új hír érkezett
 • Bárki úszhat a Duna Aréna nagy medencéjében vasárnaponként

  K. Kiss Gergely, 2018. szeptember 14. péntek, 13:30

  A jövőben vasárnaponként bárki használhatja a Duna Aréna versenymedencéjét.

  Az üzemeltető BP2017 pénteki tájékoztatása szerint a vendégek reggel 8 és délután 16 óra között próbálhatják ki a tavalyi világbajnokságon is használt medencét.

  "Hétköznap 11 és 14 óra között már eddig is nyitva tartottunk, de ebben az időben csak nagyon kevesen tudnak eljutni hozzánk. A BP2017 kiemelt célja, hogy a különleges épület különleges medencéit bárki kipróbálhassa, de figyelemmel kell lennünk arra is, hogy az edzések is zavartalanok legyenek" - idézi az MTI Balogh Sándor, a BP2017 gazdasági igazgatóját.

  Amennyiben lesz rá igény, nem zárják ki, hogy ezen a napon később a nyitvatartást is meghosszabbítják.

  A felnőtt belépő ára továbbra is 800 forint, míg az ifjúsági (25 éves korig) és a nyugdíjas úszójegy 500 forint.

  A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.
 • Visszatért Tiger Woods

  Domokos Erika, 2018. szeptember 24. hétfő, 18:22

  Minden idők egyik legsikeresebb profi golfozója, Tiger Woods visszatért. Magánéleti válság, rendőrségi ügy és sok sérülés után újra a legjobbak közé került, 2013 után sikerült neki PGA Tour-ba tartozó tornán győznie. Az atlantai Tour Championshipen nyert a 42 éves játékos. Utoljára 1876 nappal ezelőtt volt első PGA Touron - írta az Index.

  A 80 PGA-győzelmével az örökranglista második helyén áll, Sam Snead van előtte 82-vel. A 14 major tornát nyerő Woods évek óta küszködik hátsérülésével, több műtéten is átesett, de nagyon sokáig nem tudta visszahozni régi formáját, alig volt olyan szezonja 2008 óta, amit végig tudott volna játszani. "Sokszor a golf egyenlő volt a fájdalommal, mert amikor játszottam, az nagy fájdalmat okozott nekem. Most már azt láthatják, hogy egyre nagyobb boldogság ez nekem, és élvezem, hogy újra játszhatom" - mondta Woods.

  A kép forrása: Reuters/Butch Dill-USA TODAY Sports
 • Az első vizsgálati eredmények alapján Campylobacter nevű baktérium okozta a múlt heti, hányással, hasmenéssel, magas lázzal járó tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán - tájékoztatta a Heves Megyei Kormányhivatal hétfőn az MTI-t. A laboratóriumi vizsgálatok a vízben is azonosították a kórokozót. Az ivóvízhálózat üzemeltetője megkezdte a szükséges minőségjavító beavatkozásokat, a hatóság a vízfogyasztás korlátozását fenntartja mindaddig, míg a megismételt vizsgálatok negatívnak bizonyulnak - írták a közleményben.

  Az eddigi eredmények mindkét település esetében többszörös mikrobiológiai szennyezettséget tártak fel, a kórokozók között a szakembereknek sikerült azonosítaniuk a megbetegedéseket okozó baktériumot is. A hatóságok a továbbiakban arra keresik a választ, hogy honnan, milyen úton szennyeződhetett a települések vízellátó rendszere. A közleményben felhívták a Domoszlón és Kisnánán élők figyelmét, hogy a határozat visszavonásáig a vezetékes víz ivásra, fogmosásra, étel-, illetve italkészítésre, babafürdetésre és mosogatásra továbbra is csak korlátozottan, kizárólag legalább ötperces forralás után ajánlott. Változatlanul fontos, hogy mindenki a megszokottnál is alaposabban és gyakrabban mosson kezet szappannal, meleg folyóvízben.

  Pixabay

  A Wikipédia szócikke szerint a campylobacteriosis állatról emberre terjedő betegség. A kórokozó csirke, kutya, macska, sertés belében él. Az emberi szervezetbe bejuthat a baktérium a fertőzött állat elégtelenül megfőzött-megsütött húsának vagy egyéb termékeinek (például nyers tejnek) a fogyasztása révén. A beteg székletével a külvilágba jutó kórokozó emberről emberre is terjedhet. Ha valamely vízbázis megfertőződik ilyen módon a kórokozóval, az kisebb-nagyobb járványokat is okozhat - írta az MTI.

 • Legyen ön is milliomos! lesz a Vajna-tévén

  Domokos Erika, 2018. szeptember 24. hétfő, 14:06

  A TV2 hétfőn jelentette be új, őszi műsorait, ennek részeként azt is közölték, hogy műsorra tűzik a Legyen ön is milliomost! - számolt be a hvg.hu. A brit licence alapján készülő vetélkedőt korábban az RTL Klub vetítette 2000-től előbb Vágó Istvánnal, majd Fábry Sándorral, végül Friderikusz Sándorral, mint kvízmesterrel. A műsor a csatornán 2013-ban ért véget. Most az Andy Vajna tulajdonában lévő TV2 vette meg a lincencet, s ősszel indítja a műsort. A műsorvezető Gundel Takács Gábor lesz.

  MTI Fotó: Szigetváry Zsolt