új hír érkezett
 • Világhírű lett az itthon alig ismert szamizdat

  Szabó Dániel, 2018. január 16. kedd, 13:08

  Hosszú riportot közölt a magyarországi médiahelyzetről és a Nyomtass te is! kezdeményezésről a holland Trouw (Hűség) című lap internetes kiadása. A Nyomtass te is! az állami propaganda ellensúlyozására jött létre Magyarországon - írja az Index lapszemléjében.

  A projekt lényege, hogy az internetről ingyenesen letölthető a betördelt újság, amely a független portálok fontosabb cikkeit összesíti a kormány korrupciógyanús, vagy egyéb visszás döntéseiről, ügyleteiről. Az így elkészült újságot bárki letöltheti és kinyomtathatja bárki, hogy aztán terjessze.

  A holland riporter a Nyomtass te is! aktivistáival együtt elutazott a Pest megyei Erdőkertesre. Érdekes tapasztalat volt számára, hogyan dolgoznak a szervezet tagjai azért, hogy ellensúlyozzák a kormány által uralt média tevékenységét.

 • Visszatért Tiger Woods

  Domokos Erika, 2018. szeptember 24. hétfő, 18:22

  Minden idők egyik legsikeresebb profi golfozója, Tiger Woods visszatért. Magánéleti válság, rendőrségi ügy és sok sérülés után újra a legjobbak közé került, 2013 után sikerült neki PGA Tour-ba tartozó tornán győznie. Az atlantai Tour Championshipen nyert a 42 éves játékos. Utoljára 1876 nappal ezelőtt volt első PGA Touron - írta az Index.

  A 80 PGA-győzelmével az örökranglista második helyén áll, Sam Snead van előtte 82-vel. A 14 major tornát nyerő Woods évek óta küszködik hátsérülésével, több műtéten is átesett, de nagyon sokáig nem tudta visszahozni régi formáját, alig volt olyan szezonja 2008 óta, amit végig tudott volna játszani. "Sokszor a golf egyenlő volt a fájdalommal, mert amikor játszottam, az nagy fájdalmat okozott nekem. Most már azt láthatják, hogy egyre nagyobb boldogság ez nekem, és élvezem, hogy újra játszhatom" - mondta Woods.

  A kép forrása: Reuters/Butch Dill-USA TODAY Sports
 • Az első vizsgálati eredmények alapján Campylobacter nevű baktérium okozta a múlt heti, hányással, hasmenéssel, magas lázzal járó tömeges megbetegedéseket Domoszlón és Kisnánán - tájékoztatta a Heves Megyei Kormányhivatal hétfőn az MTI-t. A laboratóriumi vizsgálatok a vízben is azonosították a kórokozót. Az ivóvízhálózat üzemeltetője megkezdte a szükséges minőségjavító beavatkozásokat, a hatóság a vízfogyasztás korlátozását fenntartja mindaddig, míg a megismételt vizsgálatok negatívnak bizonyulnak - írták a közleményben.

  Az eddigi eredmények mindkét település esetében többszörös mikrobiológiai szennyezettséget tártak fel, a kórokozók között a szakembereknek sikerült azonosítaniuk a megbetegedéseket okozó baktériumot is. A hatóságok a továbbiakban arra keresik a választ, hogy honnan, milyen úton szennyeződhetett a települések vízellátó rendszere. A közleményben felhívták a Domoszlón és Kisnánán élők figyelmét, hogy a határozat visszavonásáig a vezetékes víz ivásra, fogmosásra, étel-, illetve italkészítésre, babafürdetésre és mosogatásra továbbra is csak korlátozottan, kizárólag legalább ötperces forralás után ajánlott. Változatlanul fontos, hogy mindenki a megszokottnál is alaposabban és gyakrabban mosson kezet szappannal, meleg folyóvízben.

  Pixabay

  A Wikipédia szócikke szerint a campylobacteriosis állatról emberre terjedő betegség. A kórokozó csirke, kutya, macska, sertés belében él. Az emberi szervezetbe bejuthat a baktérium a fertőzött állat elégtelenül megfőzött-megsütött húsának vagy egyéb termékeinek (például nyers tejnek) a fogyasztása révén. A beteg székletével a külvilágba jutó kórokozó emberről emberre is terjedhet. Ha valamely vízbázis megfertőződik ilyen módon a kórokozóval, az kisebb-nagyobb járványokat is okozhat - írta az MTI.

 • Legyen ön is milliomos! lesz a Vajna-tévén

  Domokos Erika, 2018. szeptember 24. hétfő, 14:06

  A TV2 hétfőn jelentette be új, őszi műsorait, ennek részeként azt is közölték, hogy műsorra tűzik a Legyen ön is milliomost! - számolt be a hvg.hu. A brit licence alapján készülő vetélkedőt korábban az RTL Klub vetítette 2000-től előbb Vágó Istvánnal, majd Fábry Sándorral, végül Friderikusz Sándorral, mint kvízmesterrel. A műsor a csatornán 2013-ban ért véget. Most az Andy Vajna tulajdonában lévő TV2 vette meg a lincencet, s ősszel indítja a műsort. A műsorvezető Gundel Takács Gábor lesz.

  MTI Fotó: Szigetváry Zsolt