új hír érkezett
 • Kampánynóta az oroszok vezérlő csillagához

  Komócsin Sándor, 2018. március 8. csütörtök, 16:00

  Oroszország legnépszerűbb popzenészei úgy látták jónak, hogy egy igazán szívhez szóló nótával bekapcsolódnak az elnökválasztási kampányba – derül ki a Moscow Times cikkéből. Nem egyszerűen a választási részvételre biztatják az embereket, hanem azt is világossá teszik, hogy szerintük hová kellene tenniük az X-et. 

  Hogy kire gondolnak, az már a szám címéből - Vezérlő csillag - is sejthető, ám akinek ennek ellenére nem esett le a tantusz, annak mankóul szolgálhat, hogy a dal klipjét a Vkontaktye közösségi portál Putin Team csoportjának oldalán tették közzé.

  A Putin Teamet 2017 novemberében alapította Alekszander Ovecskin, az NHL-ben játszó hokisztár. Csoportjához azóta számos ismert zenész, színész és sportoló csatlakozott. A Vezérlő csillagot nem egészen egy nap alatt 11 millióan nézték meg. Vlagyimir Putyin elnök egyébként sok utcahosszal vezeti az elnökjelöltek versenyét a március 8-ai elnökválasztás előtt.

  A dal szövegétől nem fognak lehidalni a popzenefogyasztók. Olyasmiről van szó, hogy az énekesek és a velük azonosulók, vagy esetleg a Putin Team tagjai büszkén hajóznak a hullámokon a jó szélben, és nem hagyják magukat eltéríteni a kellemetlen esőzések, valamint az ellenséges viharok által. Az élet óceánján haladni nem könnyű, de segítik az eligazodást és biztonságot nyújtanak a hazai partok. Millió csillag ragyog az égen, de csak az egyik az igazi: a vezérlő csillag. Együtt erősebbek vagyunk, ha a vezérlő csillagunk velünk van és mutatja az utat - mutatnak rá a popsztárok. A rap részben felszólítják a hallgatót, hogy hallva a dal üzenetét pattanjon fel, és csináljon valamit. Válasszon, duplázza meg a sikert, játsszon egy erős csapatban!

  Fotó: Shutterstock

   

 • A különböző közösségi platformokon töltött idő növelheti a depresszió és a magányosság érzését az emberben - derült ki a Facebook, a Snapchat és az Instagram használatát vizsgáló első kísérleti tanulmányból, amelyet a Journal of Social and Clinical Psychology című folyóirat közölt.

  A Pennsylvaniai Egyetemen dolgozó Melissa G. Hunt és kollégái arra a három közösségi platformra (Facebook, Snapchat és Instagram) összpontosították a tanulmányukat, amelyek a legnépszerűbbek voltak a vizsgálatba bevont 143 egyetemi hallgató körében - írja az Eurekalert tudományos hírportál alapján az MTI.

  Ha az ember a szokásosnál kevesebb időt tölt a közösségi platformokon, az jelentősen csökkenti a depressziót és a magányt. Ez a jótékony hatás különösen azoknál a résztvevőknél volt érzékelhető, akik depressziósabbak voltak a tanulmány kezdetén - mondta a kutató. Az eredmények ugyanakkor nem azt jelentik, hogy a 18-22 éves korosztály tagjainak teljesen ki kell zárniuk a közösségi oldalakat, de ezen applikációk használatának korlátozása hasznos lehet számukra.

  A közösségi médiával foglalkozó irodalmak egy része szerint a különböző platformok böngészése közben a felhasználók összehasonlítást végeznek. Amikor az ember mások életét nézi, különösen az Instagramon, könnyedén arra a következtetésre juthat, hogy mások élete sokkal menőbb vagy jobb mint a sajátja - magyarázza a kutató.

 • Claude Monet Le bassin aux nymphaés (Tavirózsás medence) című képe (képünkön) 31,8 millió dollárért (9 milliárd forintért) kelt el a Christie's impresszionista és modern festészeti aukcióján vasárnap New Yorkban - számolt be róla az artnewspaper.com művészeti portál alapján az MTI.

  Az aukció teljes bevétele 279,2 millió dollár (80 milliárd forint) volt, amely a tavalyi impresszionista és modern árverésen elért bevétel fele, és szakértők szerint a visszaesés egy piaci korrekciót jelez.

  A vasárnapi árverésen a vásárlók 61 kikiáltási tételre licitálhattak, ezek közül 51 kelt el, ami 85 százalékos eladási arányt jelent. Az eladatlan alkotások többsége is jelentős mű volt: Van Gogh 1887-es Coin de jardin avec papillons című képe és Pablo Picasso 1937-ből származó Femme au béret orange et au col de fourrure című festménye sem talált gazdára. Max Carter, a Christie's impresszionista és modern művészeti részlegének igazgatóhelyettese ugyanakkor úgy értékelte: a vásárlók érdeklődése töretlen, úgyhogy rövid időn belül ezek a képek is el fognak kelni.

  Monet 1919-ben festett Le bassin aux nymphaés (Tavirózsás medence) című képét egy ázsiai vásárló szerezte meg 31,8 millió dollárért. A francia impresszionista mester két további műve, a Jeune fille dans le jardin de Giverny (1888) és az Effet de neige a Giverny (1893) szintén az előzetes becslés szerinti áron kelt el. Előbbi 16 millió dollárért (4,6 milliárd forintért), utóbbi pedig 15,5 millió dollárért (4,4 milliárd forintért).

  www.artic.edu
 • Az úgynevezett carspotterek által, a közösségi oldalakra feltöltött fotók alapján készült egy érdekes kimutatás. Az Activity Superstore nevű cég, egy olyan statisztikát készített, amelyben 12 szuperautó-márkát gyűjtögeti fotók alapján - írta a hvg.hu.

  Az adatok alapján 148,1 millió szupersportautó-fotó került fel csak az elmúlt három évben az Instagramra és ebből 6,1 millió fotó készült Londonban. Eszerint a Harrods áruház környéke, a Park Tower Hotel és a Sloane Street Knightsbridge-ben a három olyan hely, ahol a legtöbb ilyen autót fotózzák a világon.

  A képek alapján második Moszkva 5,9 millió fotóval, a harmadik Los Angeles, 4 millióval, míg New York a negyedik 3,7 millióval, Dubai pedig az ötödik 3,65 millióval.

  A márkák rangsorát a Ferrari vezeti 53 millió feltöltéssel, majd a Lamborghini 48,1 millióval és a Porsche következik 43,1 millióval.