új hír érkezett
 • Balek - az interneten hirdette, amit lopott

  Domokos Erika, 2017. november 10. péntek, 11:09

  Az erzsébetvárosi rendőrök vádemelési javaslattal zárták le annak a 37 éves laskodi férfinak az ügyét, aki 2017 januárjában több alkalommal megjelent lakásvásárlás céljából egy nő VII. kerületi lakásában. A férfi ellopott egy bankkártyát, egy hitelkártyát, négy bélyegalbumot, több ezüst pénzérmét, régi magyar papírpénzeket és közel százezer forint készpénzt - írja a police.hu.

  A sértett a lopásokat csak azután vette észre, hogy az interneten meglátta a férfi hirdetését, amelyben az ő bélyeggyűjteményét és pénzérméit kínálta eladásra. A nő azonnal értesítette a rendőröket, akik ezt követően január 21-én egy zuglói lakásban elfogták a laskodi férfit. A rendőrök a lakásban tartott házkutatáskor megtalálták az ellopott tárgyak egy részét, majd a férfit előállították és lopás, valamint elektronikus készpénz-helyettesítő fizetési eszköz felhasználásával elkövetett csalás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, amely során elismerte a bűncselekmények elkövetését - írta a rendőrség.

  Képünk illusztráció, forrás: Pixabay
 • Nagy bajba került Jamie Oliver

  Domokos Erika, 2018. február 19. hétfő, 17:37

  Több tízmillió fonttal tartozik Jamie Oliver cége. A tévés szakács a Jamie’s Italian nevű étteremláncának nagyjából minden harmadik nagy-britanniai egységét, legalább tizenkét éttermet bezárja - írta a Sunra hivatkozva a hvg.hu. Az étteremlánc szóvivője azt közölte: összesen 47 millió font a mostani hiányuk, a további 27 millió az adókból, bérekből, és bérleti díjakból áll össze.

  A hitelezők már elfogadtak egy tervet az adósságok átütemezésére, ehhez azonban szükség lesz legalább egy tucat étterem bezárására. Ez azt jelenti, hogy 450 dolgozó vesztheti el az állását. Már tavaly is be kellett zárni hat éttermet, amit a brexit következtében gyengülő font miatti megnövekedett importköltségekkel indokoltak.

 • Az Oscar-díjas Jennifer Lawrence egy évre hátat fordít Hollywoodnak, és filmezés helyett azért dolgozik majd, hogy a fiatalok aktívabban politizáljanak. A világ legjobban megfizetett filmcsillaga már most is tagja a Represent.US nonprofit szervezet vezetőségének David O. Russell rendezővel együtt, akivel több filmet forgatott. A szervezet a politikai korrupció megszüntetését és korrupcióellenes törvények elfogadását tűzte zászlajára - írta a BBC Newsra hivatkozva az MTI.

  A színésznő legújabb filmje, a Vörös veréb bemutatója előtt beszélt terveiről. Hangsúlyozta, hogy nem a pártpolitikában akar részt venni, hanem kifejezetten a korrupció ellen akar küzdeni, hogy segítsen a demokrácia megerősítésében. (Az új filmjét március 1-jétől játsszák a magyar mozik.) Lawrence korábban is ismert volt politikai aktivizmusáról. 2015-ben ő volt az első hollywoodi színésznő, aki nyíltan szóvá tette, hogy Hollywoodban mennyivel kevesebbet keresnek a színésznők.

  MTI/EPA/Claudio Onorati
 • Több mint százszor firkálták, graffitizték, és hússzor rongálták meg a HÉV-szerelvényeket 2017-ben. A kocsik mellett az állomásokat és a megállóhelyeket sem kímélik a vandálok – betörik a perontükröket, szétrugdossák az esőbeállókat, padokat, valamint festékkel csúfítják el az állomásépületeket is - közölte a MÁV-HÉV Zrt.

  A járműkárok helyreállítása – ideértve az ablakok karcmentesítését és a belső elemek cseréjét – tavaly több mint 700 millió forintjába került a MÁV-HÉV-nek. A fóliázott felületű kocsik esetében a folyamat gyorsabb és egyszerűbb, ezért a MÁV-HÉV a járművek külső és belső felületeit lefóliázza. Jelenleg a kocsik belső terének színvilágát szeretnék korszerűbbé tenni, ezért kialakítottak egy prototípust, amelyben kicserélték az üléshuzatokat és átfestették az elválasztó paravánokat, a jegykezelő készülékeket, valamint a kapaszkodókat - írta közleményében a társaság.

  Forrás: MÁV Zrt.