új hír érkezett
 • Itt a megoldás a Duna-parti konfliktusra

  Szepesi Anita, 2018. június 13. szerda, 12:21

  Csökkenő gépjárműforgalmat, csendesebb, biztonságosabb Bem-rakpartot, kiülős helyeket, közösségi tereket, játszótereket és nem utolsó sorban a konfliktushelyzetek drasztikus csökkenését ígéri egy új javaslat, amely a Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút budai rakparti, legkonfliktusosabb szakaszának biztonságosabbá tételét tűzte ki - írja a Kerékagy blog.

  Biciklisek és gyalogosok életét keseríti az ismert probléma: a nagy forgalmú kerékpárút budai oldalon a Duna-parti sétánnyal közös járdán van, ahol rengetegen szeretnének nyugodtan sétálgatni. A zsúfoltság miatt a gyalogosok és a bringások alig férnek el egymás mellett.

  A javaslat a kerékpáros forgalmat a Csalogány utca-Lánchíd között a Bem rakpartra terelné. A Bem rakparton egyirányúsított, de váltakozó irányú gépjárműforgalom lenne, ami az átmenő forgalmat a Fő utcába terelné, de a lakóknak megmaradna a parkolás, és a bejutási lehetőség a parkolókhoz.


  Napi.hu, Szász Péter
 • Hatezer biciklis együttesen mintegy 600 ezer kilométert tekert a Bringázz a munkába! kampányban május 14. és június 11. között Magyarország egész területén - jelentették be a Magyar Kerékpárosklub kampányának zárórendezvényén.

  A fővárosiak alig 3 százaléka jár dolgozni kerékpárral, az önkormányzat ezt az arányt 10 százalékra szeretné növelni 2030-ra Budapesten.

  Idén - a négy év után újraindított - Bringázz a munkába! kampányban az öt legtöbbet bringázó város az együtt letekert munkanapok szerinti sorrendben Budapest, Debrecen, Székesfehérvár, Szeged és Győr lett. A kampányban 2150 cég vett részt, amelyek dolgozói 2375 csapatot alkotva versenyeztek - mondta Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettese.

  A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.
 • Apák napja alkalmából babapelenkázó asztalokkal bővítették egyes budapesti nyilvános illemhelyek férfi oldalát - írja az MTI a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. tájékoztatása nyomán.

  A női oldalon a legtöbb helyen ez már alapfelszerelésnek számít, és most öt nyilvános illemhelyen a férfi részlegre is babapelenkázókat szereltek fel. Olyan helyeken történt ez meg, ahol egyrészt volt elegendő hely, másrészt nagy a látogatottság. Ezeken belül is elsősorban a legforgalmasabb családi szabadidős programok helyszíneire fókuszált a cég.

  Így a jövőben a Margitszigeten két helyen, a Városligetben a Széchenyi fürdőnél, valamint két tömegközlekedési csomópontnál, a Batthyány téren és a Városkapunál vehetik igénybe az édesapák ezt a szolgáltatást.

 • Szavazzon Magyarország logójára!

  Szász Péter, 2018. június 15. péntek, 15:10

  A héten több, mint 100 érvényes beérkezett pályaművel lezárult a Magyar Turisztikai Ügynökség országmárka logó- és szlogenpályázata.

  Szavazni június 24-én délig lehet itt.