, hanem azért mert melegben az emberek jobban érzik a szagokat.

   

 • Jól előkészített, célzott hekkertámadással ellopták másfél millió ember személyes adatát, nevüket és lakcímüket és 160 ezer beteg esetében szereztek információt a szedett gyógyszerekről - írja a BBC híre alapján a 444.hu.

  A 2015 májusa és 2018 július negyedike között orvosnál jártak adatai kerültek a hekkerekhez, de a szingapúri kormányzat szerint orvosi leleteket, diagnózisokat nem tudtak ellopni, illetve módosítani, vagy törölni sem.


  Shuterstock
 • A most következő hétvégén ismét a gyalogosoké a Szabadság híd. A gyalogosok a teljes hidat, a bringások a déli járdát használhatják.

  Pilates, jóga és táncórákon, koncerteken szórakozhatnak az idelátogatók, vagy csak úgy, program nélkül élvezhetik az autómentes, panorámás városi teret.  A hétvége pontos programja a Szabihíd Facebook-oldalán olvasható.

  A koordináció és az előkészítés a Valyo - Város és Folyó Egyesület önkénteseinek köszönhető, akik az esemény oldalán elmondják, noha tisztában vannak vele, milyen jó üzlet lenne a rendezvényen, lakókocsiból ezt azt árulni, most nem a meggazdagodás és fancy fesztivál szervezése a cél, ezért még Budapest legmenőbb kocsmárosai se keressék meg őket árusítási ajánlatokkal, mert a legmenőbb kocsmánál is menőbb egy jó tér a városban. Mivel a Szabihídon nem lesz árusítás, arra kérnek mindenkit, hozzon magának enni és innivalót.

  A szervezők viselkedési tanácsokat is adnak a hídon tartózkodóknak, amelyek szintén itt olvashatók .


  Napi.hu, Jaksa Vivien