új hír érkezett
 • Tíz éven át lógott a munkából a spanyol közhivatalnok

  Szász Péter, 2018. július 12. csütörtök, 13:43

  A valenciai bíróság kilenc évre eltiltotta a közhivatal viselésétől azt a közhivatalnokot, aki tíz éven át csak papíron töltötte be hivatalát - írja a 444.hu.

  Carles Recio a valenciai tartományi kormány irattárában dolgozott, azaz csak bejárt reggel és délután blokkolni. Mindezt évi 50 ezer euróért.

  Ez 10 éven át nem tűnt fel senkinek, végül tavaly nyáron rúgták ki. Először az ügyészség nem akart nyomozni sem az ügyében, végül mégis eljárást indítottak ellene.

  Recio azzal próbált védekezni, hogy az irodán kívül dolgozott, de ezt semmilyen irattal nem tudta bizonyítani.

   

 • Dzsudzsák Balázs levélben magyarázkodik

  Domokos Erika, 2018. szeptember 21. péntek, 12:24

  "A nyár elején határozott tervem volt a jövőmmel kapcsolatban: vissza akartam térni az európai labdarúgásba! Szükségét éreztem, hogy karrierem végéhez közeledve még egyszer megmutathassam Nektek - akik szeretnek, és azoknak is, akik már kételkedtek képességeimben -, hogy érek még valamit, ezen a szinten is - magyarázta klubváltását Dzsudzsák Balázs focista levelében, amit a pénteki Nemzeti Sport közölt.

  Egy magasan jegyzett bajnokságba vagy egy nemzetközi kupában érdekelt klubba szeretett volna igazolni. Csakhogy a nyár alatt nem kapott megfelelő ajánlatot, pedig „majdnem mindegyik bajnokságból akadtak érdeklődők" - közölte a levelet az Index. A holland élvonal a szívéhez közeli lett volna. Az ambícióik azonban nem egyeztek. A Fortuna Sittard kereste őt, a holland liga most két BL-csapatot ad a főtáblára - írta az Index. Így maradt az Egyesült Arab Emírségek bajnokságába nemrég feljutó al-Ittihad Kalba - a Bors szerint évi minimum 2,2 millió euróért, azaz 700 millió forintért játszhat itt Dzsudzsák.

  A kép forrása: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

    • Rossz hírt kaptak a Star Wars-rajongók

  Domokos Erika, 2018. szeptember 21. péntek, 11:26

  "Némi lassulásra" számíthatnak a Star Wars-filmek rajongói a széria következő részeinek és a Csillagok Háborúja-univerzumhoz tartozó különálló filmek megjelenésében is - mondta el a Bob Iger, a Disney vezetője a The Hollywood Reporter című filmes portálnak az MTI szerint.

  A Star Wars: Az utolsó Jedik és a Solo: Egy Star Wars-történet mindössze öt hónap különbséggel érkeztek a mozikba. Ám míg Az utolsó Jedik világszerte 1,33 milliárd dollár (365 milliárd forint) bevételt hozott és a kritikusok tetszését is elnyerte, a Solo jelentősen elmaradt a várakozásoktól, mindössze 392 millió dollár globális bevételt produkált szemben a 250 millió dolláros gyártási költségekkel, valamint a kritikusok részéről is langyos fogadtatásra lelt. "Az időzítés az én döntésem volt és ahogy most visszatekintek, azt gondolom, hogy vállalom a felelősséget a hibáért, amely az volt, hogy túl sok minden túl gyorsan jelent meg. A rajongók némi lassulásra számíthatnak, de ez nem azt jelenti, hogy nem fogunk filmeket készíteni"- nyilatkozta Iger.

  Forrás: Ethan Miller / GETTY IMAGES NORTH AMERICA /AFP
 • Egyetemisták adtak üzleti tanácsot a nagyoknak

  Szepesi Anita, 2018. szeptember 20. csütörtök, 14:28

  Kilenc ország tizenkét felsőoktatási intézményének legkiválóbb diákjai azért jöttek Budapestre, hogy üzleti tanácsadással segítsék az OTP Bankot és a BKK-t. Magyarország legnagyobb nemzetközi esettanulmány-versenyén, a Solvers’ Cupon, ahol a két vállalat nemcsak létező problémákra kereste a válaszokat diákok segítségével, hanem leendő munkavállalóit is igyekezett megtalálni.

  Az OTP Bank arra kereste a választ, hogy hogyan tudja megszólítani privát banki szolgáltatásával a különböző generációkat, különös tekintettel az Y generációra. A BKK pedig azzal kapcsolatban kért tanácsot a diákoktól, hogy hogyan lehet egységesíteni és egyetlen rendszerbe szervezni Budapest és az agglomeráció közlekedését.

  A tavaly publikált PISA-felmérés szerint a magyar diákok világ- és régiós szinten is sereghajtók a kollaboratív problémamegoldás-terén. Az a kevés diák viszont, aki egy ilyen versenyen jól teljesít, könnyen felhívhatja magára egy-egy cég figyelmét, ugyanis az esetversenyeken az esetet biztosító cég döntéshozói is részt szoktak venni, akik itt feladatmegoldás közben is látják a potenciális munkavállalókat.

  Az esetversenyek a cégek és a diákok körében is egyre népszerűbbek, ezért egyre több ilyen jellegű megmérettetést szerveznek hazánkban és világszerte. A Case Solvers - habár még csak hat éve működik- a világ 27 országában tartott már tréningeket és versenyeket, melyeken több mint 6000 diák vett részt.