új hír érkezett
 • Tarthatatlan a lomtalanítás Budapesten

  Domokos Erika, 2017. július 4. kedd, 13:37

  Óbuda polgármestere után Zugló vezetője is tarthatatlannak tartja a lomtalanítás jelenlegi gyakorlatát. Karácsony Gergely zuglói polgármester háromoldalú egyeztetést kezdeményez a főváros vezetésével és az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt-vel (FKF) a lomtalanítás átalakításáról - közölte az önkormányzat.

  Hatalmas szeméthegy alakult ki Zugló lakatlan zöldterületein a néhány hete tartó lomtalanítás során. A Gvadányi utca környékére furgonokkal, teherautókkal szállították a hulladékot - minden bizonnyal más kerületekből, főváros környéki településekről - kihasználva azt, hogy az FKF ingyen elszállítja a közterületre kitett lomot. Zuglóban az így kialakult, jogszerűtlen gyakorlattal szemben eszközök híján az FKF, az önkormányzat és a hatóság is tehetetlen volt, a lakosság pedig hetekig szenvedett az áldatlan állapot miatt - olvasható a közleményben. Karácsony levélben fordul a főpolgármesterhez és az FKF vezetőjéhez, hogy vegyék elő ismét a lomtalanítás átalakításának ügyét és kísérleti jelleggel Zuglóban indítsák el a háztól-házig lomtalanítást és ha beválik, terjesszék ki azt akár Budapest más kerületeire is.

  MTI Fotó: Balaton József
 • Vereséggel debütált Georges Leekens szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott kispadján, mivel csapata pénteken 3-2-re kikapott a több mint másfél éve nyeretlen Kazahsztántól a Groupama Arénában - írta az MTI.

  A világranglista 136. helyén álló vendégek tíz perc után két góllal vezettek, majd Szalai Ádám ugyan a 21. percben szépített, de a kazahok így is 3-1-re vezettek a szünetben. A hazai szurkolók egy része a 60. perc után hazaindult, Németh Krisztián nem sokkal később szépített, azonban így is vereséget szenvedett a magyar válogatott. A kazahok 2016 júniusa után nyertek újra mérkőzést. A magyar csapat kedden 20 órától a skótokkal játszik a Groupama Arénában.

  MTI
 • Tolószékbe kényszerült Michael Caine

  Szabó Zsuzsanna, 2018. március 23. péntek, 17:19

  Sokan aggódnak a múlt héten 85. születésnapját ünneplő Michael Caine miatt. A kétszeres Oscar-díjas színész a tiszteletére érkezett partira érkezvén ugyanis elesett a jeges úton - írja a Borsonline.

  A színész szóvivője az eset után az Expressnek elárulta: nincs is komoly baj, a színész megcsúszott a jeges úton, szerencsétlenül esett, és eltörte a bokáját, de már szépen gyógyul.

  Fotó: Shutterstock
 • Két hétre szabadságra megy a Balázsék műsor stábja, legközelebb április 9-én, azaz a választások után lesznek hallhatók Andy Vajna rádiójában - írja a 444.hu.

  Sebestyén Balázs azt mondja, nyaralni megy, mert a felesége „elengedte”, mert ez neki most kell, meg lesz ugye a nagypéntek, húsvét is, „meg mert megtoltuk az elmúlt három, három és fél hónapot.”

  Sebestyén Balázs búvárkodni fog egy barátjával Zanzibáron, mert nagyon rég merült utoljára.

  Fotó: Unsplash