új hír érkezett
 • Ki nem találja, milyen eseményt rendeztek Dániában

  Dzindzisz Sztefan, 2017. augusztus 4. péntek, 14:08

  Az elmúlt héten rendezték meg a dániai Bakkenben a Nyári Mikulások Világkongresszusát, amelyen részt vett a magyar Mikulás is, aki Pécsről érkezett a Koppenhága melletti kisvárosba.

  Az egy héten át tartó eseményen a világ számos országából érkeztek mikulások, akik felvonultak a város főutcáján, ajándékokat osztogatva játszottak a gyerekekkel a városka vidámparkjában, vagy együtt mártóztak meg a sós tengerben. 

  A rendezvényt egy bizonyos "Tribini professzor" álmodta meg, s hívta életre 1957-ben. Az esemény legfőbb érdekessége számunkra az, hogy Magyarország idén képviseltette magát először a találkozón-, sőt, Közép-Európából eddig még nem kerekedett fel Mikulás Dániába.

 • Szombaton ismét tízezrek mentek el tüntetni a kormány ellen. A Kossuth Lajos tértől a Szabad sajtó útja felé vonuló tömegben, pedig felbukkant Soros pénze.


  Napi.hu, Szabó Zsuzsanna 

  Az amerikai dollárra megszólalásig hasonlító pénz alján egy felirat a Soros Rohamosztagosai Full-Profit Szervezet Facebook-oldalára vezet. Legutolsó információink szerint hivatalos fizetőeszközként nem használható. Ha változás történne ez ügyben, közölni fogja a Napi.hu.

 • Vasárnap I bike Budapest

  Szász Péter, 2018. április 20. péntek, 14:15

  Több mint tízezren jelezték, hogy ott lesznek a vasárnapi I bike Budapest bringás felvonuláson - adta hírül a Magyar Kerékpárosklub.

  A legfrissebb forgalmi adatokból látszik, hogy Budapest lakói idén is többen közlekednek biciklivel, mint egy éve. A Kerékpárosklub azt szeretné, hogy a város bringabarát fejlesztése végre vegye fel a lakói tempóját, ne legyenek útfelújítások kerékpárosbarát fejlesztés nélkül.

  A felvonulás ideje alatti lezárások miatt nem érdemes autóval a belvárosba menni.

  Itt az esemény Facebook-oldala.

  A kép forrása: Soós Bertalan / Magyar Kerékpárosklub
 • Arsene Wenger abbahagyja az edzősködést

  Szász Péter, 2018. április 20. péntek, 13:24

  Közleményben jelentette be az Arsenal, hogy a klub örökös edzője, a csapatot 1996 óta irányító Arsene Wenger távozik - írja a 444.hu.

  A 68 éves menedzser azt írta, eljött az idő, hogy a szezon végén lemondjon. Hálálkodott és megköszönte mindenkinek, hogy 22 évig irányíthatta a klubot.

  Wenger háromszor nyert bajnokságot az Arsenallal, először az 1997-98-as szezonban, legutóbb a 2003-4-es bajnokságban.

  A kép forrása: AFP/Marco Bertorello.