Domokos Erika

04.
21.
22:51

Tüntetések Moszkvában és Szentpéterváron, sok embert őrizetbe véttek

A hatósági tilalom ellenére tüntetések voltak szerda este számos orosz városban, köztük Moszkvában és Szentpéterváron Alekszej Navalnij elítélt ellenzéki politikus szabadon bocsátása mellett - jelentette az MTI moszkvai tudósítója. Mintegy ezer embert őrizetbe vettek a rendőrök.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
22:27

Válságban is nagyot nőtt az Opus Global

Az Opus Global Nyrt. 2020-ban a világjárvány okozta nehezített gazdasági környezet ellenére is majdnem 228 milliárd forintos működési bevételt ért el, amely 20,5 milliárdos növekedést jelent a 2019. évi korrigált bevételi mutatókhoz képest - tette közzé a vállalatcsoport a 2020-as IFRS szerinti egyedi és konszolidált éves jelentését a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
21:33

Két új román-magyar közúti átkelő nyílhat

A román kormány szerdai ülésén memorandumban hagyta jóvá kétoldalú megállapodás megkötését a magyar kormánnyal két új közúti határátkelőhely megnyitásáról, Kisvarjaspuszta (Variasu) és Dombegyház, illetve Ottlaka (Graniceri) és Elek között - írja az MTI romániai tudósítója.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
21:22

Koronavírus: vészfékrendszert vezet be Németország

Megszavazta szerdán a német szövetségi parlament (Bundestag) a járványügyi védekezés szabályait országosan egységes rendszerbe szervező törvényt, amelynek révén szigoríthatják az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) terjedésének lassítását szolgáló előírásokat - jelentette az MTI tudósítója. Több ezren tüntettek az úgynevezett vészfékrendszer bevezetése ellen.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
20:57

Újranősül Mészáros Lőrinc, a menyasszonya vall a kapcsolatukról

Hónapok óta kering a pletyka, hogy Várkonyi Andrea tévés műsorvezető és Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos egy párt alkot. A Bors című lap közölte, hogy a cégcsoporthoz tartozó Hot! magazin csütörtöki számában a műsorvezető vall a kapcsolatukról.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
20:33

Az EU szabályozná a mesterséges intelligencia alkalmazását

Az Európai Bizottság szerdán közzétette a mesterséges intelligencia (AI) szabályozására vonatkozó tervét, amelynek elsődleges célja, hogy korlátozza a magas kockázatú AI alkalmazások használatát - adta hírül az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
20:19

A 4iG több mint kétmilliárd forint osztalékot fizetne

A 4iG Nyrt. igazgatósága 2,212 milliárd forint osztalék kifizetését javasolja az április 29-i közgyűlésnek - derül ki az informatikai vállalat Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett közgyűlési előterjesztéséből.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
20:02

Rossz hír jött a magyar gyümölcsösökből

Az idei baracktermés háromnegyedét elvitte a fagy néhány hét alatt. A gyümölcsárak emelkedése több mint háromszorosa az inflációnak a KSH szerint. Újfajta gyümölcsfákat telepítene az agrárgazdasági kamara.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
19:12

Unalmas nap volt a magyar tőzsdén

A nyugat-európai és a magyar tőzsde is pluszban zárt szerdán, Budapesten alacsony, nyolcmilliárdos forgalommal. A nyugati árfolyamindexeket elsősorban a tőzsdei jelentések emelték.

Szerző(k): Domokos Erika
04.
21.
18:58

Szerdán gyengült a forint

A forint 0,3 százalékkal gyengült szerdán a főbb devizákkal szemben a bankközi devizapiacon - írja az MTI.

Szerző(k): Domokos Erika