új hír érkezett
 • Játszópark nyílt gyerekeseknek - újraindult a körhinta a Városligetben

  Domokos Erika, 2018. május 17. csütörtök, 17:24

  A Fővárosi Állat- és Növénykert Holnemvolt Vár játszóparkja péntektől várja elsősorban a kisgyermekes családokat interaktív mesevárral, állatsimogatóval és számtalan játéklehetőséggel. Az új területen főként a szelídebb állatok vannak jelen, állatsimogató, a tengerimalacok városa és számos, nagyrészt háziállatokat, ház körüli jószágokat bemutató létesítmény várja a közönséget - adta hírül az MTI.  "A másfél hektáron működő új közösségi tér a múlt értékeit és a jelen természeti érdekességeit mutatja be elsősorban a felnövekvő nemzedéknek" - mondta a megnyitón Tarlós István, Budapest főpolgármestere. A leleményes tervezők az egykori vidámpark helyén és a korábban az állatkert gazdasági udvaraként működött területen alakították ki ezt a hatalmas mesebirodalmat, ahol újraindult a 110 éves régi körhinta, újjáépült a régi mechanikus céllövölde, helyreállították az új, fedett lovarda homlokzatát. A tervezők úgy álmodták meg a parkrészt, hogy a múlt század fordulójának hangulata egyesüljön a mai kor technikai felkészültségével - mondta Tarlós.

  Az állatkerti területen jelenleg épül a 21. század technikai vívmányait is felvonultató, méretében és látványelemeiben is "lenyűgöző" öthektáros Pannon Park, amely a főpolgármester szerint új dimenzióba helyezi az ismeretterjesztésről eddig alkotott képet. Ezen kívül előkészítési szakaszban van a látogatók parkolási gondjaira megoldást kínáló 700 férőhelyes Hermina garázs is.

  A Holnemvolt Vár 2018. március 27-én. A kép forrása: MTI Fotó/Balogh Zoltán.

   

 • Összeütközött a stanstedi repülőtéren a Primera Air és a Ryanair egy-egy repülőgépe, a balesetben senki nem sérült meg - írja az Airportal.

  A Ryanair Boeing 737-800-asa éppen a kijelölt váróponton tartózkodott, amikor a Primera Air ugyan ilyen típusú gépének szárnyvége hozzáért előbbi vezérsíkjához.

  Mivel a baleset miatt nem lehetett a hátó ajtót kinyitni, ezért mindenkit az első ajtón keresztül szállítottak ki.

  A Ryanair a Twitteren erősítette meg az információkat. A jártot teljesítő gépet azóta kicserélték, és 8.15 helyett 12.30-kor sikerült a járatnak elindulnia.

  A Primera Air törölte a járatot, a légitársaság a Twitteren azt írta, szombaton tudják az utasokat elszállítani, addig gondoskodni ételről és szállásról.

 • Az Apple saját tesztjei kimutatták, hogy az iPhone 6-os sorozat sokkal könnyebben elhajlik, mint a iPhone 5S-ek - írja az Index.hu a Moterboard által megszerzett bírósági iratok nyomán.

  Ez robbantotta ki a bendgate néven elhíresült botrányt. az iPhone 6-nak 3,3-szor nagyobb esélye volt arra, hogy elhajoljon a készülék váza, mint az iPhone 5s-nek, míg a nagyobb méretű iPhone 6 Plus esetében a szorzó 7,2-szeres.

  Az ügy azért kínos, mert az Apple nyilvánosan azt mondta, hogy nincs semmilyen tervezési probléma a készülékkel. Az iPhone 6s már sokkal erősebb vázat kapott.

  Van jó hír is

  Van ugyanakkor jó hír is az Apple háza tájáról: a bíróság arra kötelezte a Samsungot, hogy fizessen 539 millió dollár az amerikai cégnek, miután lemásolta az az első iPhone funkcióit.

 • Súlyosan tévednek azok, akik lenézik a kukákat pusztán azért, mert a tartalmuk egy halom szemét - derül ki a Szabad Magyar Szó tudósításából. Valójában tisztelet illeti ezeket az eszközöket azért a szolgáltatásért - az emberek után keletkező hulladék elnyeléséért -, amellyel javítják a lakosság közérzetét. 

  Goran Rakic, a szerbiai Kosovska Mitrovica település polgármestere minden bizonnyal ehhez hasonló megfontolások alapján dönthetett úgy, hogy a kukák megérdemelnek egy gáláns gesztust. Ennek szellemében ünnepélyesen vágta át a konténerek előtt kifeszített piros szalagot, amivel a magyar nyelvű vajdasági hírportál szerint csatlakozott azon politikus kollégáihoz, akik jelzőlámpákat, lifteket és nyilvános vécéket avattak fel.

  A polgármesterrel az élen felvonult a település vezetősége is, hogy látványos ceremónia keretében avassák fel a huszonöt darab szemetest. A parádéra a sajtót is meghívták.

  A mélyen tisztelt szerb lakosság a közelmúltban tanúja volt már hasonlók eseményeknek. Például Branislav Jovanovic, a Szerbia Egyesült Régiói politikai szövetség nisi polgármesterjelöltje büszkén nyitott meg egy nem kevesebb, mint hét méter hosszú hidat Donje Vlase faluban, a jelenlegi hadügyminiszter, Aleksandar Vulin - még a szociális tárca vezetőjeként - pedig Apatinban egy idősek otthonában egy liftet avatott fel.

  Forrás: Szabad Magyar Szó