Barabás Júlia

04.
21.
18:52

Ingyen autópálya-használatot adnak az oltásért cserébe

Észak-Macedónia viszonozni kívánta, hogy Szerbia koronavírus-oltásokat adott át az országnak, illetve beoltottak ottani állampolgárokat is Szerbiában. Az autópálya-használat csúcsidejére adnak kedvezményt a szerb autósoknak.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
21.
06:40

Hónapokon belül sokk érheti a lengyeleket

Sokkoló áremelkedés jöhet a lengyel baromfihúspiacon - figyelmeztettek a termelők, ám még az is lehet, hogy egyszerűen összeomlik a termék kínálata. A lengyeleknél a baromfihús a legnépszerűbb a húsok között

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
20.
06:40

Számolgatják a felmérhetetlen kárt Lengyelországban

Az óvodák és az iskolák alsó tagozatainak nyitása kapcsán Lengyelországban azt számolják a közgazdászok, mekkora gazdasági kárt okozott a magánintézményeknek és a beszállítóknak a zárlat.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
18.
11:34

Forradalmi lépés a környzetvédelemben Erdélyben

Egy Kolozsvári irodaház Romániában elsőként kapta meg a nulla hulladék termeléséről szóló tanúsítványt, amely meglepő módon nem igényelt költséges beruházást.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
18.
07:40

Ősi tudással arat sikereket Európa-szerte a magyar mester

Egy ősi mesterséget, ősi módszerek alkalmazásával folytat a Szlovákiában élő Slíz Róbert, ám ez nem jelenti azt, hogy csak hobbiról lenne szó. Munkájának komoly piaca van.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
17.
07:42

"Elszabotálják" a maszkviselést a lengyelek

A lengyelek fittyet hánynak arra az előírásra, hogy nyilvános helyen csak maszkban tartózkodnak, még a tömegközlekedési eszközökön sincs mindenkin maszk.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
17.
07:22

Robbantanak a csehek, lenyúlják a régiós turistákat

A cseh kormány jókora összeget különített el arra, hogy a járvány nyár eleji lecsengésében bízva felhívja a külföldi turisták figyelmét Csehországra. Indul a PR-offenzíva.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
15.
17:28

Ultimátumot kapott a lengyel kormány

A lengyel vállalkozók szövetsége nyomatékosan kérte a varsói kormányt, hogy április 30. után oldják fel a cégekre vonatkozó járványügyi korlátozásokat, mert enélkül kénytelenek lesznek elbocsátani a dolgozóikat.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
15.
06:20

Az egészségügyieken csattanhatnak a lazítás következményei

Szerbiában az enyhén javuló járványadatok nyomán a hatóságok enyhítettek a korlátozásokon. A döntés a frászt hozza az orvosokra, akik attól tartanak, hogy megint több lehet a beteg, és ez az ő gondjaikat növeli.

Szerző(k): Barabás Júlia
04.
14.
20:28

Vezért találhat magának a lengyel ellenzék

Lekörözve korábbi választási ellenfelét, Andrzej Duda államfőt, átvette a vezetést a lengyel politikusok népszerűségi versenyében Rafal Trzaskowski, Varsó ellenzéki főpolgármestere.

Szerző(k): Barabás Júlia