Bankmonitor.hu

06.
02.
08:30

7 tipp, hogy gyorsabban megkapd a beruházási hitelt

Előkalkuláció két napon belül, hitelszerződés a lehető leggyorsabban és a legkevesebb felesleges munkával? Igen, ezek mind lehetségesek! Még az olyan bonyolult ügyleteknél is, mint amilyenek a beruházási hitelek, amelyek átfutása normál esetben 2-3 hónap.

Szerző(k): Bankmonitor.hu
05.
04.
11:06

Milyen éves beszámoló kell a céges hitelkérelemhez?

A társaságok éves beszámolóját ugyan május végéig kell csak közzétenni, de jobb, ha a cégek nem várnak az utolsó pillanatig ennek teljesítésével. Különösen akkor, ha éppen most folyamodnának hitelért valamelyik pénzintézethez. De nem elég a gyorsaság, más szempontokat is figyelembe kell venni, hogy az éves jelentés a hitelkérelmet is támogassa - állapították meg a Bankmonitor szakértői.

Szerző(k): Bankmonitor.hu
04.
26.
08:00

Nincs támogatott hitel arra, amire a cégnek szüksége van? Így orvosolható a probléma!

Vállalkozói hitelt felvenni olykor kifejezetten nehéz dolog, főként azoknak a cégeknek, amelyek történetük során első alkalommal próbálkoznak ezzel. A vállalkozóknak azzal is szembesülniük kell, hogy számos üzleti cél finanszírozását a bankok, termékgazdák egyszerűen kizárják – különösen a kedvezményes kamatozású, államilag támogatott konstrukcióknál. Ilyenkor is lehetnek azonban alternatív megoldások, ehhez csak át kell nézni a cég mérlegét!

Szerző(k): Bankmonitor.hu
04.
12.
08:00

Mit tehet egy vállalkozás azért, hogy felgyorsítsa a hiteligénylés folyamatát?

A vállalkozások számára a siker kulcsa sokszor az, hogy képesek-e kihasználni a kínálkozó lehetőségeket, gyorsan reagálni a váratlan pénzügyi, piaci helyzetekre. Az időzítés a hitelfelvételnél is rendkívül fontos, különösen ha rövid időn belül van szükség a finanszírozásra. A Bankmonitor szakértői ahhoz adnak tanácsokat, hogy mit tehet maga a vállalkozás a gyors hitelfelvétel érdekében.

Szerző(k): Bankmonitor.hu
02.
16.
08:00

10 dolog, amit mindenképpen tudnia kell egy vállalkozónak, ha hitelt venne fel

De vajon miből fognak felkészülni a majdan várható fellendülő keresletre, ha nem hitelből? A Bankmonitor.hu tanácsai a vállalkozásoknak, hogy miként kezdjenek hozzá a hitelfelvételhez.

Szerző(k): Bankmonitor.hu
12.
15.
08:00

Mennyit kell félretennie egy katás vállalkozónak, hogy értelmezhető nyugdíja legyen?

Több mint 350 ezer katás kisadózó van Magyarországon, ami nem véletlen, hiszen a kata adóterhei nagyon kedvezőek. A magas nettó jövedelemnek azonban ára van, mégpedig a rendkívül alacsony jövőbeni nyugdíj. De milyen összegű ellátásra számíthat az, aki így adózik, és mit tehet azért, hogy ne kopjon fel az álla idősként sem?

Szerző(k): Bankmonitor.hu
12.
07.
08:30

13 gyakori félreértés a felújítási támogatás kapcsán

A 2021-től elérhető lakásfelújítási támogatás sokak érdeklődését felkeltette, hiszen nem gyakran fordul elő, hogy a felújítási költségek felét, akár 3 millió forintot visszatérítenek utólag a számlánkra. Lakásfelújítási kisokos a Bankmonitor.hu-tól.

Szerző(k): Bankmonitor.hu
11.
11.
08:00

Mennyi hitelre elég most a magyar átlagkereset?

A KSH legfrissebb adatai szerint 263 ezer forint a nettó átlagbér. De mennyi hitelre elegendő ez a fizetés? Hogyan befolyásolja a bér összege a hitelképességet? Most ennek jártunk utána.

Szerző(k): Bankmonitor.hu
10.
29.
08:00

Mit tehetünk, ha véletlenül rossz számlaszámra utaltunk pénzt?

Mindenki fél attól, hogy egyszer tévedésből rossz számlaszámra utal pénzt. Érdemes is óvatosan eljárni, mert a bankok a számlaszámot csak formailag ellenőrzik, hogy az kihez tartozik, annak már nem az ő dolguk utánajárni. Éppen ezért egy hibásan megadott számlaszám miatti téves utalás bizony teljes egészében az utalást kezdeményező felelőssége. Persze ez nem azt jelenti, hogy ilyenkor már le is mondhatunk a pénzünkről.

Szerző(k): Bankmonitor.hu
10.
16.
08:00

Így kell megkeresni a legolcsóbb lakáshitelt - Több millió forint a tét

Két 15 millió forint összegű és 20 éves futamidejű lakáshitel havi törlesztője között akár havi 30 ezer forint is lehet a különbség, ami teljes visszafizetésben 7 millió forintot jelent. Nehezíti azonban a választást, hogy nem mindenki számára ugyanaz a lakáshitel a legkedvezőbb, ugyanis a bankok más-más feltételek teljesítéséért cserébe adnak kamatkedvezményeket. A Bankmonitor szakértői összegyűjtötték, hogy miként kereshetjük meg a számunkra elérhető legjobb ajánlatot.

Szerző(k): Bankmonitor.hu