Növekszik a bérelhető autók piaca Amerikában

Az Egyesült Államokban bevett szokás, hogy üzleti úton vagy nyaralás esetén autót kölcsönöznek az emberek. Napjainkra már egy külön szektor épült ki erre az igényre. Ezek közül az egyik legismertebb szolgáltató a Hertz autókölcsönző.
Solar Capital, 2013. május 30. csütörtök, 16:45
Fotó: Napi.hu

Írásos anyagaim többségében a fogyasztási szektorban rejlő lehetőségekre hívtam fel a figyelmet. Nem lesz ez másképp utolsó piaci kitekintőmben sem.

Az amerikai vállalat a múlt hónapban komoly sikert ért el, ugyanis sikerült együttműködést kötnie egy kínai céggel (név szerint a CAR-ral), annak érdekében, hogy az ázsiai országban is növelni tudja piaci részesedését.

A CAR jelenleg 50 ezer gépjárművel 66 városban működik, ami jelentős potenciált jelent a Hertz számára. Ezzel a lépéssel már nem csak a fejlett országokban lesz képes profit elérésére a vállalat, az ázsiai régióban is szép eredményekre számíthat a vállalat.

A bővüléssel azonban eddig sem volt gond. 2009-ben, a válság idején a Hertz 7,1 milliárd dolláros árbevételt volt képes elérni. Ez a szám 2012-re elérte a 9 milliárd dollárt.

HTZ chart
Solar Capital

Osztalékot azonban nem fizet a cég, ugyanis a következő években tovább szeretné bővíteni flottáját, valamint piaci szerepvállalását, amihez folyamatosan növeli céltartalékát.

A következő időszakban számíthatunk arra, hogy a cég részvényei elérik a 30 dolláros árszintet, ami elsősorban a folyamatos fejlesztéseknek, és dinamikus eredménybővülésnek tudható be.

Személy szerint köszönöm mindenkinek, hogy nyomon követték írásainkat az elmúlt félévben. Bízom benne, hogy írásaimmal sikerült egy-egy könnyebben fogyasztható piaci kommentárt, ismertetést nyújtanom Önöknek. A későbbiekben a www.solarcapital.hu weboldalon keresztül olvashatnak minket, ahol elemzéseinken túl egyéb színes tartalommal is találkozhatnak.

 

Länger Péter, Solar Capital

HOZZÁSZÓLÁSOK