új hír érkezett
 • Ez gyors volt - érkezik az első dokumentumfilm a thaiföldi mentésről

  Szász Péter, 2018. július 12. csütörtök, 10:41

  Máris elkészítette saját dokumentumfilmjét a thaiföldi mentésről a Discovery Channel - írja a comment.blog.hu.

  Az Operation Thai Cave Rescue egy hatvan perces fim lett, amit pénteken keleti-parti idő szerint este tízkor mutatnak majd be. A film később Magyarországra is eljut.

  A filmben megszólalnak a mentés résztvevői és a gyerekek családtagjai is, akiket a Discovery kamerái ezek szerint a mentés alatt is vettek.

  Szerdán a Pure Flix Entertainment jelentette be, hogy filmet készít a mentésről.

 • Dzsudzsák Balázs levélben magyarázkodik

  Domokos Erika, 2018. szeptember 21. péntek, 12:24

  "A nyár elején határozott tervem volt a jövőmmel kapcsolatban: vissza akartam térni az európai labdarúgásba! Szükségét éreztem, hogy karrierem végéhez közeledve még egyszer megmutathassam Nektek - akik szeretnek, és azoknak is, akik már kételkedtek képességeimben -, hogy érek még valamit, ezen a szinten is - magyarázta klubváltását Dzsudzsák Balázs focista levelében, amit a pénteki Nemzeti Sport közölt.

  Egy magasan jegyzett bajnokságba vagy egy nemzetközi kupában érdekelt klubba szeretett volna igazolni. Csakhogy a nyár alatt nem kapott megfelelő ajánlatot, pedig „majdnem mindegyik bajnokságból akadtak érdeklődők" - közölte a levelet az Index. A holland élvonal a szívéhez közeli lett volna. Az ambícióik azonban nem egyeztek. A Fortuna Sittard kereste őt, a holland liga most két BL-csapatot ad a főtáblára - írta az Index. Így maradt az Egyesült Arab Emírségek bajnokságába nemrég feljutó al-Ittihad Kalba - a Bors szerint évi minimum 2,2 millió euróért, azaz 700 millió forintért játszhat itt Dzsudzsák.

  A kép forrása: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

    • Rossz hírt kaptak a Star Wars-rajongók

  Domokos Erika, 2018. szeptember 21. péntek, 11:26

  "Némi lassulásra" számíthatnak a Star Wars-filmek rajongói a széria következő részeinek és a Csillagok Háborúja-univerzumhoz tartozó különálló filmek megjelenésében is - mondta el a Bob Iger, a Disney vezetője a The Hollywood Reporter című filmes portálnak az MTI szerint.

  A Star Wars: Az utolsó Jedik és a Solo: Egy Star Wars-történet mindössze öt hónap különbséggel érkeztek a mozikba. Ám míg Az utolsó Jedik világszerte 1,33 milliárd dollár (365 milliárd forint) bevételt hozott és a kritikusok tetszését is elnyerte, a Solo jelentősen elmaradt a várakozásoktól, mindössze 392 millió dollár globális bevételt produkált szemben a 250 millió dolláros gyártási költségekkel, valamint a kritikusok részéről is langyos fogadtatásra lelt. "Az időzítés az én döntésem volt és ahogy most visszatekintek, azt gondolom, hogy vállalom a felelősséget a hibáért, amely az volt, hogy túl sok minden túl gyorsan jelent meg. A rajongók némi lassulásra számíthatnak, de ez nem azt jelenti, hogy nem fogunk filmeket készíteni"- nyilatkozta Iger.

  Forrás: Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA /AFP
 • Egyetemisták adtak üzleti tanácsot a nagyoknak

  Szepesi Anita, 2018. szeptember 20. csütörtök, 14:28

  Kilenc ország tizenkét felsőoktatási intézményének legkiválóbb diákjai azért jöttek Budapestre, hogy üzleti tanácsadással segítsék az OTP Bankot és a BKK-t. Magyarország legnagyobb nemzetközi esettanulmány-versenyén, a Solvers’ Cupon, ahol a két vállalat nemcsak létező problémákra kereste a válaszokat diákok segítségével, hanem leendő munkavállalóit is igyekezett megtalálni.

  Az OTP Bank arra kereste a választ, hogy hogyan tudja megszólítani privát banki szolgáltatásával a különböző generációkat, különös tekintettel az Y generációra. A BKK pedig azzal kapcsolatban kért tanácsot a diákoktól, hogy hogyan lehet egységesíteni és egyetlen rendszerbe szervezni Budapest és az agglomeráció közlekedését.

  A tavaly publikált PISA-felmérés szerint a magyar diákok világ- és régiós szinten is sereghajtók a kollaboratív problémamegoldás-terén. Az a kevés diák viszont, aki egy ilyen versenyen jól teljesít, könnyen felhívhatja magára egy-egy cég figyelmét, ugyanis az esetversenyeken az esetet biztosító cég döntéshozói is részt szoktak venni, akik itt feladatmegoldás közben is látják a potenciális munkavállalókat.

  Az esetversenyek a cégek és a diákok körében is egyre népszerűbbek, ezért egyre több ilyen jellegű megmérettetést szerveznek hazánkban és világszerte. A Case Solvers - habár még csak hat éve működik- a világ 27 országában tartott már tréningeket és versenyeket, melyeken több mint 6000 diák vett részt.