új hír érkezett
 • Tényleg péntek 13. a legszerencsétlenebb nap? Meg fog döbbenni!

  Szabó Zsuzsanna, 2018. április 12. csütörtök, 13:10

  A CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító (EMABIT) Zrt. hat évre visszamenőleg megvizsgálták a káreseteket tartalmazó teljes adatbázisukat. A casco-, vagyon-, és felelősségbiztosítási káresetek elemzése nyomán most végre kiderül az igazság a közkeletű babonáról. A biztosító elemzői több tízezer adatot vizsgáltak meg, figyelembe véve az összes lehetséges vagyoni káresettípust, beleértve a casco káreseményeket is. 

  Képünk forrása: Shutterstock

  Ezek alapján arra a megállapításra jutottak, hogy

  - kétszer-háromszor annyi kár következik be hétköznapokon, mint hétvégén; 

  - a legtöbb káresemény hétfőn történik: az összes káreset egyötöde a hét első napján következik be; 

  - a legtöbb káreseménnyel bíró nap szerda 8-ára esik, vagyis úgy tűnik, nem péntek 13. a legszerencsétlenebb nap;

  - a statisztikák szerint a legtöbb autóhoz kapcsolódó káreset ezen a napon - és legtöbbször a hónap 18. napján - történik;

  - a vagyon- és felelősségbiztosítás tekintetében a szombat, összességében pedig a szerda a legkritikusabb nap;

  - a kárnagyságot tekintve a casco esetében csütörtök, a vagyonbiztosítás tekintetében pedig szombat a „legveszélyesebb nap”: ezeken a napokon az átlagos kárérték háromszorosa az átlagnak; 

  - összességében a legnagyobb káreseteket tekintve a szombat és a hónap 24. napja a legkritikusabb (ilyen 2018-ban legközelebb november 24-én lesz); 

  A rendelkezésünkre álló adatok szerint ez a nap semmiben sem különbözik más napoktól - mondta Busa Zoltán, a CIG Pannónia EMABIT Zrt. vezérigazgatója, aki szerint a legjobb, ha minden nap óvatosak vagyunk.

 • Amerikai milliárdos venné meg a Wembley-t

  Domokos László, 2018. április 26. csütörtök, 17:09

  A világhírű londoni Wembley stadion eladásáról tárgyal az Angol Labdarúgó Szövetség (FA). A szövetség ugyanis vételi ajánlatot kapott a 92 ezer fős észak-londoni stadionra, amely a legnagyobb sportlétesítmény egész Nagy-Britanniában - írta az MTI. A hivatalos bejelentésben nem esik szó az ajánlat értékéről, de az értesülések 500-600 millió fontról (180-216 milliárd forint) szólnak. A vevőjelölt Shahid Khan amerikai milliárdos, a londoni Fulham labdarúgóklub és a tengerentúli amerikaifutball-ligában (NFL) játszó Jacksonville Jaguars tulajdonosa.

  A Wembleyt az 1923-as FA-kupadöntőre nyitották meg, de 2003 és 2007 között 757 millió fontos (több mint 270 milliárd forintos) beruházással teljesen újjáépítették, gyakorlatilag új stadiont emeltek a régi helyére. A felújítás óta a stadion az FA tulajdona, amelyet még mindig 150 millió fontos adósságkötelezettség terheli az átépítésből eredően. Khan, akinek vagyonát 8,7 milliárd dollárra becsülik, NFL-meccseket vinne a Wembley-be az őszi évadokban, így ezen időszakokban az angol labdarúgó-válogatott máshol játszaná hazai mérkőzéseit, de a stadion továbbra is az angol futball hivatalos otthona maradna, és a legnagyobb horderejű nemzetközi tétmérkőzéseket a jövőben is ott játszanák.

 • Brad Pitt készít filmet a zaklatási ügyről

  Domokos Erika, 2018. április 26. csütörtök, 14:48

  Az Annapurna Pictures és a Plan B Entertainment, Brad Pitt produkciós cége szerezte meg a jogokat, hogy filmet csináljanak a Harvey Weinstein-botrányból - írta a Variety-ra hivatkozva az Index. Pontosabban abból, ahogy New York Times újságírói, Jodi Kantor és Megan Twohey nyomoztak a producer ellen, akit végül több tucatnyi színésznő és filmes vádolt nemi erőszakkal, szexuális zaklatással. A film az újságírók munkájáról fog szólni, nem Weinstein lesz a középpontjában. A Brad Pitt és Dede Gardner vezette produkciós cég korábban olyan filmeket készített, mint az Oscar-díjas 12 év rabszolgaság vagy a Holdfény.

  A Weinstein-ügy Hollywood történetének egyik legkomolyabb és legnagyobb hatású botránya volt. Az ügyet részben a New York Times újságírói, részben Ronan Farrow robbantotta ki, akinek a New Yorkerben jelent meg leleplező cikke a producerről. Ezt követően sok más filmesről is kiderült, hogy szexuálisan zaklatta kollégáit.

 • Nagy vitát váltott ki a 22 éves, hamarosan óvónőként diplomázó Mészáros Luca Facebook-posztja, amelyben a fiatalok kilátástalan helyzete ellen fakadt ki. Itthon egy állami óvodában 120 ezer forintot kapna, Dublinban viszont átszámítva 880 ezer forintos fizetéssel csábítják - tudta meg a Népszava. "Az egyik magyarországi magánóvoda állást ajánlott nekem, itt már gyakornokként többet keresnék, mint egy állami intézményben, nagyjából 160 ezer forintot. A dublini ajánlat még magasabb fizetésről szólna, a szomszédos Egyesült Királyságban ugyanis nagyjából 880 ezer forintnyi fontot fizetnek az óvónőknek. A barátom jégkorongozó, neki is állást ajánlottak" – mondta a napilapnak Luca, akinek őszig kell eldöntenie, hogy melyik ajánlatot fogadja el. A fiatal lány két héttel ezelőtt osztotta meg a Facebookon gondolatait, amelyben részletesen leírta, hogy édesanyja egyedül nevelte őt testvérével, óvónőként pedig semmi esélye sincs arra, hogy anyagi biztonságban éljen. Nem hogy lakást nem tud venni, „még egy kávéfőzőt sem”

  "Vagy politikai támadásként értékelték a posztomat vagy azt hangsúlyozták, hogy már a korábbi generációknak is voltak nehézségeik. Mintha csak azt mondanák: ha én is rosszul éltem, akkor éljél te is rosszul" – mondta a lány a lapnak. Luca esete nem egyedi, a huszonévesek ugyanis hiába kapnak könnyebben munkát, mint a 2008-as válságot követő években, a legtöbb fiatalt továbbra is szegénység fenyegeti - olvasható a cikkben. Szülői segítség nélkül szinte lehetetlen, hogy előrébb jussanak. A legtöbb pályakezdő például nem tud önállóan fenntartani egy lakást, Budapesten – a Rentingo felmérése szerint – átlagosan 120 ezer forintot kell fizetni egy lakásbérletért. A Workania kimutatása szerint Budapesten átlagosan nettó 170 ezer forintot, míg Nógrád megyében nettó 110 ezer forintot keresnek a gyermektelen pályakezdők.

  Unsplash.com