új hír érkezett
 • Nyomorúságos nyugdíjat kapnak a magyar sztárok

  Szabó Dániel, 2017. szeptember 25. hétfő, 12:37

  Lang Györgyi és Demjén "Rózsi" Ferenc után újabb sztár vallott arról, hogy mekkora nyugdíjat kap az államtól: Wahorn András festő, zenész a HírTV Szabadfogás című műsorában azt mondta, hogy a nyugdíjfolyósító levele szerint 51 ezer forintot fizetnek majd neki - írja a Pénzcentrum.

  Forrás: Pexels

  A nyugdíjas armageddon hasonló összeggel találta meg Lang Györgyi egykori PaDöDő-énekest is: ő elmondása szerint 80 ezer forintot, Demjén Ferenc pedig 48 500 forintot kap. Még mielőtt tömegek kezdenének gyűjtésbe, a sztárok többsége ma is aktívan vállal fellépéseket, sőt, korábbi slágerei, műalkotásai után rendszeresen kap jogdíjakat. Valamint az alacsony állami járandóságuk nem a mostoha sors műve, hanem azé, hogy kevés munkaviszonyt vallottak be.

  A beszámolók szerint a művészek jóval átlag alatti nyugdíjat kapnak, mivel jelenleg hazánkban az öregségi átlagnyugdíj 110 ezer forint körül mozog, emlékeztet a portál.

 • Sir Bob Geldof zenész, zeneszerző, dalszövegíró, filantróp és politikai aktivista nem lesz ott jövő hét szerdán (január 24-én) a davosi Világgazdasági Fórumon (WEF) - derült ki a Politico hírleveléből. 

  Az 1985-ös Live Aidről, illetve a 2005-ös Live 8 jótékonysági fesztiválról ismert rocksztár ezúttal az EU idén májusban hatályba lépő adatvédelmi rendeletéről, a GDPR-ról rendezett konferencia egyik fő előadója lesz Londonban. Geldof egyébként társalapítója a 2001-ben létrejött Groupcallnak, amely a tanárok, a diákok és a szülők közötti kommunikációhoz biztosít biztonságos platformot, a szolgáltatások középpontjában pedig a gyermekek és az adatbiztonság áll - ez magyarázhatja a rocksztár részvételét a konferencián.

  Sir Bob Geldof, Fotó: Shutterstock

  Geldof egyébként már évekkel ezelőtt arról beszélt, hogy kiábrándult az olyan nemzetközi fórumokból, mint amilyen a davosi WEF is, miután hiányolja belőle az innovációt és a hajtóerőt. Szerinte ezeken a világ vezetői "saját, már elbukott elképzeléseikről beszélnek".

 • Eladók Rowan Atkinson autói

  Szász Péter, 2018. január 19. péntek, 13:25

  Aukción adják el Rowan Atkinson (Mr. Bean) Mercedesét és Lanciáját - írja a hvg.hu.

  Forrás: www.silverstoneauctions.com

  Az egyik autó egy 500E, amelyben csupán 53 ezer km-t tett bele Atkinson. Az utasterébe szürke kárpit került.

  Forrás: www.silverstoneauctions.com

  A másik autó egy Lancia, amelyről  nem tudni, hogy mennyit futott, de az autóban egy Ferrari V8-as, 32 szelepes motorja dolgozik, a beltere pedig csupa bőr.

  Forrás: www.silverstoneauctions.com

  A színész az utóbbi hét évben komoly összeget fordított arra, hogy a Lanciában minden a lehető legnagyobb rendben legyen.

  Forrás: www.silverstoneauctions.com

   

 • Conchita Wurst fellép a Pride-on

  Szász Péter, 2018. január 19. péntek, 11:32

  Az idei Pride sztárvendége Conchita Wurst lesz. Az énekes július 7-én lép fel Budapesten - írja a merce.hu.

  Conchita Wurst akkor lett ismert, amikor 2014-ben megnyerte az Eurovíziós dalfesztivált. Az énekes rögtön a támadások kereszttűzébe került, mivel férfiként nőnek öltözve ad elő.

  A kép forrása: MTI/EPA/Abir Szultan